Agnieszka Sulewska
specjalistka, Doskonalenie Chlebem Powszednim Nauczyciela Zawodu
Olsztyn,
warmińsko-mazurskie
Szkolenia i kursy
Rekrutacja do Projektu prowadzimy od stycznia 2012r. do października 2014 r.
Projekt jest unikalną okazją by całkowicie bezpłatnie nabyć profesjonalne umiejętności związane z praktycznym i teoretycznym funkcjonowaniem nowoczesnego przedsiębiorstwa piekarsko-cukierniczego.
Zapewniamy praktyki w przedsiębiorstwie piekarsko-cukierniczych. Podczas trwania praktyk Uczestniczki/cy zapoznają się z nowymi rozwiązaniami techniki stosowanymi w branży piekarsko-cukierniczej.
Udział w programie doskonalenia wzbogaci Twój warsztat pracy, a Twoi uczniowie będą wspaniale przygotowani do podjęcia pierwszej pracy.
Nad Twoim doskonaleniem zawodowym będzie czuwać grono ekspertów.
Nasi specjaliści stworzą unikany program praktyk, który będzie dostosowany do potrzeb związanych z kształceniem zawodowym.
Wyjątkowym rozwiązaniem zastosowanym w Projekcie, jest dostosowanie praktyk również do osobistego profilu zawodowego Uczestnika/czki – opracowanego przez naszych ekspertów!
Podobny, komercyjny program doskonalenia zawodowego kosztowałby Cię kilkanaście tysięcy złotych. TY, dzięki wsparciu Europejskiego Funduszu Społecznego odbędziesz go całkowicie bezpłatnie.
Zapewniamy całodniowe wyżywienie, noclegi, materiały piśmiennicze, ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków oraz profesjonalny strój kucharski z logotypami tego prestiżowego Projektu. Zwracamy wszelkie kosztu dojazdów.
Po zakończeniu udziału w tym prestiżowym Projekcie uzyskasz limitowany certyfikat poświadczający nabycie nowych umiejętności zawodowych.
Zdobyte certyfikaty i zaświadczenia pozwolą Ci szybko awansować w ścieżce kariery nauczyciela zawodu.
Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
Projekt jest unikalną okazją by całkowicie bezpłatnie nabyć profesjonalne umiejętności związane z praktycznym i teoretycznym funkcjonowaniem nowoczesnego przedsiębiorstwa piekarsko-cukierniczego.
Zapewniamy praktyki w przedsiębiorstwie piekarsko-cukierniczych. Podczas trwania praktyk Uczestniczki/cy zapoznają się z nowymi rozwiązaniami techniki stosowanymi w branży piekarsko-cukierniczej.
Udział w programie doskonalenia wzbogaci Twój warsztat pracy, a Twoi uczniowie będą wspaniale przygotowani do podjęcia pierwszej pracy.
Nad Twoim doskonaleniem zawodowym będzie czuwać grono ekspertów.
Nasi specjaliści stworzą unikany program praktyk, który będzie dostosowany do potrzeb związanych z kształceniem zawodowym.
Wyjątkowym rozwiązaniem zastosowanym w Projekcie, jest dostosowanie praktyk również do osobistego profilu zawodowego Uczestnika/czki – opracowanego przez naszych ekspertów!
Podobny, komercyjny program doskonalenia zawodowego kosztowałby Cię kilkanaście tysięcy złotych. TY, dzięki wsparciu Europejskiego Funduszu Społecznego odbędziesz go całkowicie bezpłatnie.
Zapewniamy całodniowe wyżywienie, noclegi, materiały piśmiennicze, ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków oraz profesjonalny strój kucharski z logotypami tego prestiżowego Projektu. Zwracamy wszelkie kosztu dojazdów.
Po zakończeniu udziału w tym prestiżowym Projekcie uzyskasz limitowany certyfikat poświadczający nabycie nowych umiejętności zawodowych.
Zdobyte certyfikaty i zaświadczenia pozwolą Ci szybko awansować w ścieżce kariery nauczyciela zawodu.
Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
Specjalizacje
Sektor publiczny
Specjaliści/Urzędnicy
Organizacje
Liderem Projektu jest MPJ Mirosław Łęczycki. Od 11 lat prowadzi Piekarnię Staropolską, która cieszy się wielkim zaufaniem mieszkańców Warmii i Mazur.
Właściciel firmy – Mirosław Łęczycki posiada dyplomy mistrzowskie w zawodach piekarz i cukiernik. Wiedzą swą dzieli się z uczniami szkół zawodowych, którzy chętnie wybierają Piekarnię Staropolską na miejsce swoich praktyk. Właśnie z myślą o nich – przyszłych piekarzach, cukiernikach, technikach technologii żywności, powstał Projekt „Doskonalenie „Chlebem Powszednim” Nauczyciela Zawodu”.
