Umiejętności
Nutritional Analysis
Rozwój produktu
Technologia
Prawo żywnościowe
Excel, Word, PowerPoint
Języki
angielski
dobry
Doświadczenie zawodowe
Technolog - Dział Badań i Rozwoju
Trumpf - Mauxion Chocolates Sp. z o.o.
- nadzór nad prawidłowością procesu technologiczno-produkcyjnego
- odpowiedzialność za jakość i bezpieczeństwo produkowanych wyrobów pod kątem technologicznym
- udział w projektowaniu nowych wyrobów w zakresie prób technologicznych i koordynacji wdrażania nowych projektów w dziale produkcji
- zgłaszanie działań mających na celu zmniejszenie strat oraz usprawnianie procesów technologicznych
- współpraca z dostawcami oraz klientami pod kątem określenia prawidłowych parametrów surowców jak i wyrobów gotowych
- opracowywanie receptur oraz instrukcji technologicznych
- nadzór oraz aktualizacja dokumentacji technologicznej
- przeprowadzanie szkoleń technologicznych dla pracowników działu produkcji
- odpowiedzialność za jakość i bezpieczeństwo produkowanych wyrobów pod kątem technologicznym
- udział w projektowaniu nowych wyrobów w zakresie prób technologicznych i koordynacji wdrażania nowych projektów w dziale produkcji
- zgłaszanie działań mających na celu zmniejszenie strat oraz usprawnianie procesów technologicznych
- współpraca z dostawcami oraz klientami pod kątem określenia prawidłowych parametrów surowców jak i wyrobów gotowych
- opracowywanie receptur oraz instrukcji technologicznych
- nadzór oraz aktualizacja dokumentacji technologicznej
- przeprowadzanie szkoleń technologicznych dla pracowników działu produkcji
asystent Inżyniera Rozwoju
- przygotowanie i nadzorowanie testów produkcyjnych
- przygotowanie prób dla Działu Marketingu wg wskazanych preferencji dla nowych smaków, dodatków, produktów
- przeprowadzanie wewnętrznych testów konsumenckich
- przygotowanie prób na szkolenie organoleptyczne pracowników produkcji
- fizyko-chemiczna analiza produktów (lepkość, pH, sucha masa, tłuszcz, kawałkowość,Brix, tekstura, kolor) przy użyciu odpowiedniej aparatury
- przygotowywanie dokumentacji związanej z bezpieczeństwem produktu(m.in. deklaracje dostawców na temat dostarczanych surowców i ich składników),
- tłumaczenie dokumentów z angielskiego na polski i odwrotnie
- przygotowywanie i nadzorowanie wysyłek prób produktów transportem międzynarodowym i wewnętrznym
- przygotowanie prób dla Działu Marketingu wg wskazanych preferencji dla nowych smaków, dodatków, produktów
- przeprowadzanie wewnętrznych testów konsumenckich
- przygotowanie prób na szkolenie organoleptyczne pracowników produkcji
- fizyko-chemiczna analiza produktów (lepkość, pH, sucha masa, tłuszcz, kawałkowość,Brix, tekstura, kolor) przy użyciu odpowiedniej aparatury
- przygotowywanie dokumentacji związanej z bezpieczeństwem produktu(m.in. deklaracje dostawców na temat dostarczanych surowców i ich składników),
- tłumaczenie dokumentów z angielskiego na polski i odwrotnie
- przygotowywanie i nadzorowanie wysyłek prób produktów transportem międzynarodowym i wewnętrznym
asystent Inżyniera Zapewnienia Jakości i Bezpieczeństwa Produktu
- udział w auditach HACCP, Food Safety wg Skonsolidowanych norm firmy AIBI
- samodzielne przygotowanie i przeprowadzenie szkoleń pracowników w zakresie jakości i bezpieczeństwa produktu;
- kontrola dostawy opakowań i surowców sypkich; przygotowywanie raportów z kontroli;
- przeprowadzenie testów postojowych na maszynach pakujących w celu ustalenia zasad odkładania produktu po postoju maszyny (tzw. stop testy); analiza wyników i
na ich podstawie aktualizacja procedury;
- weryfikacja istniejącego Programu Utrzymania Czystości w zakładzie - w tym celu przeprowadzono wywiady z osobami odpowiedzialnymi za program na poszczególnych działach;
- przygotowywanie odpowiedzi na reklamacje konsumenckie (w języku angielskim);
- udział w ocenie organoleptycznej produktu oceniającej datę przydatności do spożycia;
- samodzielne przygotowanie i przeprowadzenie szkoleń pracowników w zakresie jakości i bezpieczeństwa produktu;
- kontrola dostawy opakowań i surowców sypkich; przygotowywanie raportów z kontroli;
- przeprowadzenie testów postojowych na maszynach pakujących w celu ustalenia zasad odkładania produktu po postoju maszyny (tzw. stop testy); analiza wyników i
na ich podstawie aktualizacja procedury;
- weryfikacja istniejącego Programu Utrzymania Czystości w zakładzie - w tym celu przeprowadzono wywiady z osobami odpowiedzialnymi za program na poszczególnych działach;
- przygotowywanie odpowiedzi na reklamacje konsumenckie (w języku angielskim);
- udział w ocenie organoleptycznej produktu oceniającej datę przydatności do spożycia;
Szkolenia i kursy
- Projektowanie i wprowadzanie na rynek nowych produktów
spożywczych.
- Systemy zarządzania jakością oraz bezpieczeństwem zdrowotnym
żywności.
- Zarządzanie czasem.
- wielokrotny udział w międzynarodowych targach branżowych (ISM,FI)
spożywczych.
- Systemy zarządzania jakością oraz bezpieczeństwem zdrowotnym
żywności.
- Zarządzanie czasem.
- wielokrotny udział w międzynarodowych targach branżowych (ISM,FI)
Specjalizacje
Badania i rozwój
Inne
Zainteresowania
- psychologia
- muzyka i organizacja wydarzeń muzycznych
- muzyka i organizacja wydarzeń muzycznych
Organizacje
Przewodnicząca Koła Naukowego Biotechnologów GENEratio(n)
Katedra Genetyki, Wydział Biologii i Ochrony Środowiska Uniwersytet Śląski
projekt: ”Detekcja oraz identyfikacja genogatunków bakterii Borellia burgdorferi sensu lato oraz Anaplasma phagocytophilum w populacji kleszczy Ixodes ricinus z wybranych terenów rekreacyjnych woj. śląskiego".
Samorząd Studentów Uniwersytetu Śląskiego
Katedra Genetyki, Wydział Biologii i Ochrony Środowiska Uniwersytet Śląski
projekt: ”Detekcja oraz identyfikacja genogatunków bakterii Borellia burgdorferi sensu lato oraz Anaplasma phagocytophilum w populacji kleszczy Ixodes ricinus z wybranych terenów rekreacyjnych woj. śląskiego".
Samorząd Studentów Uniwersytetu Śląskiego
Inne
Znajomość obsługi komputera:
- Microsoft Office (Word, Excel, Power Point: bardzo dobra, Access: podstawowa)
- Corel Draw: podstawowa
- Internet: bardzo dobra
- Microsoft Office (Word, Excel, Power Point: bardzo dobra, Access: podstawowa)
- Corel Draw: podstawowa
- Internet: bardzo dobra
Grupy
Aniołowie Biznesu
Szukasz pieniędzy na swój wymarzony biznes? A może szukasz biznesu, w który warto zainwestować?
Jeśli tak, to zapraszam.
Art of Living
Grupa dla osób zainteresowanych wrostem własnej świadomości, yogą, medytacją, zdrowym stylem życia oraz zwalczaniem lęków! czyli inaczej sztuką życia. Grupa zainspirowana fundacją "Art of Living"- czł
Biznes w wydaniu kobiet
Jeśli jesteś kobietą i prowadzisz własną firmę a do tego lubisz konkret koniecznie tu zaglądaj.