Adrian Szopa
manager gastronomii, adec
Języki
angielski
dobry
francuski
podstawowy
Doświadczenie zawodowe
MANAGER KONTRAKTOWY
RESTAURACJA I WINE BAR "JAK PRAGNĘ WINA"
MOIM ZADANIEM OD SAMEGO POCZĄTKU BYŁO WYPROWADZENIE ISTNIEJĄCEGO JUŻ 6 MIESIĘCY MIEJSCA NA PROSTĄ. STWORZYLIŚMY OD PODSTAW EKIPĘ, MENU, KLIMAT I PLAN NA NASTĘPNE LATA. DO WSZYSTKICH DZIAŁAŃ ZWIĄZANYCH Z PROWADZENIEM RESTAURACJI MOGĘ JEDYNIE DODAĆ WIELKĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ I ZWIĄZANĄ Z TYM KONIECZNOŚĆ SAMOKONTROLI I MOTYWACJI SIEBIE, JAK I MOICH WSPÓŁPRACOWNIKÓW.
manager gastronomii
klub Vinyl
zarządzanie personelem, planowanie i nadzór budżetu, rozliczanie kas i remanentów, koordynacja zaopatrzenia, współtworzenie menu, organizacja eventów, cateringów oraz imprez firmowych, prowadzenie negocjacji handlowych, kreowanie Public Relation, tworzenie strategii reklamowych, współpraca z managerem artystycznym przy organizacji i koordynacji imprez muzycznych z udziałem gwiazd sceny klubowej.
manager gastronomii
Restauracja Freta 33
kierowanie personelem, rekrutacja i szkolenie pracowników, koordynacja kosztów, zarządzanie budżetem, rozliczanie kas i remanentów, kontrola świadczonych usług, realizowanie polityki sprzedażowej i promocyjnej, nadzór nad stanem i jakością wyposażenia,
organizacja eventów i cateringów, przygotowywanie ofert sezonowych i specjalnych, współtworzenie menu, karty win, drinków i alkoholi, współpraca z dostawcami i handlowcami, sporządzanie zamówień i kontrola gospodarki magazynowej.
organizacja eventów i cateringów, przygotowywanie ofert sezonowych i specjalnych, współtworzenie menu, karty win, drinków i alkoholi, współpraca z dostawcami i handlowcami, sporządzanie zamówień i kontrola gospodarki magazynowej.
Barman,Szef barów
Restauracja El Popo
-restauracja meksykańska El Popo: organizacja pracy baru, kontakty z handlowcami i firmami zewnętrznymi, planowanie i przeprowadzanie promocji, prowadzenie dokumentacji remanentowej, tworzenie baz stałych klientów; uczestnictwo w organizacji cateringów i imprez (do 2.5 tys.osób)
-udział w obsłudze gości w restauracjach: Chianti, Santorini, Mekong, Meltemi
-udział w obsłudze gości w restauracjach: Chianti, Santorini, Mekong, Meltemi
Szkolenia i kursy
Obsługa pakietu Office, wiedza z zakresu miksologii, znajomość urządzeń gastronomicznych, kursy i szkolenia z zakresu wiedzy gastronomicznej, prawo jazdy kat. B
Edukacja
Specjalizacje
Inżynieria
Inne
Zainteresowania
Muzyka instrumentalna, regionalne specjalności kulinarne, kuchnia włoska, fotografia, sport (tenis ziemny, pływanie, narciarstwo).
Inne
Obsługa pakietu Office, wiedza z zakresu miksologii, znajomość urządzeń gastronomicznych, kursy i szkolenia z zakresu wiedzy gastronomicznej, umiejętność pracy w warunkach dużego stresu, bez nadzoru przełożonego, zdolność koordynacji pracy zespołu, umiejętności interpersonalne i negocjacyjne, znajomość lokalnego rynku horeca, prawo jazdy kat. B
Grupy
sggw
SGGW to jedna z najstarszych polskich uczelni. Zawsze wysoko w rankingach. Otrzymała tytuł „Najbardziej innowacyjnej i kreatywnej uczelni w Polsce”.