Bezpłatne praktyki uczestników/czek Projektu odbędą się w Piekarni Staropolskiej, która należy
do sieci „Dziedzictwa Kulinarnego Warmia Mazury Powiśle”. Te wyróżnienie piekarnia otrzymała dzięki doświadczeniu Mirosława Łęczyckiego oraz chęci kultywowania i podtrzymania rodzinnych tradycji sięgających nawet lat siedemdziesiątych.
Partnerem Projektu jest Stowarzyszenie Polskich Kucharzy. Stowarzyszenie prowadzi w Gdańsku Pomorską Akademię Kulinarną. W niej będą odbywały się diagnozy, na których Uczestnicy
i Uczestniczki poznają teoretyczne zagadnienia związane w branżą. Wśród członków Stowarzyszenia znajdują się wysokiej klasy specjaliści branży gastronomicznej i cukierniczej: Mistrzowie Świata
w Grillowaniu i BBQ, Laureaci Oskarów Kulinarnych oraz Mistrzowie oraz wice mistrzowie Polski
w wielu konkurencjach kulinarnych i cukierniczych.
Współzałożycielem Stowarzyszenia Polskich Kucharzy i Cukierników Region Pomorski jest Krzysztof Szulborski. Największy sukces Prezesa SKPiC to mistrzostwo świata BBQ 2006 we Wrocławiu. Przeprowadził również ponad 200 pokazów kulinarnych o różnej tematyce kulinarnej.
Właściciel firmy – Mirosław Łęczycki posiada dyplomy mistrzowskie w zawodach piekarz i cukiernik. Wiedzą swą dzieli się z uczniami szkół zawodowych, którzy chętnie wybierają Piekarnię Staropolską na miejsce swoich praktyk. Właśnie z myślą o nich – przyszłych piekarzach, cukiernikach, technikach technologii żywności, powstał Projekt „Doskonalenie „Chlebem Powszednim” Nauczyciela Zawodu”.
Bezpłatne praktyki uczestników/czek Projektu odbędą się w Piekarni Staropolskiej, która należy
do sieci „Dziedzictwa Kulinarnego Warmia Mazury Powiśle”. Te wyróżnienie piekarnia otrzymała dzięki doświadczeniu Mirosława Łęczyckiego oraz chęci kultywowania i podtrzymania rodzinnych tradycji sięgających nawet lat siedemdziesiątych.
Partnerem Projektu jest Stowarzyszenie Polskich Kucharzy. Stowarzyszenie prowadzi w Gdańsku Pomorską Akademię Kulinarną. W niej będą odbywały się diagnozy, na których Uczestnicy
i Uczestniczki poznają teoretyczne zagadnienia związane w branżą. Wśród członków Stowarzyszenia znajdują się wysokiej klasy specjaliści branży gastronomicznej i cukierniczej: Mistrzowie Świata
w Grillowaniu i BBQ, Laureaci Oskarów Kulinarnych oraz Mistrzowie oraz wice mistrzowie Polski
w wielu konkurencjach kulinarnych i cukierniczych.
Współzałożycielem Stowarzyszenia Polskich Kucharzy i Cukierników Region Pomorski jest Krzysztof Szulborski. Największy sukces Prezesa SKPiC to mistrzostwo świata BBQ 2006 we Wrocławiu. Przeprowadził również ponad 200 pokazów kulinarnych o różnej tematyce kulinarnej.
Inne
Projekt Doskonalenie "Chlebem Powszednim" Nauczyciela Zawodu skierowany jest do Nauczycieli/Nauczycielek Przedmiotów Zawodowych oraz Instruktorów/Instruktorek Praktycznej Nauki Zawodu Kucharz i pokrewnych oraz Technik Technologii Żywności i pokrewnych.
Jest to wyjątkowa propozycja dla osób, które chcą rozwijać swoje umiejętności.
Wychodząc naprzeciw potrzebom ciągle rozwijającego się rynku Nasi specjaliści stworzą unikany program praktyk, który będzie dostosowany do potrzeb związanych z kształceniem zawodowym. Wyjątkowym rozwiązaniem zastosowanym w Projekcie, jest dostosowanie praktyk również do osobistego profilu zawodowego Uczestnika/czki – opracowanego przez naszych ekspertów!
Praktyki są całkowicie bezpłatne. Zapewniamy całodniowe wyżywienie, noclegi, materiały piśmiennicze, ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków oraz profesjonalny strój kucharski z logotypami tego prestiżowego Projektu. Zwracamy wszelkie kosztu dojazdów.
Postaw na swój rozwój! Zgłoś się już dziś!
Sposób realizacji Projektu
1. Konferencja otwierająca Projekt. Podczas dwudniowego spotkania, eksperci wraz z przedsiębiorcami z branży piekarsko-cukierniczej, dyrektorami szkół, osobami zainteresowanymi branżą piekarsko-cukierniczą, stworzą unikalny program doskonalenia zawodowego uczestników/czek Projektu.
