konto usunięte

Temat: Maroko

Może ktoś zna jakiś tani sposób na dostanie się do Maroko? wszelkie sugestie mile widziane.

Pozdrawiam
Magdalena R.

Magdalena R. American Express
Poland S.A.

BA przez Londyn. Można znaleźć całkiem dobre połączenie za jakieś 1600zł w obie strony. Nie jestem pewna, ale chyba też Alitalia ma ciekawe ceny. Daj znać na priv jak masz jakiś wybrany termin, to sprawdze

konto usunięte

Przez Londyn, Frankfurt czy Dusseldorf można się dostać do Marakeszu połączeniami Ryanair, jeśli o taniości mowa. Latają też do Fezu.

konto usunięte

Do Marrakeszu Norwegianem przez Oslo.
Magdalena R.:
Można znaleźć całkiem dobre połączenie za jakieś 1600zł w obie strony.

Ryanair'em z Frankfurtu można polecieć za 100€ w dwie strony, a do Frankfurtu nocnym EuroCity za jakieś 80€ w dwie strony.

Jeszcze jest opcja czarterem do Agadiru. Minus to sztywne daty lotów, 7 lub 14 dni pobytu. Ceny 499-799PLN + opłaty lotniskowe.

Polecam stronki:
http://www.aero.pl/czartery/
http://www.pasazer.com.pl <- ogólnie o przelotach
http://www.kayak.com <- amerykańska wyszukiwarka najtańszych lotów
http://www.expedia.com <- j.w.
Jacek M.

Jacek M. badacz rynku,
analityk
marketingowy,
konsultant w
zakresi...

...lub Ryanair z Krakowa do Mediolanu (Bergamo) a z Mediolanu (Malpensa) easyjet do Marakeszu

konto usunięte

Koleżanka ostatnio leciała Wizzairem z Katowic do Hahn, a stamtąd Ryanairem do Marakeszu:).

konto usunięte

Jacek M.:
Niestety od jakiegoś już czasu Central nie lata do Lizbony.

Chyba tylko latem tam fruwają...
Jacek M.

Jacek M. badacz rynku,
analityk
marketingowy,
konsultant w
zakresi...

Być może :-) Póki co w ich rozkładzie nie ma tego kierunku. Wcześniej latali też do Faro

konto usunięte

Można jeszcze spróbować do Malagi. Norwegian'em z Wawy lub EasyJet'em z Berlina (przy dobrych wiatrach można polecieć nawet za 70€ :) ).
Z Malagi na Gibraltar i później promem do Tangeru.

konto usunięte

Dzięki za pomoc wszystkim. Lot do Marrakeszu mam już zatem opracowany :). Tak jak radził Pan Jacek Migdał polecimy przez Mediolan. Mam jednak jeszcze jedno pytanie wynikające z braku mojego doświadczenia.
Rezerwując bilet na stronie Ryanair wyskakuje mi cena biletu, później koszt całkowity biletu, jednak z boku jest dopisek coś o opłacie za odprawę. Ile ona wynosi? kiedy ją się opłaca? ktoś ma jakieś doświadczenia z Ryanairem?
Jacek M.

Jacek M. badacz rynku,
analityk
marketingowy,
konsultant w
zakresi...

Podczas rezerwacji lotów na stronie Ryanair po wybraniu lotów i zaakceptowaniu warunków przewozowych pojawia się kolejny ekran, na krórym wpisuje się dane pasażerów, ilość bagażu, czy chce się mieć pierwszeństwo wejścia na pokład oraz chęć skorzystania z ubezpieczenia. Opłata za bagaż rejwstrowany na lot w obie strony wynosi chyba 72 zł od osoby. Płaci się ją kupując bilet online.

Bardzo wygodna jest odprawa online - niestety dotyczy to tylko podróżnych z bagażem podręcznym.

