Języki
angielski
dobry
Doświadczenie zawodowe
Kierownik ds. Projektów Ciągłego Doskonalenia/Six Sigma Black Belt
Mondelez Polska Sp. z o.o. (dawniej Kraft Foods)
Odpowiedzialność: Zwiększanie efektywności produkcji po przez analizowanie i wskazywanie obszarów strat, budowanie skutecznej ich redukcji, angażowanie zespołu w jej realizację . Poszukiwanie możliwości podniesienia produktywności zakładu.
Pozostałe odpowiedzialności:
- wdrażanie programu Integrated Lean Six Sigma, coaching i rozwój Green Beltów,
- prowadzenie projektów Black Belt (w tym z wykorzystaniem DoE),
- wdrażanie i szkolenia z narzędzi LEAN - SMED, 5S, Problem Solving itp.
- Wdrażanie narzędzie TPM z zakresu Skoncentrowanego Doskonalenia,
- Nadzór nad programem Kaizen,
- Nadzór merytoryczny nad systemem zbierania danych o efektywności produkcji,
- Ocenianie poziomu Sigma linii produkcyjnych
- Budowanie kompetencji zespołów produkcyjnych w zakresie Problem Solving, Kaizen, Redukcji Strat
Pozostałe odpowiedzialności:
- wdrażanie programu Integrated Lean Six Sigma, coaching i rozwój Green Beltów,
- prowadzenie projektów Black Belt (w tym z wykorzystaniem DoE),
- wdrażanie i szkolenia z narzędzi LEAN - SMED, 5S, Problem Solving itp.
- Wdrażanie narzędzie TPM z zakresu Skoncentrowanego Doskonalenia,
- Nadzór nad programem Kaizen,
- Nadzór merytoryczny nad systemem zbierania danych o efektywności produkcji,
- Ocenianie poziomu Sigma linii produkcyjnych
- Budowanie kompetencji zespołów produkcyjnych w zakresie Problem Solving, Kaizen, Redukcji Strat
Specjalista Metod i Procesów
Odpowiedzialność: rozwijanie i szkolenie zespołu operacyjnego
Pozostałe odpowiedzialności:
- koordynacja działań szkoleniowych w ramach projektu rozbudowy fabryki,
- tworzenie instrukcji operacyjnych,
- rozwijanie systemu 4S,
- wdrażanie elementów LEAN Manufacturing,
- standaryzacja działań operacyjnych,
Pozostałe odpowiedzialności:
- koordynacja działań szkoleniowych w ramach projektu rozbudowy fabryki,
- tworzenie instrukcji operacyjnych,
- rozwijanie systemu 4S,
- wdrażanie elementów LEAN Manufacturing,
- standaryzacja działań operacyjnych,
kierownik wydziału produkcyjnego
Odpowiedzialność: terminowa realizacja produkcji przy jak najniższych kosztach
Pozostałe odpowiedzialności:
- nadzór nad całym procesem produkcji,
- zapewnienie zasobów ludzkich do realizacji produkcji,
- zarządzanie gospodarką surowcową i magazynową,
- motywowanie i rozwijanie zespołu pracowniczego.
Pozostałe odpowiedzialności:
- nadzór nad całym procesem produkcji,
- zapewnienie zasobów ludzkich do realizacji produkcji,
- zarządzanie gospodarką surowcową i magazynową,
- motywowanie i rozwijanie zespołu pracowniczego.
p.o. Dyrektora Produkcji Wydziału BoboVita
Odpowiedzialność: terminowa produkcja bezpiecznego i najwyższej jakości wyrobu przy jak najniższych kosztach
Pozostałe odpowiedzialności:
- nadzór nad całym procesem produkcji
- realizacja budżetu wydziałowego;
- realizacja planu produkcji.
- motywowanie i rozwijanie zespołu pracowniczego.
Pozostałe odpowiedzialności:
- nadzór nad całym procesem produkcji
- realizacja budżetu wydziałowego;
- realizacja planu produkcji.
- motywowanie i rozwijanie zespołu pracowniczego.
Kierownik ds. technologii produkcji
Odpowiedzialność: produkcja bezpiecznego i najwyższej jakości wyrobu przy jak najniższych kosztach
Pozostałe odpowiedzialności:
- nadzór nad całością procesu technologicznego, odpowiedzialność za funkcjonowanie systemów jakościowych;
- zapewnienie jakości i bezpieczeństwa produktu;
- współpraca z działem rozwoju produktu w zakresie wdrażania nowych receptur;
- ścisła współpraca z działem zapewnienia i kontroli jakości;
- współpraca z laboratorium zakładowym;
- udział w ocenach jakościowych wyrobów i wprowadzanie działań korygujących;
- praca w zespole projektowym przygotowującym wydział produkcyjny do spełnienia wymagań standardów farmaceutycznych;
- przygotowanie wydziału i udział w auditach higienicznych i certyfikujących systemów jakościowych
- optymalizacja procesu;
- szkolenie i motywowanie zespołu technologicznego.
