Adam Czerniak

Biotechnolog / Mikrobiolog / Technolog
Kalisz, wielkopolskie

Umiejętności

HACCP ISO 22000 Microsoft Office maszynopisanie mikrobiologia Zapewnienia Jakości Audyt wewnętrzny audyty jakości Technologia Sprzęt laboratoryjny Laboratorium Umiejętności

Języki

angielski
dobry

Doświadczenie zawodowe

Logo
Technolog, piwowar
Bielawska Wytwórnia Napojów (browar)
- prowadzenie procesu technologicznego produkcji piwa (śrutowanie, warzenie, fermentacja, leżakowanie, rozlew w butelki lub kegi),
- obsługa pieca gazowego w kotłowni,
- nadzór nad pracą zbiorników wody gorącej i wody lodowej do chłodzenia brzeczki,
- nadzór nad stanem ilościowym dwutlenku węgla,
- obsługa linii rozlewniczej (płuczki, monobloku, pasteryzatora, etykieciarki, zgrzewarki do folii),
- dbanie o stan higieniczny linii produkcyjnej (m.in. mycie i dezynfekcja zbiorników, obsługa stacji mycia CIP, pianowanie maszyn),
- kontrola skuteczności mycia i dezynfekcji (wymazy),
- zapewnienie ciągłości produkcji poprzez odpowiednią gospodarkę surowcową,
- prowadzenie i nadzór nad dokumentacją celną,
- kontrola i nadzór nad systemem zapewnienia bezpieczeństwa żywności HACCP oraz prowadzenie wymaganej dokumentacji,
- zarządzanie zespołem pracowników w zakładzie,
- drobne przeglądy i remonty nie wymagające specjalnych uprawnień.
JAKO SP.ZO.O.
Kierownik laboratorium
- stworzenie od podstaw laboratorium zakładowego,
- kontrola jakości produktów i surowców,
- nadzór nad systemem jakości IFS, ISO 22000, ISO 9001 oraz HACCP,
- nadzorowanie pracowni mikrobiologicznej i fizykochemicznej,
- organizowanie pracy laboratorium, zarządzanie zespołem,
- odpowiedzialność za opracowanie dokumentacji laboratoryjnej odpowiadającej wymaganiom systemów jakości,
- odpowiedzialność za wdrożenie metod laboratoryjnych i ich walidację,
- współpraca z laboratoriami zewnętrznymi,
- opracowywanie planu kontroli badań,
- nadzór nad utrzymaniem standardów czystości linii technologicznej,
- nadzór nad sprzętem kontrolno-pomiarowym,
- praca z zintegrowanym systemem zarządzania firmą Comarch ERP XL,
- wykonywanie badań mikrobiologicznych i fizykochemicznych,
- interpretacja wyników badań i podejmowanie decyzji o zwolnieniu produktu do sprzedaży,
- ocena organoleptyczna produktu gotowego w panelu sensorycznym,
- prowadzenie auditów wewnętrznych i przeglądów systemu zarządzania jakością.
Logo
Laborant oraz Kierownik zmiany produkcji
Spółdzielnia Mleczarska "Lazur"
- kontrola jakości surowca oraz produktów gotowych
- kontrola procesu technologicznego
- nadzór nad kilkunastoosobową grupą pracowników

Szkolenia i kursy

- Audytor wewnętrzny systemów IFS i BRC

- Audytor wewnętrzny systemu HACCP oraz ISO 22000

- Analiza trendów danych mikrobiologicznych i skuteczna
likwidacja biofilmów

Edukacja

Logo
Biotechnologia, magisterskie
Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu

Specjalizacje

Badania i rozwój
Farmaceutyka/Biotechnologia
Produkcja
Zarządzanie produkcją
Zarządzanie jakością
Kontrola jakości
Produkcja
Technologia

Zainteresowania

tenis ziemny, muzyka, gra na gitarze i perkusji, inwestycje finansowe

Inne

prawo jazdy kategorii B

Grupy

5 wszystkich wypowiedzi
0 plusów
Akademia Rolnicza we Wrocławiu, WNOZ Biotechnologia 2006
Akademia Rolnicza we Wrocławiu, WNOZ Biotechnologia 2006
Grupa dla absolwentów Biotechnologii 2006
Biotechnologia
Biotechnologia
Grupa zainteresowanych biotechnologią oraz naukami pokrewnymi.
Inwestycje alternatywne
Inwestycje alternatywne
Grupa osób zainteresowanych produktami strukturyzowanymi, funduszami hedge, Private equity, inwestycjami w surowce, instrumentami kredytowymi, instrumentami pochodnymi oraz inwestycje emocjonal
Social lending
Social lending
Dla użytkowników i fascynatów social lending (p2p lending).