Adrian Pomorski

GCGroup
Gdańsk, pomorskie

Umiejętności

Zarządzanie zespołem praca pod presją czasu praca w zespole Obsługa komputera i urządzeń biurowych Budowanie zepołu Umiejętność budowania relacji z ludźmi Umiejętność kierowania zespołem i koordynacji prac Przygotowanie raportów i analiz Budowanie relacji z klientem

Języki

angielski
biegły
niemiecki
podstawowy

Doświadczenie zawodowe

Logo
Specjalista ds. sprzedaży ubezpieczeń
Ubezpieczenia Gdańsk / GCG Ubezpieczenia
Samodzielny multiagent ubezpieczeniowy specjalizujący się w ubezpieczeniach branży gastronomicznej. Współpraca z takimi Towarzystwami Ubezpieczeniowymi jak m.in: PZU, Ergo Hestia, Warta, Compensa, Generali, Link4, Proama, MTU, Polisa Życie. Od roku 2014 na własnej działalności gospodarczej.
Logo
Manager
T-bone Steakhouse
Kontrakt managerski polegający na ponownym otwarciu restauracji po okresie zawieszenia działalności na skutek pandemii. Do obowiązków wynikających z kontraktu należały m.in.: rekrutacja oraz przeszkolenie personelu, zbudowanie i wdrożenie strategii marketingowej firmy, stworzenie polityki cenowej, bieżąca kontrola i analiza finansowa, zarządzanie operacyjne restauracją.
Logo
Manager
Restauracja Chwila Moment
Sezonowy kontrakt managerski polegający na usprawnieniu pracy nowo otwartej restauracji w centrum Gdyni. Celem kontraktu było przygotowanie lokalu do osiągnięcia jak najlepszych wyników w sezonie letnim. Kontrakt w ramach własnej działalności Gastro Consulting Group ( GCG ).
Logo
Członek Zarządu, Współwłaściciel
Techlight Project ( obecnie Specworks sp. z o.o. )
Zarządzanie operacyjne firmą specjalizującą się w wyposażaniu lokali gastronomicznych oraz obiektów użyteczności publicznej w innowacyjne systemy oświetlenia efektowego LED. Koordynacja dziesiątek realizacji w obiektach na terenie całej Polski m.in. Hotel Europejski w Warszawie, Hotel Grand Lubicz Ustka i klub Black Pearl, klub Story Sopot, klub ID Sopot, Sassy Gdańsk i wiele innych. Rekrutacja personelu, odpowiedzialność za wyniki finansowe oraz prawidłowy obieg dokumentów w firmie. Przygotowywanie okresowych zestawień finansowych, analiza wyników oraz korekty kierunku działalności firmy. Układanie oraz dopilnowywanie harmonogramów kontraktów.
Logo
Koordynator inwestycji / manager
LUX CLUB ( obecnie Klub Mięta )
Kontraktowe otwarcie klubu w Toruniu. Przygotowanie lokalu do otwarcia pod względem wyposażenia, dokumentacji, odbiorów sanepid oraz koncesji. Stworzenie oferty lokalu, kontakt i negocjacje z przedstawicielami handlowymi. Początkowe zarządzanie lokalem, wdrożenie, szkolenie oraz rekrutacja personelu oraz kadry kierowniczej. Kontrakt w ramach własnej działalności Gastro Consulting Group ( GCG ).
Logo
Koordynator inwestycji / manager
Restauracja Kaskada Smaku ( obecnie Bistro Zawijane )
Kontraktowe otwarcie lokalu w Pruszczu Gdańskim. Przygotowanie lokalu do otwarcia pod względem wyposażenia, dokumentacji, odbiorów sanepid oraz koncesji. Stworzenie oferty lokalu, kontakt i negocjacje z przedstawicielami handlowymi. Początkowe zarządzanie lokalem, wdrożenie, szkolenie oraz rekrutacja personelu oraz kadry kierowniczej. Kontrakt w ramach własnej działalności Gastro Consulting Group ( GCG ).
Logo
Koordynator inwestycji / manager
SQRdot Cafe ( obecnie Tu i Teraz )
Kontraktowe otwarcie lokalu w Krzywym Domku w Sopocie. Przygotowanie lokalu do otwarcia pod względem wyposażenia, dokumentacji, odbiorów sanepid oraz koncesji. Stworzenie oferty lokalu, kontakt i negocjacje z przedstawicielami handlowymi. Początkowe zarządzanie lokalem, wdrożenie, szkolenie oraz rekrutacja personelu oraz kadry kierowniczej. Kontrakt w ramach własnej działalności Gastro Consulting Group ( GCG ).
Sports Hospitality Sp. z o.o. - operator gastronomiczny na stadionie Legii