Pozostałe odpowiedzialności:
- nadzór nad całością procesu technologicznego, odpowiedzialność za funkcjonowanie systemów jakościowych;
- zapewnienie jakości i bezpieczeństwa produktu;
- współpraca z działem rozwoju produktu w zakresie wdrażania nowych receptur;
- ścisła współpraca z działem zapewnienia i kontroli jakości;
- współpraca z laboratorium zakładowym;
- udział w ocenach jakościowych wyrobów i wprowadzanie działań korygujących;
- praca w zespole projektowym przygotowującym wydział produkcyjny do spełnienia wymagań standardów farmaceutycznych;
- przygotowanie wydziału i udział w auditach higienicznych i certyfikujących systemów jakościowych
- optymalizacja procesu;
- szkolenie i motywowanie zespołu technologicznego.
Specjalista ds. Technologii Produkcji
Odpowiedzialność: nadzór na procesem technologicznym, zapewnienie bezpieczeństwa i wysokiej jakości produktu
Pozostałe odpowiedzialności:
- optymalizacja procesu produkcyjnego;
- współpraca z działem Zapewnienia Jakości
- wprowadzanie nowych wyrobów i receptur na linię produkcyjną;
- analiza i redukowanie strat produkcyjnych;
- nadzór nad laboratorium wydziałowym
Pozostałe odpowiedzialności:
- optymalizacja procesu produkcyjnego;
- współpraca z działem Zapewnienia Jakości
- wprowadzanie nowych wyrobów i receptur na linię produkcyjną;
- analiza i redukowanie strat produkcyjnych;
- nadzór nad laboratorium wydziałowym
Mistrz zmianowy produkcji
Odpowiedzialność: terminowa produkcja bezpiecznego i najwyższej jakości wyrobu
Pozostałe odpowiedzialności:
- szkolenie pracowników,
- motywowanie podległego zespołu,
- rozliczanie produkcji,
- raportowanie przestojów produkcyjnych,
Pozostałe odpowiedzialności:
- szkolenie pracowników,
- motywowanie podległego zespołu,
- rozliczanie produkcji,
- raportowanie przestojów produkcyjnych,
Szkolenia i kursy
Black Belt Six Sigma, IFFS - certyfikowany
Green Belt, Black Belt, Operational Excellence - cetyfikowany
SPC - statystyczna kontrola procesu, Operational Excellence
Szkoła trenerów Biznesu, Moderator
Access - poziom zaawansowany
TPM, Planowanie poziome,TWI,SMED - Lean Enterprise
Warsztaty 5S, Araneus
Negocjacje, Door
Thermal Processing,Campden & Choreywood Food Research Association Group
Overall Equipment Effectiveness Facilitator, BLOM Consultancy
Szkolenie trenerskie,
Inspirujące przywództwo, Door
Podstawy Lean Manufacturing - 5S, SMED, TPM
Uprawnienia audytora wewnętrznego,
Green Belt, Black Belt, Operational Excellence - cetyfikowany
SPC - statystyczna kontrola procesu, Operational Excellence
Szkoła trenerów Biznesu, Moderator
Access - poziom zaawansowany
TPM, Planowanie poziome,TWI,SMED - Lean Enterprise
Warsztaty 5S, Araneus
Negocjacje, Door
Thermal Processing,Campden & Choreywood Food Research Association Group
Overall Equipment Effectiveness Facilitator, BLOM Consultancy
Szkolenie trenerskie,
Inspirujące przywództwo, Door
Podstawy Lean Manufacturing - 5S, SMED, TPM
Uprawnienia audytora wewnętrznego,
Edukacja
Specjalizacje
Produkcja
Zarządzanie produkcją
Zainteresowania
ruch slow food, narciarstwo, rolki, browarnictwo domowe,biegi długodystansowe, statystyka, literatura faktu - reportaże
Grupy
Akademia Ekonomiczna im. Oskara Langego we Wrocławiu
Grupa dla osób, które są studentami AE Wrocław/ Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu bądź nimi były oraz dla sympatyków AE Wrocław i także tych, którzy dopiero planują studiować na ww. uczelni, zap
Business Broker network
Pozyskiwanie partnerów do współpracy z sektorów nauki i biznesu w zakresie innowacyjnych rozwiązań technologicznych i wymiany wiedzy,
Realizacja projektów (rozwój nowych produktów, uruchomienie nowe
SMAKOWITY
Tak od lat se gotujemy :D Przyjmujemy TYLKO pełne profile, więc bez fotki nie wpuścimy !!!!!!! a co ? ;)
Piwowarzy wszystkich krajów łączcie się
Grupa poświęcona fascynatom warzenia piwa w warunkach domowych. Wymiana receptur, pomysłów i udoskonaleń.
Salon Kobiet
Jeśli jesteś aktywną i przyjazną Kobietą, która nie boi się marzyć i spełniać z konsekwencją swoje cele - to ta grupa jest dla Ciebie!
Technolodzy Żywności
Grupa dla technologów i inżynierów pracujących w przemyśle spożywczym oraz dla osób zainteresowanych produkcją i jakością żywności.