konto usunięte

Temat: Wrocław - najciekawsze miasto w Polsce.

przebywam na wakacjach
i bardzo tęsknię za specyficznym życiem we Wrocławiu
zapraszam nowo poznanych Przyjaciół do mojego rodzinnego Wrocławia

zapraszam na moją idealną kawę do kawiarenki "pożegnanie z Afryką"
Robert Z.

Robert Z. Projekty i
realizacje,zaprasza
do kontaktu.

Mieszkam i prowadze firme w Chicago,i niczego mi tak bardzo nie brakuje jak mojego ukochanego Wroclawia,brakuje mi gwaru pod pregiezem,Kawy z Kaffki Cafe na ruskiej,muzyki z Ragtimu,plackow z Kurnej Chaty,Piwa Bartek z Armine,Dropsow z Havany Club,Parku Poludniowego i litrow piwa wypitych na kocu,dziewczyn szukajacych milosci i zwiazku,i chlopcow szukajacych czego innego niz dziewczyny i wielu ,wielu innych rzeczy,i wierzcie mi lub nie,nic na to nie zamienie,wracam po kontrakcie w przyszlym roku,i mysle,ze z W roclawia juz nie wyjade nigdzie,poza wakacjami,sa miejsca wspaniale,fantasyczne,i moje ukochane,jak to MIASTO.Robert Krzysztof Zalewski edytował(a) ten post dnia 15.07.08 o godzinie 07:18
Andrzej P.

Andrzej P. Praca mnie lubi - aż
za bardzo

No to chociaż sobie pooglądajcie:

http://www.panoramy.wroclaw.pl
Wioletta D.

Wioletta D. psycholog, badacz,
manager

Wrocław ma wiele magicznych miejsc :) ponad 100 urokliwych mostów, mnóstwo kafejek i mieszkańców, którzy IDĄ ( a nie biegną) przez życie z uśmiechem. Doceniałam to już kiedy mieszkałam w tym mieście, a teraz wręcz za wrocławskim klimatem tęsknię... i za gęstą czekoladą wypijaną w Mleczarni na Włodkowica... tego mój przedmówca nie wymienił, a warto :)Wioletta D. edytował(a) ten post dnia 16.07.08 o godzinie 00:01

konto usunięte

ma tez pobazgrane uliczki juz o metr od rynku, strach wejsc, mocz, grafiiti, ogłoszenia, bazgroły.
O ulicach nie wspomne. miasto z rozbuchanym PR, a przy Krakowie czy Warszawie nie ma szans.

konto usunięte

Michał Melberski:
ma tez pobazgrane uliczki juz o metr od rynku, strach wejsc, mocz, grafiiti, ogłoszenia, bazgroły.
Warszawa i Kraków tez to mają.
O ulicach nie wspomne. miasto z rozbuchanym PR, a przy Krakowie czy Warszawie nie ma szans.

Nie ma szans.. w czym ?

konto usunięte

nie az w takim stopniu pobazgrane. Pospaceruj po krakowskim rynku i stu okolicznych uliczkach do Plantów. I pospaceruj po okolicznych wroclawskiemu rynkowi uliczkach. Zacznij od przejscia na Szajnochy. Wstyd, slums. Obwozilem po Polsce gosci z zagranicy. We Wroclawiu wstyd mi bylo najbardziej.

konto usunięte

W sumie racja. Wrocław jest zabazgrany. Przy okazji najblizszej wizyty w Krakowie czy Wawie porównam sobie.
Grzegorz S.

