Agnieszka Dudkiewicz

Wykładowca, National Centre for Food Manufacturing, Lincoln University, UK
Holbeach, England, United Kingdom

Umiejętności

IELTS Microsoft Office SPSS Statistics kurs pedagogiczny dla wykładowców i instruktorów pozaszkolnych form oświatowych Driving licence, cat. B

Języki

polski
ojczysty
angielski
biegły

Doświadczenie zawodowe

Logo
Wykładowca
National Centre for Food Manufacturing, Lincoln University, UK
· Udział w projektach badawczych:
o “R-leaf” (Sponsor: Innovate UK; Numer grantu: 133099)
o “A whole supply chain hurdle approach to control Campylobacter” (Sponsor: Biotechnology and Biological Sciences Research Council; Numer grantu: 16AGRITECHCAT5)
o “Reduction of Fats, salts and Sugars and the Increase of Fibre in Premium Snacking Products.” (Sponsor: Innovate UK; Numer grantu: 1510_CRD2_FOOD_OFC)
· Prowadzenie zajęć z zakresu mikrobiologii i chemii żywności
· Promowanie studentów
· Konstruowanie projektów badawczych
· Doradztwo dla firm spożywczych
Logo
Adiunkt
National Centre for Food Manufacturing, University of Lincoln, UK
· Udział w projektach badawczych:
o Przeżywalność Campylobacter spp. na tuszach kurcząt (Sponsorzy i temat projektu są poufne)
o “Sensory quality and shelf life of handmade butters compared to standard commercially produced butters” (Sponsor: Farmer’s Club London a także Narodowe Centrum Produkcji Żywności)
o “Microbial evaluation of poultry and pork mechanically separated meat (MSM), compared to fresh cuts of meat, meat preparations and minced meat products.” (Sponsor: Food Standards Agency, Numer Grantu: FS514103)
o “Qualitative Risk Assessment to support a policy decision on partially eviscerated (effilé) poultry production.” (Sponsor: Food Standards Agency, Numer Grantu: FS101044)

· Udział w konstruowaniu projektów
· Zajęcia praktyczne i wykłady dla studentów
· Promowanie studentów
· Analiza danych, konstruowanie raportów i publikacji
Logo
Laborant
T E Laboratories, Ireland
· Rutynowe analizy chemiczne wody pitnej i ścieków z zachowaniem wymogów GLP i akredytacji INAB z zakresu oznaczania stężenia metali (płomieniowa i elektrotermalna absorpcyjna spektrometria atomowa), azotu, fosforu, sześciowartościowego chromu.
· Rutynowe analizy mikrobiologiczne wody pitnej z zachowaniem wymogów GLP: ogólna liczba drobnoustrojów, drożdże i pleśnie, Enterococci, bakterie z grupy coli
· Opracowywanie i walidacja metod analitycznych
· Udział w testach kompetencji prowadzonych przez Agencję Ochrony Środowiska (ang. Environmental Protection Agency) a także zewnętrznych audytach
Logo
Quality Control Inspector
Kepack Hacketstown, Ireland
· Kontrola procesów produkcyjnych w celu upewnienia się, że przebiegają one zgodnie z zasadami HACCP
· Pobieranie prób do analiz i wykonywanie testów na mikrobiologiczną czystość powierzchni produkcyjnych
· Rutynowa chemiczna i fizyczna analiza ścieków
· Tłumaczenie dokumentów z języka angielskiego na polski

Projekty

LinkedIn
LinkedIn
Research Gate
Research Gate
Portfolio zawodowe
Portfolio zawodowe
ORCID
Publikacje
Zakres obowiązków
Kontrybucje naukowe

Edukacja

Logo
Environment, doktorat
University of York
Logo
Technologia żywności i żywienia człowieka, magisterskie
Uniwersytet Rolniczy w Krakowie

Specjalizacje

Badania i rozwój
Inne
Edukacja/Szkolenia
Uczelnie
Produkcja
Technologia

Grupy

Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
Uczelnia wywodzi się z Uniwersytetu Jagiellońskiego, gdzie od 1890 r. rozwijały się nauki rolnicze i leśne.