konto usunięte
Agata M. glejnott
Temat: MALTA
witam,przeloty czarterowe za niecale 1300 pln (pula neckermanna), przeloty rejsowe to tylko z przesiadka (drozej), albo centralwings lata z wawy od 30.05.
konto usunięte
http://www.fly4free.pl/wielkanoc-na-malcie-przeloty-za... Pomysł na Maltę, przez Wenecjękonto usunięte
720 PLN Lufthansakonto usunięte
Michał K.:A udało Ci się znaleźć dostępność w tej cenie? Bo ostatnio czesałem system i nie znalazłem lotów w tej taryfie.
720 PLN Lufthansa
Jacek
M.
badacz rynku,
analityk
marketingowy,
konsultant w
zakresi...
Sprawdź połączenie przez Rzym. Do Rzymu dotrzesz np. LOT-em. Jeśli uda Ci się kupić bilet w taryfie PROMOLOT, to bilet w obie strony będzie kosztował około 350 PLN. Z Rzymu na Maltę dostaniesz się Air Malta za 78 Euro w obie strony.W Rzymie masz trochę czekania, ale to chyba najwygodniejsze połączenie jakie udało mi się znaleźć podczas ostatnich poszukiwań lotów w tym kierunku. Prawie w ten sposób wybieram się na Maltę w czerwcu. Prawie, bo wcześniej zahaczam o Sycylię.
konto usunięte
Tomasz K.:To wręcz niemożliwe. :) Ale zobacz. Teraz jest promocja do Malpensy na LH za śmieszną cenę 356 PLN + Easy Jet 230 PLN.
Michał K.:A udało Ci się znaleźć dostępność w tej cenie? Bo ostatnio czesałem system i nie znalazłem lotów w tej taryfie.
720 PLN Lufthansa
Jacek
M.
badacz rynku,
analityk
marketingowy,
konsultant w
zakresi...
Ale zobacz. Teraz jest promocja doMalpensy na LH za śmieszną cenę 356 PLN + Easy Jet 230 PLN.
To se ne da. Fakt, że easyJet ma świetne ceny jeśli chodzi o połączenie Mediolan - Malta czy Rzym - Malta. Niestety zawsze w którąś stronę lot nie bardzo się składa. O ile na Maltę przez Mediolan jest dobre połączenie (czy to Lufthansą czy LOT-em), o tyle z powrotem trzea się liczyć ze spędzeniem nocy w Mediolanie dlatego że easy przylatuje z Malty na MXP po 22. Z kolei jeśli chodzi o połączenie przez Rzym, to o ile bardzo dobre jest połączenie z powrotem, bo easy wylatuje z Malty o 8.25 i Rzymu można złapać LOT lub Wizzair o tyle w przypadku lotu tam (na Maltę) trzeba się liczyć z koniecznością noclegu bo o ile dobrze pamietam to easyJet wylatuje na Maltę dość wcześnie bo o 7. rano i niestety nie ma czym się dostać na ten lot.
konto usunięte
Jacek Migdał:Mówimy o tanim podróżowaniu nie szybkim. ;)
Ale zobacz. Teraz jest promocja doMalpensy na LH za śmieszną cenę 356 PLN + Easy Jet 230 PLN.
To se ne da. Fakt, że easyJet ma świetne ceny jeśli chodzi o połączenie Mediolan - Malta czy Rzym - Malta. Niestety zawsze w którąś stronę lot nie bardzo się składa. O ile na Maltę przez Mediolan jest dobre połączenie (czy to Lufthansą czy LOT-em), o tyle z powrotem trzea się liczyć ze spędzeniem nocy w Mediolanie dlatego że easy przylatuje z Malty na MXP po 22. Z kolei jeśli chodzi o połączenie przez Rzym, to o ile bardzo dobre jest połączenie z powrotem, bo easy wylatuje z Malty o 8.25 i Rzymu można złapać LOT lub Wizzair o tyle w przypadku lotu tam (na Maltę) trzeba się liczyć z koniecznością noclegu bo o ile dobrze pamietam to easyJet wylatuje na Maltę dość wcześnie bo o 7. rano i niestety nie ma czym się dostać na ten lot.
konto usunięte
To moze juz lepiej cos z Ryanairem. Ja lecialem kiedys przez HHN i GRO na Malte za 30gr, to se ne vrati ale cena 2x15eur w 1 strone jest jak najbardziej mozliwa. Zakup 2-3 miesiace przed podroza, nie wczesniej.konto usunięte
Tomasz K.:Zaraz się okaże, że się zmieścimy w 100 PLN. :)
To moze juz lepiej cos z Ryanairem. Ja lecialem kiedys przez HHN i GRO na Malte za 30gr, to se ne vrati ale cena 2x15eur w 1 strone jest jak najbardziej mozliwa. Zakup 2-3 miesiace przed podroza, nie wczesniej.
