Adam Popielarczyk

F&B Supervisor Stary Maneż
Gdańsk, pomorskie

Umiejętności

Skrupulatny zarządzanie zmianą zaopatrzenie Łatwość adaptacji w zmieniających się warunkach. przekazywanie wiedzy w prosty i jasny sposób Sumienny Szybka nauka otwartość na nowe wyzwania elastyczny praca biurowa Komunikatywność i łatwość nawiązywania kontaktów międzyludzkich Praca pod presją czasu i odporność na stres tworzenie grafiku pracy Komputer Team working rzetelny sprzedaż sugestywna Obsługa kluczowych gości/klientów zarządzaniem czasu pracy pracowników

Języki

angielski
dobry

Doświadczenie zawodowe

Logo
F&B Supervisor
Kolumna Park ***
-Bieżące zarządzanie pracownikami (kelner, kelner konferencyjny, barman) w godzinach otwarcia poszczególnych outletów gastronomii.

-Odpowiedzialność za przestrzeganie standardów obsługi klienta wg. wymagań *** hotelu.

-Dbałość o atmosferę i samopoczucie gości korzystających z outletów gastronomii.

-Dbałość o czystość oraz właściwe ustawienie/dekoracje restauracji i baru.

-Pomoc, otwartość oraz tworzenie rodzinnej atmosfery dla gości oraz pracowników.

-Nadzór nad sprawnym przekazaniem informacji które są niezbędnych do wykonania przez pracowników codziennych zadań (ilość gości, grup, rezerwacje, grafiki pracowników, przygotowanie sali, dodatkowe potrzeby w zakresie sprzętu, wystroju itp.)

-Codzienny przydział na sekcje dla kelnerów danej zmiany.

-Wprowadzanie FV dotyczących outletów gastronomii do systemu oraz ich weryfikacja po przyjęciu zamówienia.

-Dbałość o zaspokajanie potrzeb gości i zachowanie najwyższej jakości potraw oraz obsługi.

-Nadzór nad przygotowaniem sali przed zakończeniem pracy do obsługi śniadań,lunchy oraz kolacji dnia następnego.

-Organizacja inwentaryzacji/spisu oraz nadzór nad jej prawidłowym przebiegiem.

-Organizacji i nadzór nad spisem wyposażenia (sztućce, porcelana, sprzęt itp.)

-Pomoc we wdrażaniu nowych pracowników w obowiązki części gastronomicznej jak i powierzchni konferencyjnej.

-Organizacja pracy nocnej dla kelnera konferencyjnego (ustawienie sal według ustaleń działu sprzedaży, serwisów kawowych oraz ogólne porządki na piętrach dostępnych dla gości hotelowych, piętro gastronomiczne oraz konferencyjne)

-Organizacja imprez okolicznościowych.

-Zorganizowanie dodatkowych osób do pracy w razie potrzeby.

-Przyjęcie roli kelnera/barmana w przypadkach zwiększonego ruchu lub gdy wymaga tego sytuacja.

-Prowadzenie sugestywnej sprzedaży oraz doradztwo dla klienta w zakresie usług gastronomicznych, zgodnie z jego sugestiami i zgłaszanymi potrzebami.

-Kontrola przestrzegania zasad BHP, przepisów p.poż. oraz sanitarnych.

-Dbałość o dobro zakładu pracy i ochronę jego mienia.
Holiday Inn Łódź
F&B Supervisor
-Bieżące zarządzanie pracownikami (kelner, kelner konferencyjny, barman) w godzinach otwarcia poszczególnych outletów gastronomii.

-Odpowiedzialność za przestrzeganie standardów obsługi klienta wg. wymagań **** hotelu.

-Dbałość o atmosferę i samopoczucie gości korzystających z outletów gastronomii.

-Dbałość o czystość oraz właściwe ustawienie/dekoracje restauracji i baru.

-Pomoc, otwartość oraz tworzenie rodzinnej atmosfery dla gości.

-Nadzór nad sprawnym przekazaniem informacji które są niezbędnych do wykonania przez pracowników codziennych zadań (ilość gości, grup, rezerwacje, grafiki pracowników, przygotowanie sali, dodatkowe potrzeby w zakresie sprzętu, wystroju itp.)

-Tworzenie grafików pracy dla podległego zespołu pracowników.

-Codzienny przydział na sekcje dla kelnerów danej zmiany.

-Wprowadznie FV dotyczących outletów gastronomii do systemu oraz ich weryfikacja po przyjęciu zamówienia.

-Dbałość o zaspokajanie potrzeb gości i zachowanie najwyższej jakości potraw oraz obsługi.

-Nadzór nad przygotowaniem sali przed zakończeniem pracy do obsługi śniadań dnia następnego.

-Organizacja inwentaryzacji/spisu oraz nadzór nad jej prawidłowym przebiegiem.

-Organizacji i nadzór nad spisem wyposażenia (sztućce, porcelana, sprzęt)

-Pomoc we wdrażaniu nowych pracowników w obowiązki części gastronomicznej jak i powierzchni konferencyjnej.

-Organizacja pracy nocnej dla kelnera konferencyjnego (ustawienie sal według ustaleń działu sprzedaży, serwisów kawowych oraz ogólne porządki na piętrach dostępnych dla gości hotelowych, piętro gastronomiczne oraz konferencyjne)

-Organizacja imprez okolicznościowych.

-Zorganizowanie dodatkowych osób do pracy w razie potrzeby.

-Przyjęcie roli kelnera/barmana w przypadkach zwiększonego ruchu lub gdy wymaga tego sytuacja.

-Prowadzenie sugestywnej sprzedaży oraz doradztwo dla klienta w zakresie usług gastronomicznych, zgodnie z jego sugestiami i zgłaszanymi potrzebami.

-Kontrola przestrzegania zasad BHP, przepisów p.poż. oraz sanitarnych.

-Dbałość o dobro zakładu pracy i ochronę jego mienia.
Holiday Inn Łódź
starszy kelner
– Przestrzeganie dyscypliny pracy

– Przestrzeganie zasad higieny osobistej a także utrzymywanie czystości w sali i na stołach konsumenckich

– Umiejętne oraz ostrożne obchodzenie się z powierzonym sprzętem

– Wykonywanie pracy zgodnie z zasadami techniki obsługi

– Rozliczanie się z pobranych w kuchni potraw i napojów oraz z towarów handlowych, zgodnie z obowiązującymi przepisami

– Przestrzeganie ograniczeń i zakazów sprzedaży napojów alkoholowych, zgodnie z obowiązującymi przepisami

-Przestrzeganie obowiązujących cen przy sporządzaniu rachunków i inkasowanie należności według wystawionego rachunku

– Zgłaszanie kierownikowi uwag i życzeń gości

- Obsługa imprez okolicznościowych

- Obsługa gości

- Obsługa grup zorganizowanych

- Dbałość o wystrój restauracji

-Kontrola i nadzór nad młodszymi współpracownikami
Logo
Starszy kelner
Restauracja "Cafe Cykada"
-Powitanie gości odwiedzających restauracje.

-Zaproponowanie stolika lub jego rezerwacja dla gości.

-Zebranie zamówienia od gości, zasugerowanie dania dnia, zaserwowanie napojów przed posiłkiem.

-Dbałość o gości i interesowanie się ich potrzebami.

-Obsługa imprez okolicznościowych/zorganizowanych.
Udekorowanie stołów, nakrycie zastawą, serwis grupy, sprzątanie po zakończonym spotkaniu, zamknięcie lokalu, dbałość o czystość restauracji oraz jej uporządkowanie pod serwis na dzień kolejny.
Logo
Pomoc kuchenna
Restauracja Locanda
-Wykonywanie zadań zleconych przez szefa kuchni oraz kucharzy.
Logo
Kucharz, Kelner
Restauracja "Goscinna"
-Wykonywanie zadań zleconych przez przełożonych na oby dwu stanowiskach.

