Umiejętności
IELTS
Microsoft Office
SPSS Statistics
kurs pedagogiczny dla wykładowców i instruktorów pozaszkolnych form oświatowych
Driving licence, cat. B
Języki
polski
ojczysty
angielski
biegły
Doświadczenie zawodowe
Wykładowca
National Centre for Food Manufacturing, Lincoln University, UK
· Udział w projektach badawczych:
o “R-leaf” (Sponsor: Innovate UK; Numer grantu: 133099)
o “A whole supply chain hurdle approach to control Campylobacter” (Sponsor: Biotechnology and Biological Sciences Research Council; Numer grantu: 16AGRITECHCAT5)
o “Reduction of Fats, salts and Sugars and the Increase of Fibre in Premium Snacking Products.” (Sponsor: Innovate UK; Numer grantu: 1510_CRD2_FOOD_OFC)
· Prowadzenie zajęć z zakresu mikrobiologii i chemii żywności
· Promowanie studentów
· Konstruowanie projektów badawczych
· Doradztwo dla firm spożywczych
o “R-leaf” (Sponsor: Innovate UK; Numer grantu: 133099)
o “A whole supply chain hurdle approach to control Campylobacter” (Sponsor: Biotechnology and Biological Sciences Research Council; Numer grantu: 16AGRITECHCAT5)
o “Reduction of Fats, salts and Sugars and the Increase of Fibre in Premium Snacking Products.” (Sponsor: Innovate UK; Numer grantu: 1510_CRD2_FOOD_OFC)
· Prowadzenie zajęć z zakresu mikrobiologii i chemii żywności
· Promowanie studentów
· Konstruowanie projektów badawczych
· Doradztwo dla firm spożywczych
Adiunkt
National Centre for Food Manufacturing, University of Lincoln, UK
· Udział w projektach badawczych:
o Przeżywalność Campylobacter spp. na tuszach kurcząt (Sponsorzy i temat projektu są poufne)
o “Sensory quality and shelf life of handmade butters compared to standard commercially produced butters” (Sponsor: Farmer’s Club London a także Narodowe Centrum Produkcji Żywności)
o “Microbial evaluation of poultry and pork mechanically separated meat (MSM), compared to fresh cuts of meat, meat preparations and minced meat products.” (Sponsor: Food Standards Agency, Numer Grantu: FS514103)
o “Qualitative Risk Assessment to support a policy decision on partially eviscerated (effilé) poultry production.” (Sponsor: Food Standards Agency, Numer Grantu: FS101044)
· Udział w konstruowaniu projektów
· Zajęcia praktyczne i wykłady dla studentów
· Promowanie studentów
· Analiza danych, konstruowanie raportów i publikacji
o Przeżywalność Campylobacter spp. na tuszach kurcząt (Sponsorzy i temat projektu są poufne)
o “Sensory quality and shelf life of handmade butters compared to standard commercially produced butters” (Sponsor: Farmer’s Club London a także Narodowe Centrum Produkcji Żywności)
o “Microbial evaluation of poultry and pork mechanically separated meat (MSM), compared to fresh cuts of meat, meat preparations and minced meat products.” (Sponsor: Food Standards Agency, Numer Grantu: FS514103)
o “Qualitative Risk Assessment to support a policy decision on partially eviscerated (effilé) poultry production.” (Sponsor: Food Standards Agency, Numer Grantu: FS101044)
· Udział w konstruowaniu projektów
· Zajęcia praktyczne i wykłady dla studentów
· Promowanie studentów
· Analiza danych, konstruowanie raportów i publikacji
Laborant
T E Laboratories, Ireland
· Rutynowe analizy chemiczne wody pitnej i ścieków z zachowaniem wymogów GLP i akredytacji INAB z zakresu oznaczania stężenia metali (płomieniowa i elektrotermalna absorpcyjna spektrometria atomowa), azotu, fosforu, sześciowartościowego chromu.
· Rutynowe analizy mikrobiologiczne wody pitnej z zachowaniem wymogów GLP: ogólna liczba drobnoustrojów, drożdże i pleśnie, Enterococci, bakterie z grupy coli
· Opracowywanie i walidacja metod analitycznych
· Udział w testach kompetencji prowadzonych przez Agencję Ochrony Środowiska (ang. Environmental Protection Agency) a także zewnętrznych audytach
· Rutynowe analizy mikrobiologiczne wody pitnej z zachowaniem wymogów GLP: ogólna liczba drobnoustrojów, drożdże i pleśnie, Enterococci, bakterie z grupy coli
· Opracowywanie i walidacja metod analitycznych
· Udział w testach kompetencji prowadzonych przez Agencję Ochrony Środowiska (ang. Environmental Protection Agency) a także zewnętrznych audytach
Quality Control Inspector
Kepack Hacketstown, Ireland
· Kontrola procesów produkcyjnych w celu upewnienia się, że przebiegają one zgodnie z zasadami HACCP
· Pobieranie prób do analiz i wykonywanie testów na mikrobiologiczną czystość powierzchni produkcyjnych
· Rutynowa chemiczna i fizyczna analiza ścieków
· Tłumaczenie dokumentów z języka angielskiego na polski
· Pobieranie prób do analiz i wykonywanie testów na mikrobiologiczną czystość powierzchni produkcyjnych
· Rutynowa chemiczna i fizyczna analiza ścieków
· Tłumaczenie dokumentów z języka angielskiego na polski
Projekty
Edukacja
Specjalizacje
Badania i rozwój
Inne
Edukacja/Szkolenia
Uczelnie
Produkcja
Technologia
Grupy
Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
Uczelnia wywodzi się z Uniwersytetu Jagiellońskiego, gdzie od 1890 r. rozwijały się nauki rolnicze i leśne.