Agata Partyka

Agata Partyka

Absolwent Wydziału Towaroznawstwa Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Poznań, wielkopolskie

Języki

angielski
biegły
czeski
podstawowy
niemiecki
podstawowy

Doświadczenie zawodowe

WESSLING Polska Sp. z o.o. Oddział w Poznaniu
Specjalista ds. Sprzedaży usług laboratoryjnych
• doradztwo merytoryczne w zakresie analityki żywności w odniesieniu do przepisów
prawa żywnościowego i wymagań sieci handlowych
• współpraca z laboratorium wewnętrznym oraz z zagranicznymi laboratoriami
Grupy Wessling
• tworzenie i negocjowanie ofert handlowych
• czynny udział w utrzymywaniu i doskonaleniu systemu zarządzania
w akredytowanym laboratorium badawczym w oparciu o normę
PN-EN ISO/IEC 17025
Nuscana biotechnika laboratoryjna
Asystent Kierownika Laboratorium
• doradztwo merytoryczne w zakresie analityki żywności w odniesieniu do przepisów
prawa żywnościowego
• ocena i kwalifikacja zagranicznych dostawców usług i produktów
• czynny udział w utrzymywaniu i doskonaleniu systemu zarządzania
w akredytowanym laboratorium badawczym w oparciu o normę
PN-EN ISO/IEC 17025
• obsługa reklamacji od klientów
Santander Bank Polska
Doradca d.s. obsługi klienta
• obsługa telefonicznych zgłoszeń Klientów dotyczących produktów płatniczych oraz
usług bankowości elektronicznej
Instytut Włókien Naturalnych i Roślin Zielarskich w Poznaniu
Praktykant
• osmotyczne odklejanie roślin włóknistych,
• oznaczanie zawartości celulozy w roślinach włóknistych
Laboratorium Kryminalistyczne KWP
Praktykant
• analiza ilościowa siarczanu amfetaminy oraz delta-9-THC metodą chromatografii gazowej,
• badania fizyko-chemiczne środków odurzających i substancji psychotropowych metodami GC, TLC, FTIR

Szkolenia i kursy

18.01.2017 - Przepisy UE w zakresie substancji dodatkowych, aromatów i enzymów, Centrum Prawa Żywnościowego
22-24.06.2016 - Ekspert ds. prawa żywnościowego, TÜV SÜD Polska
PN-EN ISO 22000:2006 Systemy Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności.
Audytor wewnętrzny Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności ISO 22000.
Audytor wewnętrzny Systemu Zarządzania Jakością
ISO 9001:2008.
Audytor wewnętrzny Systemu Zapewnienia Bezpieczeństwa Zdrowotnego Żywności HACCP

Edukacja

Logo
Wymiana studencka w ramach programu Erasmus, magisterskie
Institute of Chemical Technology, Prague
Logo
Towaroznawstwo, Kształtowanie Jakości Produktów Spożywczych, magisterskie
Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu

Specjalizacje

Badania i rozwój
Farmaceutyka/Biotechnologia
Zarządzanie jakością
Zapewnienie jakości

Zainteresowania

• podróże
• kuchnia indyjska