konto usunięte
Temat: Mleko - czym zastąpić
mam uczulenie na mleko, czym można je zastąpić w diecie? kompletnie nie mam na to pomysłu a jakoś trzeba uzupełniać zapasy białka i wapnia.pozdrawiam
konto usunięte
Michał
D.
Analityk Systemów
Biznesowych -
Central Europe HUB
Kinga Ś. Trener
Piotr Szwemin:
mam uczulenie na mleko, czym można je zastąpić w diecie? kompletnie nie mam na to pomysłu a jakoś trzeba uzupełniać zapasy białka i wapnia.
pozdrawiam
Michał
D.
Analityk Systemów
Biznesowych -
Central Europe HUB
Magda R. KAM
Kinga Ś.:
Mleko sojowe.
konto usunięte
Kinga Ś.:
Zasoby białka znajdziesz w fasoli i wszelkiego rodzaju roślinach strączkowych z soją na czele.
Kinga Ś. Trener
Michał D.:Zresztą białko
roślinne, nie jest tak wartościowe jak zwierzęce.
konto usunięte
Kinga Ś. Trener
Sławomir Kawała:
Kinga Ś.:
Zasoby białka znajdziesz w fasoli i wszelkiego rodzaju roślinach strączkowych z soją na czele.
Wielokrotnie slyszalem opinie, ze bialko pochodzenia roslinnego jest niepelnowartosciowe i osoby cwiczace na silowni powinny sie skupic na tym pochodzenia zwierzecego. Nie jestem jednak w stanie zweryfikowac prawdziwosci tych informacji.
konto usunięte
Piotr Szwemin:
tutaj chodzi głównie o pierwszy posiłek po siłowni. bo codziennie jest jajecznica lub omlet lub jajak na twardo. nuda, nuda, nuda. ewentualnie 2 puszki tuńczyka + gotowana rybka załatwiają sprawę.
konto usunięte
Kinga Ś.:
Opinie są różne - pewnie jest ich tyle, ilu ludzi na świecie.
Ja również weryfikuję informacje na podstawie własnych doświadczeń i obserwacji.
Kinga Ś. Trener
konto usunięte
Sławomir Kawała:
Kinga Ś.:
Ja również weryfikuję informacje na podstawie własnych doświadczeń i obserwacji.
Problem tylko w tym, ze Ty nie walczysz o >40 w lapie, duza klate, szerokie plecy i wycisk na lawce odpowiedniego ciezaru :PPP Troche to uproscilem, specialnie ;-)
Kinga Ś. Trener
Piotr Szwemin:
Sławomir Kawała:
Kinga Ś.:
Problem tylko w tym, ze Ty nie walczysz o >40 w lapie, duza klate, szerokie plecy i wycisk na lawce odpowiedniego ciezaru :PPP Troche to uproscilem, specialnie ;-)
Ja właśnie walczę o >40 w łąpie, dużą klatę i szerokie plecy i dlatego szukam czegoś wartościowego do jedzenia po treningu.
Monika
Kasińska
Tłumacz przysięgły
jęz. angielskiego
http://qualicom.pl
Piotr Szwemin:
jajka ida codziennie ale ile można tego jeść ;)
odżywki białkowe też raczej odpadają, bo samopoczucie mam po nich beznadziejne i skóra do poziomu hormonalnego 14-latka powraca!
tutaj chodzi głównie o pierwszy posiłek po siłowni. bo codziennie jest jajecznica lub omlet lub jajak na twardo. nuda, > nuda, nuda. ewentualnie 2 puszki tuńczyka + gotowana rybka załatwiają sprawę.
konto usunięte
Monika
Kasińska
Tłumacz przysięgły
jęz. angielskiego
http://qualicom.pl
Anna Lidia
K.
Redaktor/
Specjalista ds.
Żywienia
Mariusz
Kierstein
Skilled Sales
Development Manager
Michał D.:
Soja zawiera substancje przypominające w działaniu estrogeny, kobiece hormony płciowe
efektem może być spadek testosteronu, większe zatłuszczenie, woda podskórna, drażliwość.Ponadto soja jest ciężko strawna.
W większych ilościach raczej odradzam. Zresztą białko roślinne, nie jest tak wartościowe jak zwierzęce.
A jaja zamiast mleka ?Michał D. edytował(a) ten post dnia 02.07.09 o godzinie 10:53
Anna Lidia
K.
Redaktor/
Specjalista ds.
Żywienia
Następna dyskusja: