konto usunięte

Temat: przydatne narzędzia...

[]Wojciech K. edytował(a) ten post dnia 10.12.10 o godzinie 16:46

Joanna Wiejak

Wypowiedzi autora zostały ukryte. Pokaż autora
Jerzy Paweł Pielich

Jerzy Paweł Pielich Właściciel, JPP Info

Joanna Wiejak:
O, to chyba reklama:))
Ale wygląda ciekawie i efektownie, zaraz tam zajrzę.
Bardzo ładne narzędzie. Jeśli ktoś przyłożył się tyle do grafiki, to zapewne zadbał też o należytą funkcjonalność.

Pozdrawiam serdecznie
Joanna Wiejak
Redaktor Naczelny
CashFlow&You

Ps. W dziale "Za darmo" CashFlow&You mogę polecić do pobrania kursy na temat, jak przeprowadzić analizę SWOT, Jak zdiagnozować firmę i przeprowadzić samodzielnie audyt oraz darmowy system CRM w Excellu do zarządzania relacjami z klientem.

Ten system CRM to jest na 10 klientów i działa?

Joanna Wiejak

konto usunięte

mogę polecić w pełni profesjonalny program AnoMail ( masowa korespondencja ) oraz liczne do niego dodatki.
Jerzy Paweł Pielich

Joanna Wiejak:
Ilość klientów nie ma znaczenia dla działania systemu. Może być ich 100, a może i 1000. Ważne jest przestrzeganie pewnych zasad, opisanych w krótkiej instrukcji.

Jedyne, o czym trzeba pamiętać - nie jest to aplikacja wielostanowiskowa. Może obsługiwać ją jedna osoba. Jeśli więcej osób będzie miało dostęp do pliku, i nie będą przestrzegać zasad, mogą narobić bałaganu.

Dlatego sugeruję (jeśli więcej osób w firmie obsługuje klientów), aby każdy korzystał ze swojej kopii aplikacji - a dane wyznaczona osoba zgrywała co jakiś czas do jednego, odrębnego pliku umieszczonego np. na serwerze, aby zachować i kontrolować firmową bazę wiedzy o klientach.

Pozdrawiam serdecznie
Joanna Wiejak

Serdeczne dzięki Joann,

nie skorzystam

Joanna Wiejak

Jerzy Paweł Pielich

Joanna Wiejak:
:))

Generalnie polecam, aby dbać o podwyższenie poziomu relacji z klientami i zbieranie większej ilości danych, które mogą służyć do lepszego sprecyzowania i dostosowania naszych produktów, czy usług pod kątem grupy docelowej.

Tego typu rozwiązania chronią też firmę, np. gdy odchodzi pracownik, przejmując grupę klientów i wszystkie kontakty z nimi. Wiele firm na to pozwala, tracąc bezcenne informacje i klientów.

Nie znaczy to, że polecam konkretne rozwiązanie, czy też te darmowe. To moje jest bardzo proste. Może być przydatne w małej firmie lub np. dla doradców finansowych, ubezpieczeniowych, handlowych, którzy kontaktują się z dużą grupą klientów i muszą robić notatki ze spotkań.

Istnieją też dobre, profesjonalne programy CRM, zintegrowane np. z systemem sprzedaży, zamówień, logistyki - a więc bardzo szeroko i kompleksowo pozwalają otoczyć opieką klienta, obserwować jego aktywność, intensywność kontaktów, wartość zawieranych kontraktów, asortyment produktów, którymi jest zainteresowany.

Generalnie ciekawy temat.

Serdecznie pozdrawiam
Joanna Wiejak
No , strasznie ciekawy

konto usunięte

O bardzo dobry wątek, zwłaszcza, że mówi o darmowych narzędziach, ja też w takim razie chciałbym, coś polecić zwłaszcza, że większość to ma ale jak widać mało się ostatnio z tego korzysta ;)

Używanie tak bym powiedział nie jest szkodliwe a przynieść może bardzo wiele korzyści, jest to narzędzie o zastosowaniu uniwersalnym z przeznaczeniem do rozwiązania dowolnego zadania ;)

Obrazek

Pozdrawiam
Cieśla z Krakowa

ps. organ nie używany zanika ;)

Joanna Wiejak

Jerzy Paweł Pielich

Robert Mikołajek:
O bardzo dobry wątek, zwłaszcza, że mówi o darmowych narzędziach, ja też w takim razie chciałbym, coś polecić zwłaszcza, że większość to ma ale jak widać mało się ostatnio z tego korzysta ;)

