Języki
angielski
dobry
Doświadczenie zawodowe
Właściciel
Wdrażanie systemu GMP/GHP/HACCP (oraz innych systemów zarządzania jakością ISO9001/14001/18001), konsulting w ramach technologii produkcji, usługi szkoleniowe i audytowe.
PROFILE DZIAŁANIA - DOŚWIADCZENIE:
1. Technologiczne projektowanie produktów:
a) technologiczne opracowanie receptur produkcyjnych (odtworzenie produktu na podstawie przekazanych prób) i uruchomienie linii produkcyjnych:
- konfitury, konfitury extra, konfitury ekskluzywne (z dodatkami alkoholi)
- syropy owocowe wysokosłodzone, syropy owocowe z dodatkami prozdrowotnymi
b) projektowanie technologiczne nowych produktów:
- galaretki owocowe z borówki amerykańskiej (projekt w trakcie realizacji)
2. Branża owocowo – warzywna, w tym projekt: "Uruchomienie zakładu produkcyjnego":
współpraca ze znaną marką; koordynacja działań zmierzających do uruchomienia zakładu produkcyjnego: faza projektowa, nadzór nad realizacją prac budowlano – adaptacyjnych, wyposażenie i rozruch urządzeń, identyfikacja źródeł zaopatrzenia, technologiczne opracowanie receptur produkcyjnych, odbiory, system HACCP, szkolenia pracowników, nadzór nad uruchomieniem produkcji, okresowe kontrole i audyty wewnętrzne, opracowywanie merytoryczne etykiet produktów zgodnie z przepisami prawa unijnego
3. Ekstruzja ziaren zbóż:
wieloletnia współpraca (od 2005r.) z firmą zajmującą się ekstruzją zbóż; ustalanie oraz doskonalenie receptur, optymalizacja procesu produkcyjnego, HACCP/GMP/GHP, audyty, szkolenia, nadzór nad jakością produkcji, doradztwo z zakresu prawa żywnościowego i prezentowanie firmy przed Inspekcjami Państwowymi
4. Branża drobiarska i mięsna:
konsultacje związane z uruchomieniem zakładów: rozbioru drobiu, produkcji kebaba, rozbioru ryb, reprezentowanie firm podczas kontaktów z Powiatowym oraz Wojewódzkim Inspektoratem Weterynarii; uczestniczenie w odbiorach weterynaryjnych, nadzór nad bezpieczeństwem zdrowotnym prowadzonych procesów, HACCP, szkolenia, audyty
5. Przemysł fermentacyjny:
ocet jabłkowy - przygotowanie dokumentacji HACCP oraz konsultacje w zakresie technologicznej analizy procesów fermentacyjnych;
6. Cukiernictwo niekonwencjonalne:
produkcja cukiernicza i piekarska: bez cukru i glutenu; współpraca z dietetykami w ramach przygotowania etykiet zgodnie z przepisami prawa żywnościowego, przygotowanie dokumentacji HACCP/GMP/GHP
7. Placówki edukacyjne oraz gastronomia i catering:
stała współpraca z restauracjami i innymi podmiotami; konsultacje w zakresie prawa żywnościowego, HACCP – dokumentacja, szkolenia, audyty
Więcej na www.arscogito.pl
PROFILE DZIAŁANIA - DOŚWIADCZENIE:
1. Technologiczne projektowanie produktów:
a) technologiczne opracowanie receptur produkcyjnych (odtworzenie produktu na podstawie przekazanych prób) i uruchomienie linii produkcyjnych:
- konfitury, konfitury extra, konfitury ekskluzywne (z dodatkami alkoholi)
- syropy owocowe wysokosłodzone, syropy owocowe z dodatkami prozdrowotnymi
b) projektowanie technologiczne nowych produktów:
- galaretki owocowe z borówki amerykańskiej (projekt w trakcie realizacji)
2. Branża owocowo – warzywna, w tym projekt: "Uruchomienie zakładu produkcyjnego":
współpraca ze znaną marką; koordynacja działań zmierzających do uruchomienia zakładu produkcyjnego: faza projektowa, nadzór nad realizacją prac budowlano – adaptacyjnych, wyposażenie i rozruch urządzeń, identyfikacja źródeł zaopatrzenia, technologiczne opracowanie receptur produkcyjnych, odbiory, system HACCP, szkolenia pracowników, nadzór nad uruchomieniem produkcji, okresowe kontrole i audyty wewnętrzne, opracowywanie merytoryczne etykiet produktów zgodnie z przepisami prawa unijnego
3. Ekstruzja ziaren zbóż:
