Języki
angielski
podstawowy
Specjalizacje
Hotelarstwo/Gastronomia/Turystyka
Katering/Restauracje/Gastronomia
Zainteresowania
Gastronomia, sport, kolekcja oryginalnych filmów, płyt z muzyką Rap oraz pokali.
Inne
Umiejętności:
- Obsługa komputera, wszystkich programów związanych z gastronomią.
- Znajomość techniki podawania posiłków.
- Sporządzanie ofert usług gastr. oraz prowadzenie działań marketingowych.
- Planowanie i organizowanie przyjęć okolicznościowych.
- Kalkulacja i rozliczenia kosztów.
- Przestrzeganie zasad jakości i zabezpieczania żywności.
- Ocena jakości surowców i wyrobów kulinarnych.
- Aranżacja wnętrz, wyposażanie sal konsumenckich.
- Pierwsza pomoc
*Zdana matura
* Dyplom potwierdzający kwalifikacje zawodowe w zawodzie technik organizacji usług gastronomicznych.
- Obsługa komputera, wszystkich programów związanych z gastronomią.
- Znajomość techniki podawania posiłków.
- Sporządzanie ofert usług gastr. oraz prowadzenie działań marketingowych.
- Planowanie i organizowanie przyjęć okolicznościowych.
- Kalkulacja i rozliczenia kosztów.
- Przestrzeganie zasad jakości i zabezpieczania żywności.
- Ocena jakości surowców i wyrobów kulinarnych.
- Aranżacja wnętrz, wyposażanie sal konsumenckich.
- Pierwsza pomoc
*Zdana matura
* Dyplom potwierdzający kwalifikacje zawodowe w zawodzie technik organizacji usług gastronomicznych.