Nie polecam korzystania z opcji pierwszeństwa wejścia na pokład. Pierwszeństwo może i jest, ale tylko wejścia do autobusu :-) lub rękawa (w zależności od lotniska). Później i tak zdarza się pęd po co lepsze miejsca w samolocie (oczywiście najwygodniej przy wyjściu ewakuacyjnym, jeśli ktoś potrezbuje więcej miejsca na nogi).

Latałem Ryanair właśnie do Mediolanu i po Włoszech. Wbrew obiegowym opiniom o tej linii nie zdarzyly mi się żadne incydenty. Obsługa jest bardzo sprawna. Co dla mnie ważne - na lotniskach nie trzeba długo czekać na bagaż.Jacek M. edytował(a) ten post dnia 12.12.07 o godzinie 14:51
Jacek M.

Jacek M. badacz rynku,
analityk
marketingowy,
konsultant w
zakresi...

Musisz jeszcze tylko opracować przejazdy między lotniskami. Nie pamiętam czy jest jakieś połączenie między Bergamo a Malpensą.

Na pewno dostaniesz się tam jadąc z Bergamo autobusen na Stazione Centrale i tam przesiadając się na autobus na Malpensę. Łatwo je znaleźć bo stają koło siebie przy dworcu i połączeń jest naprawdę sporo.

Czas przejazdu z Bergamo na Centrale przy dobrych warunkach na drodze to około 50 minut. Podobnie z centrale na Malpensę. Bilet w jedną stronę kosztuje około 7 Euro, na Malpensę jest chyba nieco tańszy. Przewoźnicy często mają jakieś promocje na przejazdy, np. trzeci bilet gratis ;-)Jacek M. edytował(a) ten post dnia 12.12.07 o godzinie 15:00

konto usunięte

Zapomniałem napisać, że kupiłem już bilety, dzięki za pomoc. Koszt biletów do Marakeszu przez Mediolan w dwie strony to 410 zł.
Jacek M.

Jacek M. badacz rynku,
analityk
marketingowy,
konsultant w
zakresi...

Proszę :-)
Justyna S.

Justyna S. Deutsch & English

Sebastian Rek:
Zapomniałem napisać, że kupiłem już bilety, dzięki za pomoc. Koszt biletów do Marakeszu przez Mediolan w dwie strony to 410 zł.

Ryanairem jednak?

konto usunięte

Justyna B.:
Sebastian Rek:

Ryanairem jednak?

Nie. Warszawa - Mediolan Wizzair, Mediolan - Marakesz easyjet.

konto usunięte

Piotr Lewandowski:
Można jeszcze spróbować do Malagi. Norwegian'em z Wawy lub EasyJet'em z Berlina (przy dobrych wiatrach można polecieć nawet za 70€ :) ).
Z Malagi na Gibraltar i później promem do Tangeru.
Jak najlepiej dostać się z Malagi do Maroko ?

konto usunięte

Z Malagi do Maroka (a dokładnie Melily) kursuje prom. Podobno jest jeden dziennie około południa, ceny jakie podaje przewodnik pascala to: 27,70 eur pasażer a samochód 72,40 - 76.
Małgorzata Pianowska

Małgorzata Pianowska Trener Personalny

a ja mam do sprzedania bilet z Gdanska do Maroka, wylot 11, powrot 22.. chetnych prosze na priva, atrakcyjna cena.
Krzysztof Szczerbacz

Krzysztof Szczerbacz Senior Project
Manager, ARC Rynek i
Opinia

Sebastian Rek:
Nie. Warszawa - Mediolan Wizzair, Mediolan - Marakesz easyjet.

W listopadzie podobna trasa (jednak do Tangier z Ryanairem) kosztuje 250 zł. W tym:
- 200 zł - Wizzair Warszawa - Mediolan - Warszawa
- około 45 - 50 zł Ryaniar Mediolan - Tangier - Mediolan.

Jednak taka trasa zakłada 2 noclegi w Mediolanie (i Wizzair i Ryanair wykonują loty między tymi miastami w te same dni - wtorki, czwartki i soboty).

Następna dyskusja:

tanie latanie - MAROKO

Wyślij zaproszenie do