Adam Kotomski

Szef kuchni hotel Narvil Conference & Spa
Warszawa, mazowieckie

Umiejętności

Kreatywnosc i chec do podejmowania nowych wyzwan otwartość na nowe doświadczenia Wysoka motywacja i zaangażowanie współpraca z ludźmi, umiejętności komunikacyjne decyzyjność w sytuacjach kryzysowych zdolności przywódcze, umiejętność zarządzania zespołem

Języki

angielski
dobry
rosyjski
dobry

Doświadczenie zawodowe

Logo
Szef Kuchni
Hotel Narvil
Przygotowanie do otwarcia hotelu, przygotowywanie menu, opracowywanie procedur, zamówienia sprzętu do kuchni, nabór personelu.
Zarządzanie 38 Osobami zatrudnionymi w kuchni, oraz pracownikami outsourcingowymi.
Sporządzanie propozycji menu bankietowego, konferencyjnego i cateringowego.
Przygotowywanie menu na specjalne okazje, oraz pod różnego rodzaju bankiety tematyczne itp.
Odpowiednie zarządzanie produktami, kosztami, analizowanie zamówień produktów spożywczych oraz kontrola faktur oraz nadzór jakości przyjętych artykułów, ich przekazywaniem i prawidłowym składowaniem w magazynach. Realizacja założeń budżetowych.
Hotel Król Kazimierz
Szef kuchni
Codzienny nadzór nad prawidłowym funkcjonowaniem i organizowaniem pracy kuchni zimnej, kuchni gorącej, pracowni cukierniczej, działu bankietów.
Koordynacja działań, oraz nadzór nad prawidłowym przepływem informacji pomiędzy powyższymi działami.
Dbanie o optymalizację kosztów (food cost) i analizowanie zamówień produktów spożywczych oraz ich dystrybucji.
Kreowanie nowych receptur oraz kart menu zgodnych z założeniem i koncepcją kuchni. i miejsca
Praca w systemie Material Control - Micros Fidelio, tworzenie Fiche Technique do nowych potraw, rozpisywanie receptur, sporządzanie zdjęć, wyliczenie kosztów potraw, oraz omówienie i wprowadzanie ich w życie.
ANDERSIA HOTEL & SPA POZNAN, a member of Radisson Individuals
Szef kuchni
Otwarcie hotelu, przygotowanie menu, organizacja pracy, zaopatrzenie, kontrola zamówień i kosztów, organizacja przyjęć i bankietów, zarządzanie pracownikami, kontrola nad dwoma restauracjami 80 i 90 miejsc i bankietami na 1000 osób.
Dbanie o optymalizację kosztów (food cost).
Analizowanie zamówień produktów spożywczych oraz kontrola faktur oraz nadzór jakości przyjętych artykułów, ich przekazywaniem i prawidłowym składowaniem w magazynach.
Codzienna kontrola i zamawianie produktów łatwo psujących się dla całej gastronomii.
Koordynacja przekazu informacji między Działem Kuchni a Działem Bankietingu i Sprzedaży
Nadzorowanie i czynny udział w produkcji potraw, ich ekspedycji, oraz sprawdzanie estetyki i zgodności ze standardami hotelu
Logo
Szef kuchni
Restauracja Belvedere w Łazienkach Królewskich
Zarządzanie podległym Personelem, sprawdzanie jakości i estetyki wydawanych dań - utrzymując wysoką jakość i standardy restauracji uważanej za jedną z topowych miejsc w Warszawie oraz jedną z Najlepszych w Polsce w tamtym czasie.
HOTEL INTERCONTINENTAL WARSZAWA
z-ca szefa kuchni
Praca zgodnie z zaleceniami Szefa kuchni, kontrola nad trzema restauracjami przy wieczornych serwisach ( Hemisphere, Frida, Downtown, ) oraz kontrola nad produkcją i przebiegiem bankietów odbywających się w hotelu, oraz nadzór nad imprezami cateringowymi poza hotelem.
Podwyższenie jakości i standardów niedzielnych Brunchów - ze średniej jakości do bardzo wysokich ocen w komentarzach Gości, oraz podwojeniu frekwencji Osób korzystających z brunchu.
Sheraton Warsaw Hotel
Szef Kuchni bankietowej, Szef restauracji Lalka
Organizacja i kontrola gorącej kuchni bankietowej
Logistyka imprez bankietowych w hotelu i kateringowych poza hotelem - nadzór nad jakością jak i nad prezentacją bufetów, oraz nadzór nad pracą podległego personelu od delegowanego do pracy przy obsłudze bankietu
Przygotowywanie menu codziennego bufety lunchowe, kart menu w restauracji `Lalka, przygotowywanie grafików i nadzoru nad produkcją i jakością wydawanych dań zgodnie ze standardami
Logo
Szef Kuchni
Restauracja Hawelka
Logo
kucharz
Club Nite Warszawa
Logo
kucharz
Praca na statkach pasażerskich i handlowych
Logo
kucharz
Grand Hotel

