Alina Magdalena Mendera

specjalista ds. administracji, specjalista ds. gospodarowania nieruchomościami,
Mikołów, śląskie

Języki

angielski
dobry

Doświadczenie zawodowe

Logo
Specjalista ds. administracyjno - biurowych
MAR BUD - Usługi Budowlane
- Administrowanie dokumentacją, ( segregowanie dokumentów,dbanie o prawidłowy obieg dokumentów w Firmie, sporządzanie dokumentów: umów, ofert, protokołów odbioru, sporządzanie kosztorysów)
- Administrowanie korespondencją,
- Ścisła współpraca z przedstawicielem handlowym (przygotowywanie ofert i zamówień),
- Fakturowanie klientów,
- Obsługa klientów,
- Obsługa urządzeń biurowych,
- Kontakt oraz utrzymanie pozytywnych i długofalowych relacji z klientem,
- Realizacja i obsługa zamówień,
- Wprowadzanie danych do systemu komputerowego,
- Zaopatrzenie biura.
Logo
Właściciel
Tabu Pub Alina Mendera
- reprezentowanie przedsiębiorstwa,
- załatwianie spraw urzędowych,
- zajmowanie się księgowością firmy,
- pozyskiwanie nowych klientów i zleceń,
- zapewnianie dobrej organizacji pracy,
- sprawowanie kontroli nad pracownikami,
- dbanie o dobry wizerunek firmy,
- kontakty z dostawcami,
- dostarczanie towaru do firmy.
Auchan Retail Polska
Kasjer
* obsługa klienta;

* obsługa kasy fiskalnej;

* przyjmowanie od klientów zapłaty za zakupiony towar lub usługę, przyjęcie wpłaty lub wypłacenie gotówki.
Logo
Praktykant
Praktyki w Firmie usługowo – informatycznej Jerzy Piecho w Gliwicach
Logo
Praktykant
Praktyki w Starostwie Powiatowym w Mikołowie
* prowadzenie korespondencji, ewidencji pocztowej;

* kontakty z petentami;

* obsługa komputera;

* asysta w rozprawach administracyjnych;

* obsługa urządzeń biurowych.
Logo
Kelner
Kompleks gastronomiczno – rozrywkowy Chilli Dance Club w Mikołowie
· przygotowanie sali konsumpcyjnej do obsługi kelnerskiej , doradzanie w zakresie doboru potraw i napojów;

· udzielanie informacji na temat składu potraw i sposobów ich przyrządzania;

· przyjmowanie zamówień od klientów oraz wydawanie zleceń dla kuchni i bufetu;

· pobieranie potraw i napojów z kuchni lub bufetu;

· serwowanie zamówionych potraw gościom;

· sporządzanie lub wykańczanie potraw w obecności klienta;

· zmiana nakryć, naczyń, obrusów i serwet w obecności klientów o ile zachodzi taka potrzeba i konieczność;

· sprzątanie ze stołów przy zachowaniu odpowiedniej kolejności i warunków higienicznych;

· sporządzanie rachunków, inkasowanie należności, rozliczanie się z pobranych potraw i napojów oraz dziennego utargu;

· dbanie o porządek w sali konsumenckiej.
Logo
Wolontariuszka
Centrum Pomocy Rodzinie w Łaziskach Górnych

Edukacja

Logo
Rekrutacja i selekcja oraz rozwój pracowników w nowoczesnej organizacji, studia podyplomowe
Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
Logo
Finanse i rachunkowość, magisterskie
Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
Logo
Administracja w strukturach europejskich, licencjackie
Wyższa Szkoła Zarządzania i Nauk Społecznych im. ks Emila Szramka w Tychach
Logo
Gospodarowanie nieruchomościami, licencjackie
Wyższa Szkoła Zarządzania i Nauk Społecznych im. ks Emila Szramka w Tychach

Specjalizacje

Administracja biurowa
Zarządzanie biurem i administracja

Zainteresowania

-sztuka tworzenia i modelowania z gliny, masy solnej, modeliny,
-sztuka kulinarna,
- ogrodnictwo, rośliny, tworzenie ogrodu.

Grupy

1 wszystkich wypowiedzi
1 plus
diabetycy
diabetycy
cukrzycy różnych typów łączmy się !!! bratnia strona: http://www.mojacukrzyca.org