2. Rekrutacja 26 uczestników/czek do pilotażowych grup.
3. Dwudniowa diagnoza wiedzy i umiejętności z zakresu piekarsko-cukierniczego. Podczas pierwszego spotkania przeprowadzony zostanie test wiedzy teoretycznej i praktycznej. Drugiego dnia przygotujemy Cię do praktyk z zakresu BHP, aparatury i wyposażenia technicznego, warunków magazynowania surowców etc. Dzięki tym zabiegom nasi eksperci dostosują program praktyki do Twojego profilu zawodowego. W czasie zjazdu zapewnimy Ci całodniowe wyżywienie, noclegi, zwrócimy koszty dojazdu.
4. Praktyki zawodowe realizowane będą w przedsiębiorstwie piekarsko-cukierniczym.
Zapewnimy Ci całodniowe wyżywienie, noclegi, materiały piśmiennicze, ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków oraz profesjonalny strój kucharski z logotypami tego prestiżowego Projektu. Zwrócimy wszelkie kosztu dojazdów.
Praktyki będą realizowane przez 10 dni roboczych po 8h od marca 2012.
5. Dwudniowa diagnoza wiedzy i umiejętności po zakończeniu praktyk składa się z dwóch etapów. Pierwszego dnia przeprowadzimy test wiedzy zdobytej podczas praktyk. Drugi dzień to warsztaty z zakresu równości szans, w tym równości płci przeprowadzone przez doświadczoną trenerkę Gender Mainstreaming.
6. Po pomyślnym ukończeniu prestiżowego programu doskonalenia zawodowego otrzymasz limitowany certyfikat, poświadczający zdobyte umiejętności.
Jeśli masz dodatkowe pytania – prosimy o kontakt telefoniczny bądź elektroniczny.
Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
Jest to wyjątkowa propozycja dla osób, które chcą rozwijać swoje umiejętności.
Wychodząc naprzeciw potrzebom ciągle rozwijającego się rynku Nasi specjaliści stworzą unikany program praktyk, który będzie dostosowany do potrzeb związanych z kształceniem zawodowym. Wyjątkowym rozwiązaniem zastosowanym w Projekcie, jest dostosowanie praktyk również do osobistego profilu zawodowego Uczestnika/czki – opracowanego przez naszych ekspertów!
Praktyki są całkowicie bezpłatne. Zapewniamy całodniowe wyżywienie, noclegi, materiały piśmiennicze, ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków oraz profesjonalny strój kucharski z logotypami tego prestiżowego Projektu. Zwracamy wszelkie kosztu dojazdów.
Postaw na swój rozwój! Zgłoś się już dziś!
Sposób realizacji Projektu
1. Konferencja otwierająca Projekt. Podczas dwudniowego spotkania, eksperci wraz z przedsiębiorcami z branży piekarsko-cukierniczej, dyrektorami szkół, osobami zainteresowanymi branżą piekarsko-cukierniczą, stworzą unikalny program doskonalenia zawodowego uczestników/czek Projektu.
2. Rekrutacja 26 uczestników/czek do pilotażowych grup.
3. Dwudniowa diagnoza wiedzy i umiejętności z zakresu piekarsko-cukierniczego. Podczas pierwszego spotkania przeprowadzony zostanie test wiedzy teoretycznej i praktycznej. Drugiego dnia przygotujemy Cię do praktyk z zakresu BHP, aparatury i wyposażenia technicznego, warunków magazynowania surowców etc. Dzięki tym zabiegom nasi eksperci dostosują program praktyki do Twojego profilu zawodowego. W czasie zjazdu zapewnimy Ci całodniowe wyżywienie, noclegi, zwrócimy koszty dojazdu.
4. Praktyki zawodowe realizowane będą w przedsiębiorstwie piekarsko-cukierniczym.
Zapewnimy Ci całodniowe wyżywienie, noclegi, materiały piśmiennicze, ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków oraz profesjonalny strój kucharski z logotypami tego prestiżowego Projektu. Zwrócimy wszelkie kosztu dojazdów.
Praktyki będą realizowane przez 10 dni roboczych po 8h od marca 2012.
5. Dwudniowa diagnoza wiedzy i umiejętności po zakończeniu praktyk składa się z dwóch etapów. Pierwszego dnia przeprowadzimy test wiedzy zdobytej podczas praktyk. Drugi dzień to warsztaty z zakresu równości szans, w tym równości płci przeprowadzone przez doświadczoną trenerkę Gender Mainstreaming.
6. Po pomyślnym ukończeniu prestiżowego programu doskonalenia zawodowego otrzymasz limitowany certyfikat, poświadczający zdobyte umiejętności.
Jeśli masz dodatkowe pytania – prosimy o kontakt telefoniczny bądź elektroniczny.
Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
Grupy
Doskonalenie Chlebem Powszednim Nauczyciela Zawodu
To jest miejsce, w którym czekamy na Wasze opinie na temat Projektu, ale nie tylko.
Napiszcie o Waszych oczekiwaniach, co Wam się podoba, a co chcielibyście udoskonalić.
To jest miejsce dla osó
Szkolenia EFS
Grupa dla wszystkich osób korzystających, organizujących i planujących skorzystać ze szkoleń współfinansowanych z Europejskiego Funduszu Społecznego (EFS)