-Przyuczenie zawodowe i ukierunkowanie się.

Szkolenia i kursy

Akademia Kawy i Herbaty J.J. Darboven.

-historia kawy
-gatunki kawy, ich pochodzenie i walory
-uprawia i sposoby zbioru
-obróbka, selekcja jakościowa i przygotowanie do eksportu
-logistyka transportu i składowania
-wypalanie, pakowanie i przechowywanie kawy
-mielenie i rodzaje zaparzania kawy
-podstawy zaparzania espresso i cappuccino
-metody zaparzania dobrej kawy w domu
-różnice w walorach smakowych wedle rodzaju i pochodzeniu kawy (cup tasting)


Stowarzyszenie Polskich Barmanów jest partnerem programu szkoleniowego w ramach Akademii Kawy i Herbaty J.J.Darboven

Edukacja

Logo
Ogólnokształcące, średnie
Liceum ogólnokształcące Cenzus
Logo
Kucharz małej gastronomi, zawodowe
Zespół Szkół Gastronomicznych im. I Armii Wojska Polskiego ul. Sienkiewicza 88

Specjalizacje

Hotelarstwo/Gastronomia/Turystyka
Hotelarstwo
Hotelarstwo/Gastronomia/Turystyka
Katering/Restauracje/Gastronomia
Obsługa klienta
Turystyka/Hotelarstwo/Katering
Reklama/Grafika/Kreacja/Fotografia
Grafika

Zainteresowania

-Komputer
-Muzyka
-Gotowanie
-Wycieczki (kraj i zagraniczne)

Grupy

BRANŻA GASTRONOMICZNA i HOTELARSKA
BRANŻA GASTRONOMICZNA i HOTELARSKA
Gastronomia i Hotelarstwo:Rekrutacje i Pracownicy
HoReCa gastronomia
HoReCa gastronomia
Hotele-Restauracje-Catering
Hotel & Hotelarze
Hotel & Hotelarze
To miejsce spotkań wszystkich których istotną część w życiu stanowi praca w Hotelu. Zaproś znajomych.
Hotelarze i Gastronomowie
Hotelarze i Gastronomowie
Szukasz stażystów do swojego Hotelu lub Restauracji? Zapraszamy na www.work-and-fun.com
I......... EFEKTYWNY HOTEL .........I
I......... EFEKTYWNY HOTEL .........I
Co sprawia, że oferta hotelu jest skuteczna? Jakie narzędzia działają, a które są stratą pieniędzy? Jak skuteczniej wykorzystywać dostępne technologie aby zwiększać ROI?
Józefów
Józefów
Miasto w województwie mazowieckim. Powiat Otwocki. Sypialnia Warszawy, ale burzliwie się rozwija. Holiday Inn i inne...
Łódź
Łódź
Grupa dla osób mieszkających/studiujących/pracujących w Łodzi
Praca Łódź
Praca Łódź
Grupa dla osób które szukają pracy oraz dla tych oferujących pracę.
Restauracja i Restauratorzy
Restauracja i Restauratorzy
Dla wszystkich których istotną część w życiu stanowi dobra kuchnia.
Sprzęt gastronomiczny
Sprzęt gastronomiczny
Firmy godne polecenia. Jaki sprzęt warto kupić do restauracji, hotelu. Proszę polecić sprzedawce.
Turystyka i hotelarstwo
Turystyka i hotelarstwo
Turystyka i hotelarstwo wiąże się z podróżami, to ciągły kontakt z ludźmi, głównie obcokrajowcami. Dlatego do najbardziej pożądanych cech w tej branży należy znajomość przynajmniej kilku języków obcyc