Umiejętności
Zarządzanie zespołem
praca pod presją czasu
praca w zespole
Obsługa komputera i urządzeń biurowych
Budowanie zepołu
Umiejętność budowania relacji z ludźmi
Umiejętność kierowania zespołem i koordynacji prac
Przygotowanie raportów i analiz
Budowanie relacji z klientem
Języki
angielski
biegły
niemiecki
podstawowy
Doświadczenie zawodowe
Specjalista ds. sprzedaży ubezpieczeń
Ubezpieczenia Gdańsk / GCG Ubezpieczenia
Samodzielny multiagent ubezpieczeniowy specjalizujący się w ubezpieczeniach branży gastronomicznej. Współpraca z takimi Towarzystwami Ubezpieczeniowymi jak m.in: PZU, Ergo Hestia, Warta, Compensa, Generali, Link4, Proama, MTU, Polisa Życie. Od roku 2014 na własnej działalności gospodarczej.
Manager
T-bone Steakhouse
Kontrakt managerski polegający na ponownym otwarciu restauracji po okresie zawieszenia działalności na skutek pandemii. Do obowiązków wynikających z kontraktu należały m.in.: rekrutacja oraz przeszkolenie personelu, zbudowanie i wdrożenie strategii marketingowej firmy, stworzenie polityki cenowej, bieżąca kontrola i analiza finansowa, zarządzanie operacyjne restauracją.
Manager
Restauracja Chwila Moment
Sezonowy kontrakt managerski polegający na usprawnieniu pracy nowo otwartej restauracji w centrum Gdyni. Celem kontraktu było przygotowanie lokalu do osiągnięcia jak najlepszych wyników w sezonie letnim. Kontrakt w ramach własnej działalności Gastro Consulting Group ( GCG ).
Członek Zarządu, Współwłaściciel
Techlight Project ( obecnie Specworks sp. z o.o. )
Zarządzanie operacyjne firmą specjalizującą się w wyposażaniu lokali gastronomicznych oraz obiektów użyteczności publicznej w innowacyjne systemy oświetlenia efektowego LED. Koordynacja dziesiątek realizacji w obiektach na terenie całej Polski m.in. Hotel Europejski w Warszawie, Hotel Grand Lubicz Ustka i klub Black Pearl, klub Story Sopot, klub ID Sopot, Sassy Gdańsk i wiele innych. Rekrutacja personelu, odpowiedzialność za wyniki finansowe oraz prawidłowy obieg dokumentów w firmie. Przygotowywanie okresowych zestawień finansowych, analiza wyników oraz korekty kierunku działalności firmy. Układanie oraz dopilnowywanie harmonogramów kontraktów.
Koordynator inwestycji / manager
LUX CLUB ( obecnie Klub Mięta )
Kontraktowe otwarcie klubu w Toruniu. Przygotowanie lokalu do otwarcia pod względem wyposażenia, dokumentacji, odbiorów sanepid oraz koncesji. Stworzenie oferty lokalu, kontakt i negocjacje z przedstawicielami handlowymi. Początkowe zarządzanie lokalem, wdrożenie, szkolenie oraz rekrutacja personelu oraz kadry kierowniczej. Kontrakt w ramach własnej działalności Gastro Consulting Group ( GCG ).
Koordynator inwestycji / manager
Restauracja Kaskada Smaku ( obecnie Bistro Zawijane )
Kontraktowe otwarcie lokalu w Pruszczu Gdańskim. Przygotowanie lokalu do otwarcia pod względem wyposażenia, dokumentacji, odbiorów sanepid oraz koncesji. Stworzenie oferty lokalu, kontakt i negocjacje z przedstawicielami handlowymi. Początkowe zarządzanie lokalem, wdrożenie, szkolenie oraz rekrutacja personelu oraz kadry kierowniczej. Kontrakt w ramach własnej działalności Gastro Consulting Group ( GCG ).
Koordynator inwestycji / manager
SQRdot Cafe ( obecnie Tu i Teraz )
Kontraktowe otwarcie lokalu w Krzywym Domku w Sopocie. Przygotowanie lokalu do otwarcia pod względem wyposażenia, dokumentacji, odbiorów sanepid oraz koncesji. Stworzenie oferty lokalu, kontakt i negocjacje z przedstawicielami handlowymi. Początkowe zarządzanie lokalem, wdrożenie, szkolenie oraz rekrutacja personelu oraz kadry kierowniczej. Kontrakt w ramach własnej działalności Gastro Consulting Group ( GCG ).
koordynator inwestycji
Skoordynowanie otwarcia nowego oddziału firmy Sports Hospitality na stadionie żużlowym Polonii Bydgoszcz. Przeprowadzenie wszystkich czynności związanych z uruchomieniem punktów gastronomicznych ( Sports Pub, kioski gastronomiczne, ogródki piwne ). Zorganizowanie pod względem gastronomicznym Grand Prix Europy 20.04.2013 r. Rekrutacja, przeszkolenie oraz wdrożenie w politykę firmy kierownika gastronomicznego obiektu oraz przyszłego szefa kuchni oraz personelu Sports Pubu ).
koordynator inwestycji
Hacjenda Pancho Villa restauracja ( obecnie Pueblo w Toruniu )
Kompleksowe przygotowanie restauracji pod względem gastronomicznym do uruchomienia oraz prawidłowego funkcjonowania. M.in. stworzenie koncepcji restauracji, kontrola prac remontowych oraz wyposażenie obiektu, zatrudnienie i szkolenie personelu w tym kadry kierowniczej, zestawienie dostawców, stworzenie kart menu uwzględniając f&b cost, stworzenie planu marketingowego. Finalna sprzedaż działającej restauracji sieci meksykańskich restauracji Pueblo z Gdyni.
manager restauracji
Restauracja Malinowy Ogród
Wdrożenie nowych standardów i wprowadzenie planu naprawczego dla restauracji hotelowej. Koordynacja rezerwacji dla grup zorganizowanych, przygotowanie nowej oferty oraz planu marketingowego, organizacja gastronomiczna cateringów do 300 osób, Rekrutacja, szkolenie oraz wdrożenie kadry kierowniczej oraz personelu.
manager restauracji
Sefinir Yacht Club & Restaurant
Zarządzanie administracyjne lokalem znajdującym się na końcu sopockiego molo, przygotowywanie dokumentacji oraz zestawień finansowych, kontrola przepływów pieniężnych, realizowanie założonego budżetu, rekrutacja, zarządzanie, szkolenie, kontrola pracy personelu, tworzenie oraz wdrożenie standardów. Organizacja gastronomiczna takich eventów jak Puchar Świata w Match Racingu, Sony Ericsson Yacht Experience,
Szkolenia i kursy
10.2008 - 03.2009 Kurs Managera Gastronomii zakończony przyznaniem międzynarodowego Certyfikatu Managera Gastronomii,
09.2010 - 03.2011 Seria certyfikowanych kursów Best in Class, Horeca Management:
*zarządzanie personelem firmy gastronomicznej,
*zarządzanie finansami firmy gastronomicznej,
09.2010 - 03.2011 Seria certyfikowanych kursów Best in Class, Horeca Management:
*zarządzanie personelem firmy gastronomicznej,
*zarządzanie finansami firmy gastronomicznej,
Specjalizacje
Hotelarstwo/Gastronomia/Turystyka
Katering/Restauracje/Gastronomia
Inżynieria
Elektronika/Elektryka
Ubezpieczenia
Ubezpieczenia majątkowe
Zainteresowania
Kuchnie i alkohole świata, sport ( squash, snowboard, crossfit ), dobre kino, wędkarstwo.
Grupy
Innowacyjna gospodarka
Grupa ludzi zainteresowanych dotacjami z PO IG. Osób związanych z innowacyjnymi przedsięwzięciami oraz e-biznesem.