Alicja Dowiedczyk

Technolog żywności, SZJ
Warszawa, mazowieckie

Języki

angielski
dobry

Doświadczenie zawodowe

ArsCogito Alicja Dowiedczyk
Właściciel
Wdrażanie systemu GMP/GHP/HACCP (oraz innych systemów zarządzania jakością ISO9001/14001/18001), konsulting w ramach technologii produkcji, usługi szkoleniowe i audytowe.

PROFILE DZIAŁANIA - DOŚWIADCZENIE:
1. Technologiczne projektowanie produktów:
a) technologiczne opracowanie receptur produkcyjnych (odtworzenie produktu na podstawie przekazanych prób) i uruchomienie linii produkcyjnych:
- konfitury, konfitury extra, konfitury ekskluzywne (z dodatkami alkoholi)
- syropy owocowe wysokosłodzone, syropy owocowe z dodatkami prozdrowotnymi
b) projektowanie technologiczne nowych produktów:
- galaretki owocowe z borówki amerykańskiej (projekt w trakcie realizacji)

2. Branża owocowo – warzywna, w tym projekt: "Uruchomienie zakładu produkcyjnego":
współpraca ze znaną marką; koordynacja działań zmierzających do uruchomienia zakładu produkcyjnego: faza projektowa, nadzór nad realizacją prac budowlano – adaptacyjnych, wyposażenie i rozruch urządzeń, identyfikacja źródeł zaopatrzenia, technologiczne opracowanie receptur produkcyjnych, odbiory, system HACCP, szkolenia pracowników, nadzór nad uruchomieniem produkcji, okresowe kontrole i audyty wewnętrzne, opracowywanie merytoryczne etykiet produktów zgodnie z przepisami prawa unijnego

3. Ekstruzja ziaren zbóż:
wieloletnia współpraca (od 2005r.) z firmą zajmującą się ekstruzją zbóż; ustalanie oraz doskonalenie receptur, optymalizacja procesu produkcyjnego, HACCP/GMP/GHP, audyty, szkolenia, nadzór nad jakością produkcji, doradztwo z zakresu prawa żywnościowego i prezentowanie firmy przed Inspekcjami Państwowymi

4. Branża drobiarska i mięsna:
konsultacje związane z uruchomieniem zakładów: rozbioru drobiu, produkcji kebaba, rozbioru ryb, reprezentowanie firm podczas kontaktów z Powiatowym oraz Wojewódzkim Inspektoratem Weterynarii; uczestniczenie w odbiorach weterynaryjnych, nadzór nad bezpieczeństwem zdrowotnym prowadzonych procesów, HACCP, szkolenia, audyty

5. Przemysł fermentacyjny:
ocet jabłkowy - przygotowanie dokumentacji HACCP oraz konsultacje w zakresie technologicznej analizy procesów fermentacyjnych;

6. Cukiernictwo niekonwencjonalne:
produkcja cukiernicza i piekarska: bez cukru i glutenu; współpraca z dietetykami w ramach przygotowania etykiet zgodnie z przepisami prawa żywnościowego, przygotowanie dokumentacji HACCP/GMP/GHP

7. Placówki edukacyjne oraz gastronomia i catering:
stała współpraca z restauracjami i innymi podmiotami; konsultacje w zakresie prawa żywnościowego, HACCP – dokumentacja, szkolenia, audyty

Więcej na www.arscogito.pl
P.H.U. ANKO
Konsultant ds. HACCP/GMP/GHP
Logo
Konsultant Sprzedaży i Specjalista ds. HACCP
P. P. W. GiP Sp. z o.o. Informatyczne Systemy dla Hotelarstwa i Gastronomii
Logo
Funkcja Managera Restauracji; Pracownik w Dziale Księgowości
APRICA Sp. z o.o.; Restauracja Balgera
Logo
Koordynator Produkcji i Gastronomii
PHP ROMAL; Hotel Morąg
Agencja Służby Społecznej
Technolog Żywienia
Logo
Zarządzanie obiektem hotelowym; Kelner
SADKOWO Sp. z o.o.; Hotel Dwór w Bieniaszach

Szkolenia i kursy

2014 „Pełnomocnik wg ISO 9001+14001+18001” (Mastere)

2008 „Marketing Rozwiązań MS Dynamics” (BPD Sp. z o.o.)

2007 „Zarządzanie Relacjami z Klientami business – to – business” (BPD Sp. z o.o.)

2007 „ISO 22 000 Znaczenie i Interpretacja” (LRQA Polska)

2005 „Praktyczny audit wewnętrzny systemu HACCP/GMP/GHP” (BDL)

2004 „Dokumentowanie systemu HACCP/GMP/GHP w produkcji, gastronomii i obrocie żywnością” (BDL)

Edukacja

Logo
Technologia Żywności i Żywienie Człowieka, spec: Ocena Jakości Żywności, magisterskie
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Logo
Technologia Żywności i Żywienie Człowieka, spec: Marketing i Zarządzanie w Agrobiznesie, inżynierskie
Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie

Specjalizacje

Zarządzanie jakością
Kontrola jakości
Zarządzanie jakością
Zapewnienie jakości

Zainteresowania

Dużo czasu spędzam na grze w Scrabble i innych grach planszowych. Lubię czytać i podróżować. Interesuje mnie tematyka żywności transgenicznej (GMO) oraz systemy zarządzania jakością.

Inne

umiejętność obsługi komputera (pakiet MS Office)
aktualna książeczka do celów sanitarno - epidemiologicznych
prawo jazdy kat. B
zdolności organizacyjne, komunikatywność, samodzielność, kreatywność

Grupy

2 wszystkich wypowiedzi
2 plusy
sggw
sggw
SGGW to jedna z najstarszych polskich uczelni. Zawsze wysoko w rankingach. Otrzymała tytuł „Najbardziej innowacyjnej i kreatywnej uczelni w Polsce”.
ADVANTAGE  Produkcja  Logistyka  Zakupy  Leadership
ADVANTAGE Produkcja Logistyka Zakupy Leadership
Rekrutacje, szkolenia, doradztwo i coaching w obszarach Produkcja | Logistyka | Zakupy | Leadership [url]www.advantage.org.pl[/url]
Analiza Sensoryczna
Analiza Sensoryczna
Grupa dla osob zajmujacych sie ocena sensoryczna produktow.
Darmowe szkolenia
Darmowe szkolenia
Po prostu wymiana informacji na temat darmowych szkoleń..
HACCP
HACCP
Opracowanie i wdrażanie systemu HACCP. Zasady GHP/GMP
Lyoness
Lyoness
Lyoness pozwala na płacenie mniej przy zakupach w wielu krajach Europy i na otrzymaniu premii, jeśli zakupy robią polecone przez Ciebie osoby.
Sprzedaż
Sprzedaż
Grupa dla osób interesujących się praktykami sprzedażowymi, traktujących sprzedaż jako sztukę, mająca ciekawe doświadczenia w zakresie sprzedaży.
System HACCP
System HACCP
Grupa zrzeszająca osoby zaangażowane w zarządzanie bezpieczeństwem żywności HACCP...zapraszam!
WSPÓŁPRACA  BIZNESOWA
WSPÓŁPRACA BIZNESOWA
Grupa, w której można nawiązać kontakty handlowe, biznesowe. Zarekomendować siebie lub kogoś. Dla tych którzy chcą poszerzać swoje kontakty biznesowe http://www.goldenline.pl/grupa/networker