Grzegorz S. Wolny Przedsiębiorca

Michał Melberski:

<rotfl>

Szare albo pstrokate blokowiska i zlepki Warszawy porównujesz do kamienic Wrocka :) świetne <lol> Warszawa lepszym miastem :D jedynie przez fakt bycia stolicą z ciągła do siebie wszystkie pieniądze i inwestycje.. to jest w czym jest lepsza
No co do Krakowa no faktycznie to miasto może wyglądać lepiej jednakże pod względem atmosfery jeszcze mu brakuje.

konto usunięte

nie pisz o blokowiskach, bo one sa w kazdym polskim miescie. Pisz o zasyfionych scianach i zaułkach w scisłym centrum miasta, a tak wlasnie jest we Wrocławiu. Wejdz w jakiekolwiek wyjscie z rynku, kolo tej witaminki, kolo tequili. Wstyd, nikt tego nie zmywa, nie czysci, syf jak w slumsach.

konto usunięte

hmmm, nie porownalabym ulic Wroclawia do slumsow! Porownanie dosc przesadzone.

We Wroclawiu bylam dwa razy (wow) i niedlugo sie tam przeprowadze. Na poczatku mialam mieszane uczucia - mieszkalam 5 lat w Poznaniu i zawsze bede miala sentyment do tego miasta, a teraz mieszkam w Pradze, w ktorej jestem po prostu zakochana. Ale po mojej ostatniej wizycie we Wroclawiu kilka dni temu, moge powiedziec, ze ciesze sie, ze je wybralam :) Moze dla kogos jest to miasto pobazgranych ulic, ale dla mnie jest to miasto usmiechnietych ludzi :D Zwrocili na to uwage rowniez koledzy z zagranicy. I nie bylo mi wstyd...
Grzegorz S.

Grzegorz S. Wolny Przedsiębiorca

Michał Melberski:
nie pisz o blokowiskach, bo one sa w kazdym polskim miescie. Pisz o zasyfionych scianach i zaułkach w scisłym centrum miasta, a tak wlasnie jest we Wrocławiu. Wejdz w jakiekolwiek wyjscie z rynku, kolo tej witaminki, kolo tequili. Wstyd, nikt tego nie zmywa, nie czysci, syf jak w slumsach.

A Warszawa oczywiście pod tym względem lepsza jest buahahaha
poza ścisłym centrum miasta (które ze względu na jej wielkość jest jednak większe jak Wrocławskie) też nie ma się czym pochwalić.
A pisałem o blokowiskach ponieważ jak byłem w Wawie jakiś czas to miałem wrażenie że składa sie głównie z nich, w przeciwieństwie do Wrocka który jest głównie złożony właśnie z kamienic. Więc co tu porównywać...

konto usunięte

Michał Melberski:
Czy Ty kiedyś nie miałeś czegoś wspólnego z Wrocławiem?
Wypowiadasz się tak, jakbys miał jakiś wielki żal o coś.
Albo sodówka.
Albo typowe wypowiedzi "warszawiaków" z Warszawki (w odróżnieniu od warszawiaków z Warszawy).
Myślę, że nikt z wypowiadających się tutaj nie zazdrości Ci, że mieszkasz w W-wie. Nawet jak tam moczu mniej (co oczywiście jest bzdurą). Więc czemu ma służyć ta wypowiedź?

konto usunięte

po co ta agresja Alina? To są fakty, w centrum historycznym Wroclawia jest najwiecej brudów i bazgrołów po murach, znacznie, widocznie wiecej, niz w innych duzych miastach polskich. Nie dostrzegacie tego, zapatrzeni w siebie. A taka po prostu jest prawda.
Sudentowi "buahahaha" polecam spacery po scislym centrum historycznym Warszawy, Poznania, Gdanska i Krakowa i przyjrzenie sie bezposredniemu otoczeniu rynków czy tez historycznych ulic i placów.
Małgorzata M.

Małgorzata M. robię to, co kocham
i kocham to, co
robię :-)

No, jeżeli w takiej dziewczynie, jak Alina widzisz agresję, to mnie osobiście nie dziwi, że nie czujesz klimatu Wrocławia ;)
Rafał Hostyński

Rafał Hostyński Ten od
pozycjonowania

nie pisz o blokowiskach, bo one sa w kazdym polskim miescie. Pisz o
zasyfionych scianach i zaułkach w scisłym centrum miasta, a tak
wlasnie jest we Wrocławiu. Wejdz w jakiekolwiek wyjscie z rynku,
kolo tej witaminki, kolo tequili. Wstyd, nikt tego nie zmywa, nie
czysci, syf jak w slumsach.