koordynator inwestycji
Skoordynowanie otwarcia nowego oddziału firmy Sports Hospitality na stadionie żużlowym Polonii Bydgoszcz. Przeprowadzenie wszystkich czynności związanych z uruchomieniem punktów gastronomicznych ( Sports Pub, kioski gastronomiczne, ogródki piwne ). Zorganizowanie pod względem gastronomicznym Grand Prix Europy 20.04.2013 r. Rekrutacja, przeszkolenie oraz wdrożenie w politykę firmy kierownika gastronomicznego obiektu oraz przyszłego szefa kuchni oraz personelu Sports Pubu ).
Logo
koordynator inwestycji
Hacjenda Pancho Villa restauracja ( obecnie Pueblo w Toruniu )
Kompleksowe przygotowanie restauracji pod względem gastronomicznym do uruchomienia oraz prawidłowego funkcjonowania. M.in. stworzenie koncepcji restauracji, kontrola prac remontowych oraz wyposażenie obiektu, zatrudnienie i szkolenie personelu w tym kadry kierowniczej, zestawienie dostawców, stworzenie kart menu uwzględniając f&b cost, stworzenie planu marketingowego. Finalna sprzedaż działającej restauracji sieci meksykańskich restauracji Pueblo z Gdyni.
Logo
manager restauracji
Restauracja Malinowy Ogród
Wdrożenie nowych standardów i wprowadzenie planu naprawczego dla restauracji hotelowej. Koordynacja rezerwacji dla grup zorganizowanych, przygotowanie nowej oferty oraz planu marketingowego, organizacja gastronomiczna cateringów do 300 osób, Rekrutacja, szkolenie oraz wdrożenie kadry kierowniczej oraz personelu.
Logo
Współwłaściciel / główny manager
Revolucja Klub Toruń
Stworzenie i wypromowanie marki klubu, tworzenie planu marketingowego i jego realizacja, budowanie relacji z klientem oraz kontrahentami, odpowiedzialność za kontrakty sponsorskie, rekrutacja i zarządzanie personelem.
Logo
Manager restauracji / klubu
Coco Bongo Klub / Restauracja
Kompleksowe zarządzanie obiektem gastronomicznym przy ul. Boh. Monte Cassino w Sopocie w systemie zmianowym.
Logo
manager restauracji
Sefinir Yacht Club & Restaurant
Zarządzanie administracyjne lokalem znajdującym się na końcu sopockiego molo, przygotowywanie dokumentacji oraz zestawień finansowych, kontrola przepływów pieniężnych, realizowanie założonego budżetu, rekrutacja, zarządzanie, szkolenie, kontrola pracy personelu, tworzenie oraz wdrożenie standardów. Organizacja gastronomiczna takich eventów jak Puchar Świata w Match Racingu, Sony Ericsson Yacht Experience,
Logo
manager klubu
Hipnoza Klub Toruń
Tworzenie profilu działalności, organizacja imprez firmowych, rekrutacja, szkolenie, kontrola pracy personelu, tworzenie planu marketingowego oraz grafiku eventów, kontakt z mediami.
Logo
Kierownik zmiany
Copacabana Club Sopot
Rekrutacja personelu, zarządzanie personelem klubu oraz restauracji, organizacja grafików, rozliczanie kasy oraz wypłat, przyjmowanie oraz realizacja rezerwacji.
Logo
kelner / barman
Capital Catering
Obsługa ekskluzywnych bankietów firmowych, imprez okolicznościowych oraz dużych imprez plenerowych.

Szkolenia i kursy

10.2008 - 03.2009 Kurs Managera Gastronomii zakończony przyznaniem międzynarodowego Certyfikatu Managera Gastronomii,
09.2010 - 03.2011 Seria certyfikowanych kursów Best in Class, Horeca Management:
*zarządzanie personelem firmy gastronomicznej,
*zarządzanie finansami firmy gastronomicznej,

Edukacja

Logo
Zarządzanie Hotelarstwem i Gastronomią, licencjackie
WSTIH

Specjalizacje

Hotelarstwo/Gastronomia/Turystyka
Katering/Restauracje/Gastronomia
Inżynieria
Elektronika/Elektryka
Ubezpieczenia
Ubezpieczenia majątkowe

Zainteresowania

Kuchnie i alkohole świata, sport ( squash, snowboard, crossfit ), dobre kino, wędkarstwo.

Grupy

Innowacyjna gospodarka
Innowacyjna gospodarka
Grupa ludzi zainteresowanych dotacjami z PO IG. Osób związanych z innowacyjnymi przedsięwzięciami oraz e-biznesem.