Używanie tak bym powiedział nie jest szkodliwe a przynieść może bardzo wiele korzyści, jest to narzędzie o zastosowaniu uniwersalnym z przeznaczeniem do rozwiązania dowolnego zadania ;)

Obrazek

Pozdrawiam
Cieśla z Krakowa

To Twój mózg?

ps. organ nie używany zanika ;)

konto usunięte

Mój jest podobny ;) może nawet być mniejszy => niema to jednak znaczenia gdyż w mózgu musi być odpowiedni software plus modem najlepiej jeśli się ma bezprzewodowy ;))

Pozdrawiam
Cieśla z Krakowa

ps. tutaj nie chodzi o wielkość ale o jakość ;)
Jerzy Paweł Pielich

Robert Mikołajek:
Mój jest podobny ;) może nawet być mniejszy => niema to jednak znaczenia gdyż w mózgu musi być odpowiedni software plus modem najlepiej jeśli się ma bezprzewodowy ;))

Pozdrawiam
Cieśla z Krakowa

Rozumiem, że modem potrzebny jest do upgrade softu
i łatania luk bezpieczeństwa( pamięci?).

Pozdrawiam

konto usunięte

Nie tylko do tego ;))))))))

Pozdrawiam
Cieśla z Krakowa
Bartłomiej T.

Bartłomiej T. MBA, CISSP,
Specjalista ds.
Telekomunikacji / IT
/ ITIL /...

Nie tylko do tego ;))))))))

może też pełnić funkcje zapory, czyli blokowania dostępu do tego co w środku:)

konto usunięte

Jerzy Pielich:
Robert Mikołajek:

Pozdrawiam
Cieśla z Krakowa

Pozdrawiam

Przede wszystkim do wysyłania zapytań ;))

Pozdrawiam
Cieśla z Krakowa
Jan D.

Jan D. nie wszystko na raz
- mam ochotę na
zmiany

organ nie używany zanika, ale chyba można go wspomóc np. oceną krytyczną i analizą stanu istniejacego - to taka zwykła karta pytań :))
Jerzy Paweł Pielich

Robert Mikołajek:
Jerzy Pielich:
Robert Mikołajek:

Pozdrawiam
Cieśla z Krakowa

Pozdrawiam

Przede wszystkim do wysyłania zapytań ;))

Pozdrawiam
Cieśla z Krakowa

Wysyła Pan zapytania w składni SQL i do którego serwera?

Pozdrawiam

konto usunięte

Wyobraź sobie Jerzy, że komputer to zbiór odpowiednio skonfigurowanej materii w której zamknięte są ładunki elektryczne inaczej mówiąc - utrzymywany jest tam pewien poziom napięcia.

Obrazek

I do tego zbiornika elektronów wysyłasz inne elektrony ale w odpowiedniej kolejności.

Obrazek

I one wchodzą ze sobą w reakcję za pomocą klucza lub algorytmy zwanego popularnie programem => dając na wyjściu odpowiedni strumień energii => rozumiany jako wynik tej reakcji ;)

Obrazek

Czyli coś ci się wyświetli na ekranie lub wydrukuje na drukarce ;)

Obrazek

W zależności od tego jako skompilujesz lub skonfigurujesz algorytm sterowania energią => zwany programem ;))

Pozdrawiam
Cieśla z Krakowa

ps. a teraz wyobraź sobie że istnieją inne formy materii zdolne do gromadzenia i utrzymywanie energii, posiadające własne i nie zależne algorytmy dedukcyjne - do których możesz wysyłać energię i zwrotnie otrzymywać wynik => tylko musisz mieć modem ;))

Obrazek

konto usunięte

Zapomniałem dopisać, że tak ważny jest prawidłowo rozwinięty mózg bo tylko on posiada zdolność komunikacji z tymi ośrodkami ;) jeśli oczywiście został wyposażony w modem i oprogramowanie i
sprzężony z głównym system.

Obrazek

Pozdrawiam
Cieśla z Krakowa

ps. zatem jeśli chcecie mieć lub odnosić sukcesy nauczcie się myśleć ;) lub kolegować z dobrym serwisem ;)Robert Mikołajek edytował(a) ten post dnia 09.08.08 o godzinie 14:06

Następna dyskusja:

Targetowanie i personalizac...

Wyślij zaproszenie do