Porównanie do slumsów - bardzo mocne, niestety.
Pomimo tego, że uwielbiam Wrocław to też mi przeszkadza.
Nie trzeba szukać daleko - ulica Świdnicka - idąc w kierunku przejścia podziemnego odwiedzamy dwa przejścia (jedno po lewej na ul. Szewską obok sklepu BATA, drugie po prawej przy Szufladzie). To, które znajduje się tuż przy ogródkach (KFC i Szuflada) odrzuca smrodem - nie wiem jak te ogródki tam funkcjonują, ale odbiera ochotę na jedzenie.

To jest problem Wrocławia - same kamienice, nawet gdy są odnawiane, nie spowodują, iż smród z zakamarków zniknie.

konto usunięte

no własnie o to chodzi. Niedawno miałem okazje przyjechac do Wrocławia pociągiem: wrazenia z pierwszego kontaktu z miastem są FATALNE. Trzeci świat to mało. Obrzydliwy i śmierdzący dworzec, ponure perony, duszące zapachy w brudnym hallu. I otoczenie dworca: brzydkie, szare, niechlujne kamienice, pokrzywiony bruk, menele. Wizytówka miasta dramatyczna. Idąc do rynku Arkady: pobazgrane, zaśmiecone, ponure. W samym rynku gwarno i ładne, ale juz praktycznie kazda boczna uliczka, to tagi, bazgroły sprayem, smród, kubły.
Wroclawianie, czas przestać się puszyć, jak to fajnie u was. Fakty są bolesne.
Monika S.

Monika S. always look on the
bright side of life
:)

Michał Melberski:
no własnie o to chodzi. Niedawno miałem okazje przyjechac do Wrocławia pociągiem:

Michal, nastepnym razem wez samolot a potem taksowke prosto do ktoregos z hoteli na Kielbasniczej - polecam Art :)
kolacja w jakiejs fajnej restauracji, potem pozno-wieczorny spacer na Ostrow Tumski...
ominie Cie to, to brzydkie i moze bedziesz mniej narzekal :)
chociaz kto Cie tam wie ;)) ;P

pozdrawiam :)

konto usunięte

niestety, wiekszosc przybyszow przybywa pociągami i nie kazdy zamieszka w art hotelu. Nie rozumiecie tego, ze wasz PR jest rozdety do takich granic, ze jestescie juz smieszni? a wokoło brud, smród. Taki jest wizerunek Wroclawia. Śmieją się juz z was. Nikt tam nie sprzata? nie dba o miasto?

konto usunięte

Michał Melberski:
niestety, wiekszosc przybyszow przybywa pociągami i nie kazdy zamieszka w art hotelu. Nie rozumiecie tego, ze wasz PR jest rozdety do takich granic, ze jestescie juz smieszni? a wokoło brud, smród. Taki jest wizerunek Wroclawia. Śmieją się juz z was. Nikt tam nie sprzata? nie dba o miasto?

Po co czytasz forum dotyczące Wrocławia, skoro jest taki beznadziejny i ludzie mieszkający (i nie mieszkający!) w nim są rozdęci do granic możliwości???

Nie ma jeszcze obowiązku w Polsce ani mieszkania we Wrocławia, ani lubienia go. Nikt nikogo nie zmusza do tego, zeby się zgadzać z opiniami osob lubiących W-cław. Więc o co chodzi?
Czy takimi argumentami chcesz przekonać nas, ze nie mamy racji?Alina M. edytował(a) ten post dnia 24.07.08 o godzinie 08:26

Wyślij zaproszenie do