Jacek
M.
badacz rynku,
analityk
marketingowy,
konsultant w
zakresi...
Michał K.:
Mówimy o tanim podróżowaniu nie szybkim. ;)
Michale, uważam jednak, że przekazując innym, być może mniej zorientowanym osobom, informacje na temat możliwych połączeń - zwłaszcza, kiedy zajmujesz się tym zawodowo - powinieneś poinformować również o tym, że np. dana kombinacja lotów wymaga - w przypadku Twojej propozycji- konieczności dwóch noclegów. Moim zdaniem to bardzo ważna informacja, której nie można pominąć.
Po pierwsze dlatego, że ktoś może nie być zainteresowanym takim rozwiązaniem.
Po drugie - to dodatkowy koszt, który po zsumowanu z kosztem samych biletów może dać sumę, która już wcale nie będzie taka atrakcyjna i niższa niż inne rozwiązania ... no chyba, że klient wybierze nocleg na lotnisku ;-)
konto usunięte
Jacek Migdał:Oczywiście, zatem przyjmijmy zasadę, że nie informuję o połączeniach z noclegami od tej pory. :)
Michał K.:
Mówimy o tanim podróżowaniu nie szybkim. ;)
Michale, uważam jednak, że przekazując innym, być może mniej zorientowanym osobom, informacje na temat możliwych połączeń - zwłaszcza, kiedy zajmujesz się tym zawodowo - powinieneś poinformować również o tym, że np. dana kombinacja lotów wymaga - w przypadku Twojej propozycji- konieczności dwóch noclegów. Moim zdaniem to bardzo ważna informacja, której nie można pominąć.
Po pierwsze dlatego, że ktoś może nie być zainteresowanym takim rozwiązaniem.
Po drugie - to dodatkowy koszt, który po zsumowanu z kosztem samych biletów może dać sumę, która już wcale nie będzie taka atrakcyjna i niższa niż inne rozwiązania ... no chyba, że klient wybierze nocleg na lotnisku ;-)
Jacek
M.
badacz rynku,
analityk
marketingowy,
konsultant w
zakresi...
OTNie chodzi o to, byś nie informował o takich połączeniach, bo być może dla kogoś nie stanowi to problemu (bo ma np. możliwość bezkosztowego zatrzymania się w danym miejscu, lub chce zatrzymać się w danym miejscu)lecz o to by podawać maksymalnie prezcyzyjne informacje.
Rafał
S.
http://www.little.co
m.pl
Ryaner uruchomił połączenia z Krakowa - z dodatkowa oplata za bagaz i ubezpieczeniem miescicie sie w 600 w dwie stronybez tego nieco ponad 300
sprawdzone - lata i nie spada; dopiero co wrocilem ;]
r.
Maciej
L.
Kierownik Produktu -
automatyka budynkowa
A jak się ma instynkt łowcy i szczęście to można upolować promocję w Ryan. Np teraz są bilety na 4 lipca MLA-KRK od 5 EUR.Z Wawy na Maltę jest też ciekawe połączenie: Wizzair do Sztokholmu i stamtąd Ryanair.
Sylwia W. Mediator
Witam,nie wiem, dkaczego ktoś zamknął mój temat, skoro podany link jest nieaktualny, po konczy sie na ofercie na 2011 rok? Powrót do Wrocławia, koniec sierpnia? Ta wypowiedź została przeniesiona dnia 08.07.2012 o godzinie 18:39 z tematu "Malta"konto usunięte
Przeglądałem ostatnio Ryana z WRO na Maltę. Są terminy na wrzesień za 400-500 zł RT, TTL bez opcji dodatkowych. Ale jak ktoś ma taką możliwość, niech szuka AF z TXL via CDG. Np. LIS na wrzesień można znaleźć w cenie 600-700 zł.Podobne tematy
Następna dyskusja: