Michał Ksiądzyna games
Temat: Zarządzanie po rosyjsku
Jak zarządzają Rosjanie?Jak się zarządza Rosjanami?
Czym różni się to od sposobów zarządzania w innych krajach?
Michał Ksiądzyna games
konto usunięte
Bartosz
Kramek
Fundacja Otwarty
Dialog
Jan Paweł Bac....ski:
Polecam literature, która jest w moim profilu a co do praktyki w Rosji trzeba jechać i popracować, ale chodzą pogłoski że Polacy wsród Rosjan uznawani są za największych speców od Managementu
konto usunięte
konto usunięte
Jan Paweł Bac....ski:
Polecam literature, która jest w moim profilu a co do praktyki w Rosji trzeba jechać i popracować, ale chodzą pogłoski że Polacy wsród Rosjan uznawani są za największych speców od Managementu
Bartosz
Kramek
Fundacja Otwarty
Dialog
potwierdzam,
dodam rowniez i tyle ze Poalkow jako chyba jedyna nacje z post-komunistycznych krajow w miare "uwaza sie". Wszystkich pozostalych jak Litwinow, Łotyszy, Ukraincow traktuje sie jak chwilowo zwolnione ze smyczy psy (przepraszam za dosadnosc). Nie wspomne juz o Kazachach , Azerach, Ormianach czy innych.
Michał Ksiądzyna games
Bartosz Kramek:Ja bym raczej zapytał:
potwierdzam,
dodam rowniez i tyle ze Poalkow jako chyba jedyna nacje z post-komunistycznych krajow w miare "uwaza sie". Wszystkich pozostalych jak Litwinow, Łotyszy, Ukraincow traktuje sie jak chwilowo zwolnione ze smyczy psy (przepraszam za dosadnosc). Nie wspomne juz o Kazachach , Azerach, Ormianach czy innych.
1. Z czego to wynika?
2. Co ma zrobić / gdzie się udać menedżer, który chce pracować w Rosji?
Bartosz
Kramek
Fundacja Otwarty
Dialog
Michał Ksiądzyna:
3. Jakie wyzwania nie spotykanie gdzie indziej czekają w Rosji?
4. Jakie zagrożenia wiążą się z pracą w tym kraju?
Bartosz
Kramek
Fundacja Otwarty
Dialog
Michał Ksiądzyna:
Ja bym raczej zapytał:
konto usunięte
Bartosz Kramek:
potwierdzam,
1. Z czego to wynika?
2. Co ma zrobić / gdzie się udać menedżer, który chce pracować w Rosji?Bartosz Kramek edytował(a) ten post dnia 28.07.08 o godzinie 16:20
konto usunięte
Bartosz Kramek:
Michał Ksiądzyna:
Nie jestem niestety znawcą Rosji, jednak - w miarę mojej ułomniej wiedzy - postaram się odpowiedzieć.
Ja bym raczej zapytał:
Labilność, płynność, improwizacja, niepewność - posunięte bardzo daleko.
Breaking all the rules - trzeba być gotowym na wszystko. Olbrzmie kontrasty i dysonanse. Od skrajnego liberalizmu po skrajny interwencjonizm. Wszechogarniający relatywizm. Polityka wchodzi z butami bardzo mocno do biznesu - z drugiej strony można bardzo dobrze na tym zarabiać. Wszystko też da się "załatwić". Nieformalizm.
Zaskoczenie, czymś tak "głupim" / niecodziennym, że nie miało prawa zadziałać. A często działa i ma się dobrze. Prowizorki trzymają się mocno.
Daleko posunięta "niedorzeczność", absurd i skłonność do wiary w teorie spiskowe.
Roszczeniowa postawa (pięknych) kobiet.
Korupcja.
Alkohol :)Bartosz Kramek edytował(a) ten post dnia 28.07.08 o godzinie 16:40
Następna dyskusja: