Agata Kondrat

Senior Scientist I Premium Chocolate Development
Wrocław, dolnośląskie

Umiejętności

Nutritional Analysis Rozwój produktu Technologia Prawo żywnościowe Excel, Word, PowerPoint

Języki

angielski
dobry

Doświadczenie zawodowe

Mondelez International
Senior Scientist I MEU Chocolate Tablets RDQ
Nutrition Calculator FOODCAL
Technolog
wsparcie dla użytkowników programu Nutrition Calculator FOODCAL
Logo
Technolog - Dział Badań i Rozwoju
Trumpf - Mauxion Chocolates Sp. z o.o.
- nadzór nad prawidłowością procesu technologiczno-produkcyjnego
- odpowiedzialność za jakość i bezpieczeństwo produkowanych wyrobów pod kątem technologicznym
- udział w projektowaniu nowych wyrobów w zakresie prób technologicznych i koordynacji wdrażania nowych projektów w dziale produkcji
- zgłaszanie działań mających na celu zmniejszenie strat oraz usprawnianie procesów technologicznych
- współpraca z dostawcami oraz klientami pod kątem określenia prawidłowych parametrów surowców jak i wyrobów gotowych
- opracowywanie receptur oraz instrukcji technologicznych
- nadzór oraz aktualizacja dokumentacji technologicznej
- przeprowadzanie szkoleń technologicznych dla pracowników działu produkcji
Danone sp. z o.o.
asystent Inżyniera Rozwoju
- przygotowanie i nadzorowanie testów produkcyjnych
- przygotowanie prób dla Działu Marketingu wg wskazanych preferencji dla nowych smaków, dodatków, produktów
- przeprowadzanie wewnętrznych testów konsumenckich
- przygotowanie prób na szkolenie organoleptyczne pracowników produkcji
- fizyko-chemiczna analiza produktów (lepkość, pH, sucha masa, tłuszcz, kawałkowość,Brix, tekstura, kolor) przy użyciu odpowiedniej aparatury
- przygotowywanie dokumentacji związanej z bezpieczeństwem produktu(m.in. deklaracje dostawców na temat dostarczanych surowców i ich składników),
- tłumaczenie dokumentów z angielskiego na polski i odwrotnie
- przygotowywanie i nadzorowanie wysyłek prób produktów transportem międzynarodowym i wewnętrznym
Danone sp. z o.o.
asystent Inżyniera Zapewnienia Jakości i Bezpieczeństwa Produktu
- udział w auditach HACCP, Food Safety wg Skonsolidowanych norm firmy AIBI
- samodzielne przygotowanie i przeprowadzenie szkoleń pracowników w zakresie jakości i bezpieczeństwa produktu;
- kontrola dostawy opakowań i surowców sypkich; przygotowywanie raportów z kontroli;
- przeprowadzenie testów postojowych na maszynach pakujących w celu ustalenia zasad odkładania produktu po postoju maszyny (tzw. stop testy); analiza wyników i
na ich podstawie aktualizacja procedury;
- weryfikacja istniejącego Programu Utrzymania Czystości w zakładzie - w tym celu przeprowadzono wywiady z osobami odpowiedzialnymi za program na poszczególnych działach;
- przygotowywanie odpowiedzi na reklamacje konsumenckie (w języku angielskim);
- udział w ocenie organoleptycznej produktu oceniającej datę przydatności do spożycia;
Logo
praktykant
Browary Górnośląskie w Raciborzu

Szkolenia i kursy

- Projektowanie i wprowadzanie na rynek nowych produktów
spożywczych.
- Systemy zarządzania jakością oraz bezpieczeństwem zdrowotnym
żywności.
- Zarządzanie czasem.
- wielokrotny udział w międzynarodowych targach branżowych (ISM,FI)

Edukacja

Logo
Biotechnologia, magisterskie
Uniwersytet Śląski w Katowicach

Specjalizacje

Badania i rozwój
Inne

Zainteresowania

- psychologia
- muzyka i organizacja wydarzeń muzycznych

Organizacje

Przewodnicząca Koła Naukowego Biotechnologów GENEratio(n)
Katedra Genetyki, Wydział Biologii i Ochrony Środowiska Uniwersytet Śląski
projekt: ”Detekcja oraz identyfikacja genogatunków bakterii Borellia burgdorferi sensu lato oraz Anaplasma phagocytophilum w populacji kleszczy Ixodes ricinus z wybranych terenów rekreacyjnych woj. śląskiego".

Samorząd Studentów Uniwersytetu Śląskiego

Inne

Znajomość obsługi komputera:
- Microsoft Office (Word, Excel, Power Point: bardzo dobra, Access: podstawowa)
- Corel Draw: podstawowa
- Internet: bardzo dobra

Grupy

198 wszystkich wypowiedzi
19 plusów
Analiza Sensoryczna
Analiza Sensoryczna
Grupa dla osob zajmujacych sie ocena sensoryczna produktow.
Aniołowie Biznesu
Aniołowie Biznesu
Szukasz pieniędzy na swój wymarzony biznes? A może szukasz biznesu, w który warto zainwestować? Jeśli tak, to zapraszam.
Art of Living
Art of Living
Grupa dla osób zainteresowanych wrostem własnej świadomości, yogą, medytacją, zdrowym stylem życia oraz zwalczaniem lęków! czyli inaczej sztuką życia. Grupa zainspirowana fundacją "Art of Living"- czł
Baza CV
Baza CV
Baza CV dla szukających pracy i szukających pracowników
Bielsko-Biała
Bielsko-Biała
Grupa dla ludzi związanych w jakikolwiek sposób z Bielskiem.
Biotechnologia
Biotechnologia
Grupa zainteresowanych biotechnologią oraz naukami pokrewnymi.
Biotechnologia żywności
Biotechnologia żywności
Interesują Cię zagadnienia biotechnologii żywności? Zapraszamy tutaj!
Biznes w wydaniu kobiet
Biznes w wydaniu kobiet
Jeśli jesteś kobietą i prowadzisz własną firmę a do tego lubisz konkret koniecznie tu zaglądaj.
Carum
Carum
Przyprawy, zioła, bakalie ...
Chemia żywności
Chemia żywności
Chcemy wiedzieć co jemy, co wdychamy i co nas truje! Dla świadomych rzeczywistości.
Czekolada
Czekolada
Wszyscy Ci, którzy uwielbiają czekoladę w każdej postaci...