konto usunięte

Temat: Nowa kapela

Witajcie,

Pracujemy nad wykreowaniem nowego zespołu. Z chęcią przyjmę konstruktywną krytykę.
Szczegóły i próbka możliwości na:

http://blade.net.pl

Pozdr

konto usunięte

brawo za szczerosc

konto usunięte

po kolei.

wchodzę: genialnie. strona bardzo mi się podoba, nie mam żadnych zastrzeżeń, ale nie znam się na technice, więc wypowiadam sie tylko jako człowiek, kobieta, meloman itp.

co do samej strony - jest specjalna grupa do oceniania serwisów www, tam zapytaj webmasterów, fachowe rady dają:)

druga sprawa - od razu szukam działu MUZA.

i???

po trzech sekundach NIE klikam NEXT !!! :-)
czyli: spodobało się:-))

słucham czwartego kawałka i jak na razie wszystko mi się podoba, ale to po prostu... mój styl;-))
jedna uwaga: angielski. sukces komercyjny to słowa po polsku. co zrobić, taka karma.

chyba że zespół nie jest zainteresowany sukcesem komercyjnym;-))

teraz pytanie: czy jest ktoś, kto zajmuje się tylko i wyłaczniem śledzeniem netu, wysyłaniem demówki na wszelkie festiwale, przeglądy, koncerty itp.?

aha, uwaga w trakcie przeglądania serwisu: galeria nie chce się zaladować.

konto usunięte

głos wokalisty najlepiej brzmi w kawałku numer pięć, to zdecydowanie jego tonacja

konto usunięte

kurwa, muza zaaajebitsa!!!!!!!!!!!!!

napiszcie teksty po polsku!!!!!!!

:))

logo wyświetlane z projektora jest milion razy lepsze niż ten krwisty baner:-)))Sybilla Malina W. edytował(a) ten post dnia 04.02.08 o godzinie 23:59

konto usunięte

Marek Socha:
Witajcie,

Pracujemy nad wykreowaniem nowego zespołu. Z chęcią przyjmę konstruktywną krytykę.
Szczegóły i próbka możliwości na:

http://blade.net.pl

Pozdr

green day, stone stour, bon jovi, nightwish i to po angielsku!
Mały Solfeż zamiast MTV...

Kopiować należy inteligentnie = po polsku, bo za oceanem nikt już tego nie kupi.

Brawo za chęć do poświęceń.

konto usunięte

Mnie trochę razi ta średnia - moim zdaniem - angielszczyzna wokalisty. Ale muzyka podoba mi się:-) Z tym że chyba to nie jest grupa do tak bezpośredniej reklamy zespołu, stąd zapewne początkowe brawa;-)
Marcin Ś.

Marcin Ś. podnieś ręce, opuść
ręce, wyluzuj

Sybilla Malina W.:
jedna uwaga: angielski. sukces komercyjny to słowa po polsku. co zrobić, taka karma.

No a Son Of The Blue Sky Wilków?? Albo jak zaczynała Bartosiewicz?? Ale angielszczyzna średnia więc warto nad polskimi tekstami popracować...
Grzegorz Rusiecki:

green day, stone stour, bon jovi, nightwish i to po angielsku!
Mały Solfeż zamiast MTV...

Akurat tych zespołów słyszę w tym najmniej, całość jest chyba zbyt nijaka żeby coś wyłapać...

Ogólnie to nie jest zespół z mojej bajki, mało tu...charakteru, przynajmniej jak dla mnie, ale wiadomo że jestem subiektywny...

Raczej nikt tego nie kupi, brak przeboju...

konto usunięte

dokladnie jakby ze dwa odpowiednie hity dorzucic to moze by i cos z tego bylo

konto usunięte

Edyta Bartosiewicz zaczęła odnosić sukcesy, gdy zaczęła śpiewać po polsku.

Son of the blue sky... hmm... fakt, z pierwszej płyty, ale... ta płyta to absolutne dzieło sztuki i nie należy jej zaliczać do statystyk i na jej opinii tworzyc teorii ;-)))

Co do przeboju, uważam, że utwór numer pięć, oczywiście z DOBRYm polskim tekstem, ma szanse stać się kiedyś jakimś promującym singlem.

refren jest naprawdę bardzo melodyjny i wpadający w ucho.

gitarki brzmią Mrrrr ;-))

konto usunięte

Hmmm wsłuchując się dłużej w te utwory dochodzę do wniosku, że faktycznie jest to coś, co na zachodzie już było ale w Polsce (jeśli zmienilibyście teksty na polskie) moglibyście zajść całkiem daleko, bo u nas podobnych zespołów (przynajmniej wśród tych bardziej znanych) nie słyszałem.

konto usunięte

oczywiście, sama muza to mało.
np. zespół BRACIA.

młody Cudowski ma moim zdaniem głos absolutnie genialny, boski i czadowy, ale raczej im kariery nie wróżę.

po pierwsze: muza. za ciężka, poza tym, Piotrek niestety masakrycznie niemedialny. Nawet na scenie, na koncertach, wygląda jakby mu się nie chciało grać, jakby miał 70 lat!

