konto usunięte

Temat: Przekaz Reiki na odległość - przestrzeń i radość

Przyjaciele,

Jak wiecie głównym poglądem z jakim pracujemy na poziomie II stopnia Reiki jest fakt, że "przestrzeń jest tym co nas łączy a nie oddziela" i "przestrzeń jest jednym wielkim źródłem informacji"

Z nowym rokiem chcę zainicjować zwyczaj regularnych przekazów Reiju dla wszystkich zainteresowanych.
Program jest prosty:

Pełnia księżyca:
Przekaz wybranej Reiju "inicjacji" z 1, 2, 3 stopnia lub np.
wybrany przekaz z cyklu sotsugyo-wa.
więcej na temat sotsugyo-wa:
http://www.goldenline.pl/forum/usui-reiki-ryoho/147185...
Czas:
Przekazy będą trwać od 22 do 22.15

Udział:

Wystarczy usiąść, język dotyka górne podniebienie, dłonie ułożone na udach wnętrzem skierowane do góry.
Następnie przez kilka minut spokojnie oddychaj.

W dobie silnej konkurencji w "biznes Reiki";), oferowane tutaj przekazy są w pełni profesjonale i bezpłatne.

pozdrawiam,
mistrz nauczyciel Paweł Włodarczykpaweł włodarczyk edytował(a) ten post dnia 15.01.11 o godzinie 16:38

konto usunięte

paweł włodarczyk:
Jak wiecie głównym poglądem z jakim pracujemy na poziomie II stopnia Reiki jest fakt, że "przestrzeń jest tym co nas łączy a nie oddziela" i "przestrzeń jest jednym wielkim źródłem informacji"

Z nowym rokiem chcę zainicjować zwyczaj regularnych przekazów Reiju dla wszystkich zainteresowanych.
Program jest prosty:

Pełnia księżyca:
- Reiju("inicjacje") 1 stopnia

Nów księżyca
- wybrany przekaz z cyklu sotsugyowa.

Czas:

Udział:

Wystarczy usiąść, język dotyka górne podniebienie, dłonie ułożone na udach wnętrzem skierowane do góry.
Następnie przez kilka minut spokojnie oddychaj.

W dobie silnej konkrecji w "biznes Reiki", oferowane tutaj przekazy są w pełni profesjonale i bezpłatne.
Wczoraj o tym myślałem, albo mi się śniło i dziś chciałem do Ciebie napisać w tej sprawie :)Arkadiusz Anzlik edytował(a) ten post dnia 05.01.10 o godzinie 10:20

konto usunięte

Arkadiusz Anzlik:
Wczoraj o tym myślałem i dziś chciałem do Ciebie napisać w tej sprawie :)
Też wczoraj o tym myślałem, ale nie miałem czasu napisać:)

konto usunięte

paweł włodarczyk:
Arkadiusz Anzlik:
Wczoraj o tym myślałem i dziś chciałem do Ciebie napisać w tej sprawie :)
Też wczoraj o tym myślałem, ale nie miałem czasu napisać:)
:)Arkadiusz Anzlik edytował(a) ten post dnia 05.01.10 o godzinie 10:27

konto usunięte

Dla zainteresowanych,
Tutaj można dokładnie sprawdzić fazy księżyca na każdy dzień:

http://www.google.pl/ig/adde?moduleurl=exanet-gadgets1...

lub tutaj:

http://sennik.wieszjak.pl/inne/98041,Fazy-Ksiezyca-na-...

i jeszcze tu:

http://kalender-365.de/kalendarz-ksiezycowy.php?yy=2010Arkadiusz Anzlik edytował(a) ten post dnia 05.01.10 o godzinie 11:28

Ja chciałam napisać wczoraj o przekazach zbiorowych ReiKi.Ale pomysł ReiJu i Sotsugyowa jeszcze lepszy.
A czy do przekazu Sotsugowa nie trzeba mieć przynajmniej 1 st.ReiKi?Nom tak nas uczyłeś Pawle.:)

konto usunięte

Monika Wiktor:
Ja chciałam napisać wczoraj o przekazach zbiorowych ReiKi.Ale pomysł ReiJu i Sotsugyowa jeszcze lepszy.
A czy do przekazu Sotsugowa nie trzeba mieć przynajmniej 1 st.ReiKi?Nom tak nas uczyłeś Pawle.:)

Wiesz... no niby tak... ale... jako nauczyciel sama podejmujesz decyzje co, gdzie i w jaki sposób przekazujesz. Tylko wtedy przekaz Reiki będzie żywy, zachowa swoją świeżość. Ogólna zasada mówi tak, ale czas, miejsce i okoliczności wymagają takiego a nie innego działania.
Reiki nie lubi dogmatów i sztywnych reguł bo są one sprzeczne z naturą Reiki.
Przykład:
Jedną z moich uczennic prowadziłem w ten sposób, że po otrzymaniu przekazów I stopnia niemal od razu udzieliłem jej przekazu w DKM. Zwyczajnie jej potencjał był taki a nie inny dlatego sposób przekazywania Reiki dostosowałem do jej możliwości. Podobnie nauczał Usui dlatego mamy dziesiątki różnych szkół Reiki ponieważ ludzie i ich potrzeby są różne.

Nów jest to okres "ciszy" przed następnym cyklem księżycowym, jest to czas radykalnego zamykania spraw. Dlatego poczułem, że powinienem w tym czasie udzielić jeden z przekazów sotsugyowa, ponieważ w swojej naturze mają one pomóc nam w pokonaniu lub osłabieniu różnych przeszkód, przeszkadzających wpływów, wspierają one nasz rozwój wewnętrzny itd.

Dlatego żeby stworzyć pomyślny "symbol" na cały następny miesiąc, poczułem, że przekazy z cyklu sotsugyowa będą tutaj jak najbardziej na miejscu.

Prawdopodobnie będzie to tylko pierwszy przekaz z cyklu sostsugyowa ponieważ jest on przeznaczony dla osób, które otrzymały przekazy(reiju) pierwszego stopnia.

konto usunięte

paweł włodarczyk:

Nów księżyca

Czas:

To może ja spytam... Czym jest "cykl sotsugyo"? Mimo dłuższego bycia "w ReiKi" i towarzystwie reikowym, pierwszy raz spotykam się z czymś takim ;-)

konto usunięte

Kuba Ruszkowski:
paweł włodarczyk:

Nów księżyca

Czas:

To może ja spytam... Czym jest "cykl sotsugyo"? Mimo dłuższego bycia "w ReiKi" i towarzystwie reikowym, pierwszy raz spotykam się z czymś takim ;-)
To coś w rodzaju ReiJu, ale tak jak Paweł wspomniał przeznaczone jedynie dla tych którzy ukończyli kurs co najmniej 1 st. jest wiele różnych odmian sotsugyowa, mają one na celu wspieranie adepta w rozwoju.

konto usunięte

Jestem po I stopniu ;-)

konto usunięte

Kuba Ruszkowski:
Jestem po I stopniu ;-)
wiem :) kiedyś wspominałeś, więc spokojnie możesz się podłączyć w wyznaczonym terminie ;)

konto usunięte

Tak swoją drogą, czym różni się osoba po I stopniu od osoby, która inicjacji nie przeszła? Oczywiście, niektórzy tłumaczą to dostrojeniem do Źródła itd. jednak na tym forum odbiegło się od tego poglądu ;-)

Rytuałów inicjacji jest tysiące, zatem sądzę, że i efekty przeprowadzenia takich procesów są różne - bo pomimo, że we wszelkich energetycznych działaniach niezwykle istotna jest intencja(także podświadoma), to jednak czynności, można powiedzieć - rytualne, także mają swój wpływ. Co za tym idzie, wyszłoby, że praktyk reiki praktykowi reiki nie równy...

konto usunięte

Kuba Ruszkowski:
Tak swoją drogą, czym różni się osoba po I stopniu od osoby, która inicjacji nie przeszła?
Może jaśniejszą aureolą wokół głowy;)
Oczywiście, niektórzy tłumaczą to dostrojeniem do Źródła itd.
Wiesz niektórzy wierzą, że grzmoty pojawiają się wtedy kiedy smoki zaczynają rozmawiać:)
jednak na tym forum odbiegło się od tego poglądu ;-)
Bo ogólnie jest to forum dla ludzi samodzielnie myślących a nie fanów niespełnionych marzeń:)
Rytuałów inicjacji jest tysiące, zatem sądzę, że i efekty przeprowadzenia takich procesów są różne - bo pomimo, że we wszelkich energetycznych działaniach niezwykle istotna jest intencja(także podświadoma), to jednak czynności, można powiedzieć - rytualne, także mają swój wpływ.
Oczywiście, że tak, ale największy wpływ ma osoba udzielająca przekazu.
Co za tym idzie, wyszłoby, że praktyk reiki praktykowi reiki nie równy...
A kto mówi o równości;):)paweł włodarczyk edytował(a) ten post dnia 06.01.10 o godzinie 09:10

konto usunięte

Przypominam, że jutro jest pełnia księżyca.
Tradycyjnie o 22 - 22.15 udzielę na odległość przekazu "inicjacji" Reiki I stopnia. Szczegóły na początku tematu.

Bądźcie szczęśliwi i rozprzestrzeniajcie dobro:)

konto usunięte

paweł włodarczyk:
Przypominam, że jutro jest pełnia księżyca.
Tradycyjnie o 22 - 22.15 udzielę na odległość przekazu "inicjacji" Reiki I stopnia. Szczegóły na początku tematu.

Bądźcie szczęśliwi i rozprzestrzeniajcie dobro:)
Dobrze że przypomniałeś :) to usiądę z wdzięcznością w oczekiwaniu na przekaz i wcale nie żartuję.
Beata Slusarek

Beata Slusarek Staraj się dojrzeć
promyk światła tam,
gdzie inni widzą
t...

a ja usiądę z Wami:)

konto usunięte

Obrazek

konto usunięte

Przyjaciele:)

W sobotę 13 lutego przypada nów księżyca.
Tradycyjnie o 22 do 22.15 poprowadzę przekaz z cyklu sotsugyo-wa.
Więcej szczegółów na początku wątku.

Pomyślności:),

Paweł

konto usunięte

paweł włodarczyk:
Przyjaciele:)

W sobotę 13 lutego przypada nów księżyca.
Tradycyjnie o 22 do 22.15 poprowadzę przekaz z cyklu sotsugyo-wa.
Więcej szczegółów na początku wątku.

Pomyślności:),

Paweł

Będę :)
Beata Slusarek

Beata Slusarek Staraj się dojrzeć
promyk światła tam,
gdzie inni widzą
t...

ja też :D

Wyślij zaproszenie do