wieloletnia współpraca (od 2005r.) z firmą zajmującą się ekstruzją zbóż; ustalanie oraz doskonalenie receptur, optymalizacja procesu produkcyjnego, HACCP/GMP/GHP, audyty, szkolenia, nadzór nad jakością produkcji, doradztwo z zakresu prawa żywnościowego i prezentowanie firmy przed Inspekcjami Państwowymi
4. Branża drobiarska i mięsna:
konsultacje związane z uruchomieniem zakładów: rozbioru drobiu, produkcji kebaba, rozbioru ryb, reprezentowanie firm podczas kontaktów z Powiatowym oraz Wojewódzkim Inspektoratem Weterynarii; uczestniczenie w odbiorach weterynaryjnych, nadzór nad bezpieczeństwem zdrowotnym prowadzonych procesów, HACCP, szkolenia, audyty
5. Przemysł fermentacyjny:
ocet jabłkowy - przygotowanie dokumentacji HACCP oraz konsultacje w zakresie technologicznej analizy procesów fermentacyjnych;
6. Cukiernictwo niekonwencjonalne:
produkcja cukiernicza i piekarska: bez cukru i glutenu; współpraca z dietetykami w ramach przygotowania etykiet zgodnie z przepisami prawa żywnościowego, przygotowanie dokumentacji HACCP/GMP/GHP
7. Placówki edukacyjne oraz gastronomia i catering:
stała współpraca z restauracjami i innymi podmiotami; konsultacje w zakresie prawa żywnościowego, HACCP – dokumentacja, szkolenia, audyty
Więcej na www.arscogito.pl
Szkolenia i kursy
2014 „Pełnomocnik wg ISO 9001+14001+18001” (Mastere)
2008 „Marketing Rozwiązań MS Dynamics” (BPD Sp. z o.o.)
2007 „Zarządzanie Relacjami z Klientami business – to – business” (BPD Sp. z o.o.)
2007 „ISO 22 000 Znaczenie i Interpretacja” (LRQA Polska)
2005 „Praktyczny audit wewnętrzny systemu HACCP/GMP/GHP” (BDL)
2004 „Dokumentowanie systemu HACCP/GMP/GHP w produkcji, gastronomii i obrocie żywnością” (BDL)
2008 „Marketing Rozwiązań MS Dynamics” (BPD Sp. z o.o.)
2007 „Zarządzanie Relacjami z Klientami business – to – business” (BPD Sp. z o.o.)
2007 „ISO 22 000 Znaczenie i Interpretacja” (LRQA Polska)
2005 „Praktyczny audit wewnętrzny systemu HACCP/GMP/GHP” (BDL)
2004 „Dokumentowanie systemu HACCP/GMP/GHP w produkcji, gastronomii i obrocie żywnością” (BDL)
Edukacja
Specjalizacje
Zarządzanie jakością
Kontrola jakości
Zarządzanie jakością
Zapewnienie jakości
Zainteresowania
Dużo czasu spędzam na grze w Scrabble i innych grach planszowych. Lubię czytać i podróżować. Interesuje mnie tematyka żywności transgenicznej (GMO) oraz systemy zarządzania jakością.
Inne
umiejętność obsługi komputera (pakiet MS Office)
aktualna książeczka do celów sanitarno - epidemiologicznych
prawo jazdy kat. B
zdolności organizacyjne, komunikatywność, samodzielność, kreatywność
aktualna książeczka do celów sanitarno - epidemiologicznych
prawo jazdy kat. B
zdolności organizacyjne, komunikatywność, samodzielność, kreatywność
Grupy
sggw
SGGW to jedna z najstarszych polskich uczelni. Zawsze wysoko w rankingach. Otrzymała tytuł „Najbardziej innowacyjnej i kreatywnej uczelni w Polsce”.
ADVANTAGE Produkcja Logistyka Zakupy Leadership
Rekrutacje, szkolenia, doradztwo i coaching w obszarach Produkcja | Logistyka | Zakupy | Leadership
[url]www.advantage.org.pl[/url]
Lyoness
Lyoness pozwala na płacenie mniej przy zakupach w wielu krajach Europy i na otrzymaniu premii, jeśli zakupy robią polecone przez Ciebie osoby.
Sprzedaż
Grupa dla osób interesujących się praktykami sprzedażowymi, traktujących sprzedaż jako sztukę, mająca ciekawe doświadczenia w zakresie sprzedaży.
System HACCP
Grupa zrzeszająca osoby zaangażowane w zarządzanie
bezpieczeństwem żywności HACCP...zapraszam!
WSPÓŁPRACA BIZNESOWA
Grupa, w której można nawiązać kontakty handlowe, biznesowe.
Zarekomendować siebie lub kogoś.
Dla tych którzy chcą poszerzać swoje kontakty biznesowe
http://www.goldenline.pl/grupa/networker