Bogusława Andrzejewska

Bogusława Andrzejewska psycholog, trener
umiejętnosci
osobistych

Temat: Kot i woda

Czy wasze kotki lubią wodę? Żaden z moich kotow raczej za wodą nie przepadał, chociaż miałam takiego, ktory niepecjalnie przed wodą uciekał i lubil np. spacerować brzegiem wanny, kiedy moja corka brala kapiel. Zdarzylo się ze dwa razy, że lapki mu zjechaly i wpadł do wody. Szybko z niej wyskakiwał, jednak paniki nie było. Ponieważ wychodził na zewnętrz i brudził się, kąpalismy go w wodzie, też tragedii nie było, choć zachwycony nie był.

Jadnak to co znajdziecie na filmiku ponizej, jest dla mnie niesamowite!! Zobaczcie:)
Pozdrawiam cieplutko i swiątecznie:)

http://pl.youtube.com/watch?v=UaRDmY5nMgM
Paulina G.

Paulina G. biegnę, by nie stać
w miejscu... :)

He he. Swietny :)
Moja Cristal przejawia zainteresowanie woda. Wchodzi pod strumien wody w kranie. I zastanawiam sie czy przypadkiem tak samo duzo przyjemnosci nie sprawilaby jej kapiel :) :)
Arletta S.

Arletta S. Adamed Sp. z o.o.

To jest wodny kot.....moja kicia jak wpadła kiedyś do wanny to szybciej z niej wypadła a na zakrętach z łazienki to myślałam że się zabije - dla mojego kota woda to zdecydowany wróg....chociaż jak czasami robię dla syna kąpiel z pianką to pianka bywa interesująca...
Maciej Myśliwiec

Maciej Myśliwiec Media, Komunikacja,
Social Media,
Szkolenia, NGO

moj Main Coon pije tylko z kranu. nie wypije małpa z miski. staje przy kranie i miauczy az mu sie odkreci. ponadto brodzi w wodzie, jak np woda jest w zmywaku, podklada leb pod strumien wody i w ogole nie czuje sie w tym zle;] wpadnie do wanny. cooz. wyjdzie i idzie przez mieszkanie a ja go musze tylko scigac zeby nie bylo wody wszedzie;-)Maciej Myśliwiec edytował(a) ten post dnia 26.12.07 o godzinie 10:25
Arletta S.

Kot moich rodziców robi dokładnie to samo - pije wodę tylko prosto z kranu :)))

konto usunięte

Moja Urka potrafi godzinami siedzieć w wannie i czekać aż jej się odkręci kran. Potem patrzy jak i gdzie ta woda ucieka. Fascynujące zajęcie.
Moje koty (mam też drugą kotkę Bati)lubią pić wodę z najdziwniejszych miejsc w domu (aby tylko nie z miseczki!) i tak na przykład dziś Bati wypiła wodę ze stojaka na choinkę - wraz z igiełkami...
czy wasze koty też mają takie pomysły???
Arletta S.

Moja kotka uwielbia pić wode z garnka w ktorym akurat sa swiezo obrane ziemniaki.. :)))

konto usunięte

no nieźle! ogłaszam więc konkurs na najdziwniejsze miejsce z którego piły Wasze koty - nagroda? bezcenny odgłos mruuuuuu....
Monika A.

Monika A. Marketing
Communication
Academy

Arletta Stasiak:
Moja kotka uwielbia pić wode z garnka w ktorym akurat sa swiezo obrane ziemniaki.. :)))

Moje też ;)
Maciej Myśliwiec

Social Media,
Szkolenia, NGO

moj kot TYLKO z kranu, aa no i baniaka na wode i nawet pokazuje mi, naciskajac łapą pompkę, zebym mu nacisnal bo on nie moze a chce zeby sie woda lala;]

bardziej mnie martwi, i czy moze ktos z Was to wie. czy da sie go jakos tego oduczyc? bo on naprawde nie wypije z miski, a sa takie moemnty ze kogos nie ma przez pol dnia w domu:( nie chce zeby byl odwodniony
Arletta S.

Maciej Myśliwiec:
moj kot TYLKO z kranu, aa no i baniaka na wode i nawet pokazuje mi, naciskajac łapą pompkę, zebym mu nacisnal bo on nie moze a chce zeby sie woda lala;]

bardziej mnie martwi, i czy moze ktos z Was to wie. czy da sie go jakos tego oduczyc? bo on naprawde nie wypije z miski, a sa takie moemnty ze kogos nie ma przez pol dnia w domu:( nie chce zeby byl odwodniony

Jak nie masz licznikow to sprawa prosta zostawiaj mu lekko odrecona wode....podejrzewam ze jak na prawde bedzie chcial pic to i z miski sie napije bez obaw...
Maciej Myśliwiec

Social Media,
Szkolenia, NGO

no wlasnie zuzycie wody rosnie neistety;P domyslam sie ze sie napije, ale mnie chce cos trafic jak wyje po nocy ze chce pic;]
Arletta S.

