Umiejętności
Microsoft Office
Umiejętności organizacyjne
umiejętność pracy w zespole
Sprawność manualna
dokładność w wykonywaniu powierzonych zadań zawodowych,
dokładność w wykonywaniu powierzonych zadań zawodowych
Języki
angielski
dobry
niemiecki
podstawowy
Doświadczenie zawodowe
Projekty
Badania naukowe i artykuł naukowy, temat: "Zaburzenia zmysłu smaku wśród osób starszych"
Celem badań było oszacowanie ubytków w obrębie funkcjonowania zmysłu smaku u osób starszych. Grupę badaną stanowili uczestnicy zajęć w Zespole Ośrodków Wsparcia na ul. Lwowskiej 28 w Lublinie, gdzie odbywają się dzienne zajęcia aktywizacji seniorów. Badanie składało się z uzupełnienia przez seniora kwestionariusza ankiety (najczęściej przy pomocy badacza) oraz przedmiotowego badania zmysłu smaku przy użyciu jednorazowych testów smakowych. Do badań posłużono się profesjonalnym zestawem do badania smaku w formie listków smakowych, wyprodukowanego przez Burghart Messtechnik GmbH, Tinsdaler Weg 175, 22880 Wedel, Germany; dystrybucja w Polsce: NaturFarm Piotr Wojciechowski, Poznań. Test został zatwierdzony do stosowania w Podstawowej Opiece Zdrowotnej. Dla każdego z 24 seniorów dostępne były 4 próbki smakowe (słodki, kwaśny, słony i gorzki). Liczba badanych była ograniczona liczebnością próbek. Poza badaniem faktu odczuwania smaku, oceniano także jego intensywność. Na badania uzyskano zgodę Komisji Bioetycznej, dyrekcji placówki oraz indywidualnie każdego seniora.
W zespole z
Szkolenia i kursy
uczestnictwo w warsztacie „Komunikacja z trudnym pacjentem”
Edukacja
Specjalizacje
Zdrowie/Uroda/Rekreacja
Lekarze/Opieka medyczna
Zainteresowania
Sporty zespołowe (Siatkówka)
Fotografia i obróbka zdjęć
Fitness
Wizaż/Fryzjerstwo
Fotografia i obróbka zdjęć
Fitness
Wizaż/Fryzjerstwo
Organizacje
członkostwo w Studenckim Kole Naukowym przy Katedrze Onkologii i Środowiskowej Opieki Zdrowotnej przy Uniwersytecie Medycznym w Lublinie