Szkolenia i kursy

Motywacja podległego personelu,
Zarządzanie, wdrażanie i kontrolowanie systemu HACCP
Procedura przeprowadzania ocen pracowników,
Przywództwo i zarządzanie
Komunikacja i współpraca w zespole - zarządzanie zespołami
Skuteczne zarządzanie i delegowanie zadań
Motywowanie finansowe oraz pozafinansowe pracowników

Edukacja

Logo
Technik, Technolog Żywienia Zbiorowego, średnie
Technikum Gastronomiczne

Specjalizacje

Hotelarstwo/Gastronomia/Turystyka
Katering/Restauracje/Gastronomia

Zainteresowania

Squash, Podróże, kulinaria, muzyka, motoryzacja.

Grupy

Amazing Events
Amazing Events
Amazing Events to grupa która ma na celu promowanie i zbieranie koncepcji ciekawych eventów. info@AmazingEvents.pl
BRANŻA GASTRONOMICZNA i HOTELARSKA
BRANŻA GASTRONOMICZNA i HOTELARSKA
Gastronomia i Hotelarstwo:Rekrutacje i Pracownicy
CATERING
CATERING
Grupa zrzeszająca event menagerów oraz ludzi związanych z organizacją wszelkiego rodzaju imprez z udziałem cateringu. Celem forum jest wymiana doświadczeń ze współpracy z firmami cateringowymi...
EGIPT...
EGIPT...
Grupa dla wszystkich, którzy w Egipcie byli, są :-) lub będą. W przyszłości dalszej lub bliższej... Którzy sa zauroczeni tym krajem, tymi ludźmi, klimatem
event od kuchni....
event od kuchni....
Zapraszamy wszystkich organizatorów, współorganizatorów i artystów, do szczerej, choć nie zawsze całkowicie poważnej rozmowy o tworzeniu eventów. Opisujmy swoje sukcesy i przestrzegajmy przed wpadkami
EVENTY
EVENTY
Grupa dla Event Managerów. Chcesz zorganizować imprezę tu wstaw swoje ogłoszenie - Otrzymasz również zaproszenia na zamknięte imprezy.
Food Excellent
Food Excellent
Naszą misją jest tworzenie rozwiązań cateringowych dopasowanych do indywidualnych potrzeb naszych klientów. Zaspokajamy potrzeby wszędzie tam, gdzie wymaga tego ludzka aktywność.
HoReCa gastronomia
HoReCa gastronomia
Hotele-Restauracje-Catering
Horeca Kitchen Club
Horeca Kitchen Club
Spis Kucharzy pracujących w sektorze HoReCa
Hotel & Hotelarze
Hotel & Hotelarze
To miejsce spotkań wszystkich których istotną część w życiu stanowi praca w Hotelu. Zaproś znajomych.
Hotel Remes Sport and Spa
Hotel Remes Sport and Spa
Dla wszystkich przyszłych sympatyków, najlepszego centrum konferencyjno sportowego w Polsce. Członkowie otrzymują atrakcyjne rabaty na usługi oraz free upgrades ;-)
Hotelarze i Gastronomowie
Hotelarze i Gastronomowie
Szukasz stażystów do swojego Hotelu lub Restauracji? Zapraszamy na www.work-and-fun.com