To samo w wywiadach. Jakby śniadania nie jadł.

No, ale do czego zmierzam: sama muza to mało. Dla prawdziwego sukcesu potrzebna jest osobowość conajmniej wokalisty. A nawet śmiem twierdzić, że może ona być ważniejsza niż muza.

Ze strony nie dowiadujemy się niestety za wiele o zespole i wokaliście. Po zdjęciach też nie widać, czy to osobowiśc, czy nie.

Fryzura zaczesana do tyłu - masakra.
Po zdjęciach wnioskuję, że przydałyby się jakieś gadżety typu kapelusz, okulary itp.
Zależy ile kasy zespół chce zarobić:-)))
Marcin Ś.

Marcin Ś. podnieś ręce, opuść
ręce, wyluzuj

Hehehe Sybillo nie że muza za ciężka (Behemot gra ciężej i jakoś orze), tylko że Bracia w swoim targecie rynkowym są szalenie nieautentyczni. Bar, Opole, ojciec Cugowski, gdzieś tam ostatnio MTV-rockuje, brakuje im tylko na karku Idola.

Się skomercjalizowali, zeszmacili, to słuchają i wierzą im tylko gimnazjalistki, i to te które jeszcze Nirvany nie odkryły...
Piotr Krakus

Piotr Krakus music, sport & event
management

www fajne
realizacja dzwieku niezla (jak na ocene przy glosniczkach komputrowych)
wokal - mi nie przypada do gustu barwa, a ang. slychac, ze "nasz"..

inna sprawa to zobaczyc na zywo i sprawdzic czy jest klimat i czy dobrze grane :) Pozdrawiam

konto usunięte

Marcin Świerczek:
Hehehe Sybillo nie że muza za ciężka (Behemot gra ciężej i jakoś orze), tylko że Bracia w swoim targecie rynkowym są szalenie nieautentyczni. Bar, Opole, ojciec Cugowski, gdzieś tam ostatnio MTV-rockuje, brakuje im tylko na karku Idola.

Się skomercjalizowali, zeszmacili, to słuchają i wierzą im tylko gimnazjalistki, i to te które jeszcze Nirvany nie odkryły...
masz rację, ale to tylko potwierdza moje słowa, że Piotrek nie ma osobowości:((((

konto usunięte

Piotr Krakus:
www fajne
realizacja dzwieku niezla (jak na ocene przy glosniczkach komputrowych)
wokal - mi nie przypada do gustu barwa, a ang. slychac, ze "nasz"..

inna sprawa to zobaczyc na zywo i sprawdzic czy jest klimat i czy dobrze grane :) Pozdrawiam
posłuchaj na słuchawkach, wokal naprawdę wporzo!!

a co do koncertu - to fakt, przydałoby się jakieś klippo z koncertu!!!
Zbyszek Grochowski

Zbyszek Grochowski Dobrze
zorganizowany,
analitycznie myślący
fascynat muzyki.

Rację ma Sybilla, co do tekstów, że w Polsce trzeba śpiewać po Polsku. Dlatego się nie pierdolcie i .... zróbcie stronę po angielsku, domenę .com (albo .eu) i jeździjcie na zachodnie festiwale. Mamy Shengen, jesteśmy we Wspólnocie a ze Szczecina wszędzie na zachód macie bliżej niż ja z Warszawy :-) Wydaje mi się, że w Polsce szkoda czasu, nerwów i honoru na granie czegoś takiego. A co do angielszczyzny, to znam niemieckie, francuskie i inne zespoły z angielskimi tekstami i tutaj Blade nie musi mieć kompleksów ;-) choć jest nad czym pracować ;>
Jak na domową demówę, to brzmi to ok. Gdyby nie było o tym napisane na stronie, to może bym nawet nie zauważył, że to domówka. Może to przemilczcie albo napiszcie że brzmi to jak chcieliście, aby brzmiało? Aby się wybić trzeba mieć sporo tupetu ;-)
A w dobrym (np. zagranicznym) studiu, to już w ogóle mogły by być ciarrry.
Jeśli tak brzmicie na żywo, to sky is the limit ;-)
Wrzućcie coś na youtube z koncertu!

Sporo słyszałem dobrych rockowych kapel w Polsce i poznikały. Się nie dajcie ;-)

Tak szkolną oceną to czwórka z minusem. Minus za image, którego dosłownie nie ma i nazwę przypominającą mi najnudniejszy film akcji w dziejach Hollywood :-P

konto usunięte

Zbyszku, ale w jakim sensie piszesz, że nie mają Image??

konto usunięte

aha, i mów mi Malina plis :-)
Paulina Maria Dmitruk

Paulina Maria Dmitruk PR-owiec 3.0 (PR /
event / social
media)

Utwór nr 2 Out of time, to inspiracja Riversidem? ;)

Muzyka niezła, ale ja również myślę, że lepiej brzmiałyby teksty w języku polskim. Stronka bardzo fajna, ale przeredagowałabym opis demówki (ale to już czepianie się, z racji studiów).

Słucham dalej z przyjemnością ;)
Ustosunkuję się po całości.

Wyślij zaproszenie do