Umiejętności
HACCP
ISO 22000
Microsoft Office
maszynopisanie
mikrobiologia
Zapewnienia Jakości
Audyt wewnętrzny
audyty jakości
Technologia
Sprzęt laboratoryjny
Laboratorium Umiejętności
Języki
angielski
dobry
Doświadczenie zawodowe
Technolog, piwowar
Bielawska Wytwórnia Napojów (browar)
- prowadzenie procesu technologicznego produkcji piwa (śrutowanie, warzenie, fermentacja, leżakowanie, rozlew w butelki lub kegi),
- obsługa pieca gazowego w kotłowni,
- nadzór nad pracą zbiorników wody gorącej i wody lodowej do chłodzenia brzeczki,
- nadzór nad stanem ilościowym dwutlenku węgla,
- obsługa linii rozlewniczej (płuczki, monobloku, pasteryzatora, etykieciarki, zgrzewarki do folii),
- dbanie o stan higieniczny linii produkcyjnej (m.in. mycie i dezynfekcja zbiorników, obsługa stacji mycia CIP, pianowanie maszyn),
- kontrola skuteczności mycia i dezynfekcji (wymazy),
- zapewnienie ciągłości produkcji poprzez odpowiednią gospodarkę surowcową,
- prowadzenie i nadzór nad dokumentacją celną,
- kontrola i nadzór nad systemem zapewnienia bezpieczeństwa żywności HACCP oraz prowadzenie wymaganej dokumentacji,
- zarządzanie zespołem pracowników w zakładzie,
- drobne przeglądy i remonty nie wymagające specjalnych uprawnień.
- obsługa pieca gazowego w kotłowni,
- nadzór nad pracą zbiorników wody gorącej i wody lodowej do chłodzenia brzeczki,
- nadzór nad stanem ilościowym dwutlenku węgla,
- obsługa linii rozlewniczej (płuczki, monobloku, pasteryzatora, etykieciarki, zgrzewarki do folii),
- dbanie o stan higieniczny linii produkcyjnej (m.in. mycie i dezynfekcja zbiorników, obsługa stacji mycia CIP, pianowanie maszyn),
- kontrola skuteczności mycia i dezynfekcji (wymazy),
- zapewnienie ciągłości produkcji poprzez odpowiednią gospodarkę surowcową,
- prowadzenie i nadzór nad dokumentacją celną,
- kontrola i nadzór nad systemem zapewnienia bezpieczeństwa żywności HACCP oraz prowadzenie wymaganej dokumentacji,
- zarządzanie zespołem pracowników w zakładzie,
- drobne przeglądy i remonty nie wymagające specjalnych uprawnień.
Kierownik laboratorium
- stworzenie od podstaw laboratorium zakładowego,
- kontrola jakości produktów i surowców,
- nadzór nad systemem jakości IFS, ISO 22000, ISO 9001 oraz HACCP,
- nadzorowanie pracowni mikrobiologicznej i fizykochemicznej,
- organizowanie pracy laboratorium, zarządzanie zespołem,
- odpowiedzialność za opracowanie dokumentacji laboratoryjnej odpowiadającej wymaganiom systemów jakości,
- odpowiedzialność za wdrożenie metod laboratoryjnych i ich walidację,
- współpraca z laboratoriami zewnętrznymi,
- opracowywanie planu kontroli badań,
- nadzór nad utrzymaniem standardów czystości linii technologicznej,
- nadzór nad sprzętem kontrolno-pomiarowym,
- praca z zintegrowanym systemem zarządzania firmą Comarch ERP XL,
- wykonywanie badań mikrobiologicznych i fizykochemicznych,
- interpretacja wyników badań i podejmowanie decyzji o zwolnieniu produktu do sprzedaży,
- ocena organoleptyczna produktu gotowego w panelu sensorycznym,
- prowadzenie auditów wewnętrznych i przeglądów systemu zarządzania jakością.
- kontrola jakości produktów i surowców,
- nadzór nad systemem jakości IFS, ISO 22000, ISO 9001 oraz HACCP,
- nadzorowanie pracowni mikrobiologicznej i fizykochemicznej,
- organizowanie pracy laboratorium, zarządzanie zespołem,
- odpowiedzialność za opracowanie dokumentacji laboratoryjnej odpowiadającej wymaganiom systemów jakości,
- odpowiedzialność za wdrożenie metod laboratoryjnych i ich walidację,
- współpraca z laboratoriami zewnętrznymi,
- opracowywanie planu kontroli badań,
- nadzór nad utrzymaniem standardów czystości linii technologicznej,
- nadzór nad sprzętem kontrolno-pomiarowym,
- praca z zintegrowanym systemem zarządzania firmą Comarch ERP XL,
- wykonywanie badań mikrobiologicznych i fizykochemicznych,
- interpretacja wyników badań i podejmowanie decyzji o zwolnieniu produktu do sprzedaży,
- ocena organoleptyczna produktu gotowego w panelu sensorycznym,
- prowadzenie auditów wewnętrznych i przeglądów systemu zarządzania jakością.
Szkolenia i kursy
- Audytor wewnętrzny systemów IFS i BRC
- Audytor wewnętrzny systemu HACCP oraz ISO 22000
- Analiza trendów danych mikrobiologicznych i skuteczna
likwidacja biofilmów
- Audytor wewnętrzny systemu HACCP oraz ISO 22000
- Analiza trendów danych mikrobiologicznych i skuteczna
likwidacja biofilmów
Specjalizacje
Badania i rozwój
Farmaceutyka/Biotechnologia
Produkcja
Zarządzanie produkcją
Zarządzanie jakością
Kontrola jakości
Produkcja
Technologia
Zainteresowania
tenis ziemny, muzyka, gra na gitarze i perkusji, inwestycje finansowe
Inne
prawo jazdy kategorii B
Grupy
Inwestycje alternatywne
Grupa osób zainteresowanych produktami strukturyzowanymi, funduszami hedge, Private equity, inwestycjami w surowce, instrumentami kredytowymi, instrumentami pochodnymi oraz inwestycje emocjonal