No to masz przechlapane ;)) własny kot Cię sterroryzował ;))

konto usunięte

Mój Maciek nie dość że uwielbia spać w wannie(oczywiście pustej)to do tego nie przepuści żadnej okazji by poobserwować z brzegu wanny kiedy ta napełnia się wodą,a kiedy już siedzę w wodzie siada, na takim siedzonku, które jest w wannie tylko trochę nad poziomem wody i bawi się w "atakowanie" wody. Ale kąpiele są karane przynajmniej parogodzinnym obrażeniem się i demonstracyjnym pokazywaniem sweg niezadowolenia.

a no i wprost uwielbia pić wodę z muszli klozetowej:)

konto usunięte

Marta Stec:
no nieźle! ogłaszam więc konkurs na najdziwniejsze miejsce z którego piły Wasze koty - nagroda? bezcenny odgłos mruuuuuu....

Moja kotka http://picasaweb.google.com/jazuu76/KotkaLili
uwielbia pić wodę z akwarium. Nie opuści żadnego karmienia ryb.
Jeśli nie pozwolę jej pić wścieka się i popiskuję na mnie (nie wiem dlaczego ale mój kot nie miauczy). Oczywiście oprócz picia wody lubi też tam moczyć łapki a później je oblizuje lub chlapie nimi ścianę :)

Jesli chodzi o akwarium - to moje na zmiane sypiaja na pokrywie, wody nie pija ale czekaja na karmienie rybek zeby dostac troche suszonych robali:D fuj! Sypiaja w umywalce, a w wannie przesiaduja i obserwuja kapiaca wode, czasem probuja ja ratowac przed wplynieciem do odplywu. Pija z kranu i z garnkow stojacych w zlewie i czekajacych na mycie - taka brudna woda jest najlepsza. A w misce psa myja lapki:p

konto usunięte

to zalezy od kotka:)
moj jeden wody nei nawidzi, moze dlatego ze jest czarny i z piekla rodem?:P
drugi wode znosi kiedy musi, natomiast najmłodszy wode uwielbia, siada na zlewie w lazience i kaze odkrecac wode, pile ją, bawi sie, wlazi pod strumien, tapla sie w zlewie:D szaleństwo:P
Agnieszka F.

Agnieszka F. Do not wait until
the storm passes.
Learn how to dance
in...

Maupa Zelda pije wodę z kranu i z miseczki w zlewie, uzupełnianej i płukanej codziennie kilka razy. Woda w misce obok miseczek z jedzeniem - też zmieniana i świeża - jest "do zakopania".
Wannę lubi ... suchą.
Kiedyś wpadła do moczonych w wodzie, przywiędłych róż, bo wydawało jej się, że to stały ląd :-D, zwiewała aż się kurzyło, mało nie połamała łap.
Lubi natomiast towarzyszyć mi w łazience jak się kąpię, ale z daleka.
Dorota Magdalena S.

Dorota Magdalena S. psycholog, filolog
rosyjski

Jarosław Kowynia:
Marta Stec:

Moja kotka http://picasaweb.google.com/jazuu76/KotkaLili
Ale ma ciekawy pyszczek:)
uwielbia pić wodę z akwarium. Nie opuści żadnego karmienia ryb.
Jeśli nie pozwolę jej pić wścieka się i popiskuję na mnie (nie wiem dlaczego ale mój kot nie miauczy). Oczywiście oprócz picia wody lubi też tam moczyć łapki a później je oblizuje lub chlapie nimi ścianę :)
Mój piernik chodzi mi mokrymi łapkami po moich papierach...;(Dorota Magdalena S. edytował(a) ten post dnia 31.12.07 o godzinie 17:46
Monika Inglot

Monika Inglot Ajent stacji paliw
Lotos

Moja Marcysia lubi spać w umywalce w łazience i zawsze muszę odkręcić kran, żeby mogła pobawić się wodą chlapiąc na około, napić przy okazji. Lubi też pić wodę z wanny i pije tę, która spływa po zakończonej kąpieli.

Następna dyskusja:

mój kot drapie i gryzie

Wyślij zaproszenie do