Adam Janik

Starszy Specjalista ds. Kontroli Jakości, NUTRICIA Polska Sp. z o.o.
Tychy, śląskie

Języki

angielski
dobry

Doświadczenie zawodowe

NUTRICIA Polska Sp. z o.o.
Analityk biznesowy - Gospodarka magazynowa oraz Jakość
- Reprezentowanie oraz wsparcie zespołu biznesowego firmy;
- Zbieranie informacji na temat obecnych procesów w firmie;
- Definiowanie oraz wprowadzanie zmian biznesowych;
- Opisanie oraz przeprowadzanie scenariuszy testowych dla systemu ERP;
- Przygotowanie materiałów niezbędnych do przeszkolenia końcowych użytkowników systemu;
- Udział w przygotowaniu planu BCP dla procesów biznesowych;
- Uczestnictwo w przygotowania Cut Over Plan dla biznesu;
- Aktywne wsparcie po wdrożeniu systemu ERP.
NUTRICIA Polska Sp. z o.o.
Starszy Specjalista ds. Jakości
- Współpraca z operatorem logistycznym w celu zapewnienia prawidłowych warunków magazynowania i transportu;
- Współpraca z Działami kontroli jakości fabryk oraz Działem Sprzedaży w celu zapewnienia lub poprawy jakości;
- Współpraca z międzynarodowym Zespołem jakościowym w celu optymalizacji procesów związanych z zapewnieniem jakości w łańcuchu dostaw;
- Monitoring zwalniania produktów do obrotu;
- Ocena analizy ryzyka dla nowych produktów;
- Zarządzanie zapasem magazynowym na podstawie statusów jakości i przeznaczenia produktów;
- Przeprowadzanie audytów operatora logistycznego.
Hilton Foods Ltd.
Specjalista ds. Produktu
- Cykliczna analiza technologiczna, ekonomiczna i jakościowa obecnych oraz projektowanych produktów dla sieci handlowych Rimi Baltic’s (ICA Group), Tesco oraz Ahold;
- Współpraca z managerami działu handlowego w celu optymalizacji istniejącego asortymentu oraz realizacji założonych celów sprzedazowych;
- Nadzór nad wdrażaniem nowych oraz zmodyfikowanych istniejących produktów;
- Przygotowywanie oraz koordynacja wszelkiego rodzaju prób produkcyjnych oraz koncepcyjnych;
- Ścisła współpraca z działami operacyjnymi przy projektowaniu oraz wdrażaniu nowych produktów.
Logo
Technolog – Specjalista ds. Rozliczeń
TYMBARK - MWS Sp. z o.o. Sp. k.
- Rozchodowywanie materiałów wykorzystanych do produkcji;
- Kontrola przepływów materiałów;
- Monitorowanie realizacji zleceń produkcyjnych;
- Bieżąca analiza wskaźników produkcji;
- Zapewnieni odpowiednich stanów magazynowych;
- Blokowanie wszelkich materiałów oraz wyrobów gotowych nie spełniających wyznaczonych cech;
- Raportowanie do Z-cy Dyrektora Produkcji.
Logo
Technolog Zmianowy
TYMBARK - MWS Sp. z o.o. Sp. k.
- Kontrola wszystkich procesów produkcyjnych, od przyjęcia surowca po finalny produkt;
- Bezpośrednia współpraca z Kierownikiem oraz Mistrzem Zmianowym w zakresie utrzymania płynności produkcji, higieny oraz jakości surowca;
- Optymalizacja procesów produkcji w celu zwiększeniu wydajności i eliminacji marnotrawstwa;
- Bezpośredni nadzór nad recepturami produkcyjnymi oraz pracą laboratoriów;
- Ścisła współpraca z Działem Rozwoju wszystkich produkowanych marek Firmy;
- Nadzór i kontrolna nad wszelkimi próbami produkcyjnymi przy współpracy z Działem Rozwoju oraz Project Managerami;
- Raportowanie do Z-cy Dyrektora Produkcji.
Logo
Kucharz
DREW NORLOCH LIMITED; “TERRACE CAFE” – Royal Botanic Gardens, Edinburgh, Scotland
Hoop Polska Sp. z o.o.
Operator urządzeń linii produkcyjnej
Logo
Kasjer / pizzero
Restauracja TELEPIZZA
Logo
Kucharz
Restauracja orientalna A DONG

Szkolenia i kursy

- 2015 „AUDYTOR WIODĄCY SYSTEMU ZARZĄDZANIA BEZPIECZEŃSTWEM ŻYWNOŚCI WG ISO 22000, HACCP, GMP/GHP, BRC,IFS”: BUREAU VERITAS
- 2011 „AUDYTOWANIE SYSTEMU IFS”
- 2008 „AUDYTOWANIE SYSTEMÓW GMP, GHP, HACCP (Codex Alimentarius)”
- 2008 „AUDYTOWANIE ISO 9001:2000”
- 2008 „AUDYTOWANIE ISO 22000:2005”
- 2008 „TWORZENIE I NADZOROWANIE DOKUMENTACJI SYSTEMÓW ZAPEWNIENIA I ZARZĄDZANIA JAKOŚCIĄ GMP, GHP, HACCP, ISO 9001, ISO 22000”
- 2007 CERTYFIKAT AUDYTORA WEWNĘTRZNEGO NORM SERII ISO 9000:2000
- 2007 „WYMAGANIA SYSTEMU ZARZĄDZANIA BEZPIECZEŃSTWEM ŻYWNOŚCI ZGODNIE Z WYMAGANIAMI NORMY PN-EN ISO 22000:2006”
- 2006 „AUDIT WEWNĘTRZNY SYSTEMU ZARZĄDZANIA JAKOŚCIĄ I SYSTEMU HACCP”
- 2006 „DOSKONALENIE SYSTEMU ZARZĄDZANIA JAKOŚCIĄ ISO 9001:2000 ORAZ WYMAGANIA SYSTEMU ZARZĄDZANIA BEZPIECZEŃSTWEM ŻYWNOŚCI ISO 22000:2005”

Edukacja

Logo
Wydział Technologii Żywności – Magisterskie Studia Uzupełniające, magisterskie
Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Logo
Wydział Technologii Żywności - Technologia Żywności i Żywienie Człowieka, inżynierskie
Akademia Rolnicza im. Hugona Kołłątaja w Krakowie

Specjalizacje

Produkcja
Inne

Zainteresowania

Muzyka, film, turystyka górka, fotografia

Inne

OBSŁUGA KOMPUTERA: Microsoft Word, Excel, Windows, SAP, Qguar, RedPrairie,
PRAWO JAZDY: kategoria „B”

Grupy

Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
Uczelnia wywodzi się z Uniwersytetu Jagiellońskiego, gdzie od 1890 r. rozwijały się nauki rolnicze i leśne.