Magda
Sanchez
Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...
Temat: Jak nie przytyć przez Wielkanoc?
Poniżej wklejam link, który może zainteresuje wszystkich dbających o linię:http://www.fit.pl/dietadlaciebie/wagowe_dylematy/odchu...
A jakie są Wasze sposoby?
Mi osobiście wystarczy moja silna wola. Nie znaczy to, iż nie lubię sobie w Święta nieco pofolgować, niemniej jednak staram się trzymać zasady, że raczej częściej, a mniej. Do tego oczywiście zwracam uwagę na jakość serwowanego mi pożywienia i jego wartości odżywcze, to działa. Ruch to podstawa, choć w okresie przedświątecznym miałam wyjątkowo dużo pracy, o ciężkich treningach nie wspomnę więc uznałam, że te 2 dni w drodze wyjątku chyba z premedytacją spędzę raczej stacjonarnie, ale niekoniecznie przy stole, a przecież regeneracja wskazana!
Słodkości to zawsze spora pokusa, ale i z tym sobie radzę nie ulegając Mamie, Cioci czy Babci na zasadzie: "zjedz dziecko, nie rób mi przykrości".
Nigdy nie potrafiłam zrozumieć ludzi, którzy od rana do późnego wieczoru ucztują, a potem słyszy się o nich w wiadomościach jak to nockę spędzili w szpitalu lub trzeba było wzywać lekarza do domu, bo z przejedzenia o mało co się nie przekręcili.
Jest masa ludzi naprawdę głodnych i potrzebujących, może w tych chwilach warto o nich pomyśleć i spróbować dotrzeć z pomocą, zwłaszcza w te "ciepłe" dni świąteczne?