Temat: Co to jest show-biznes??? Próba definicji .
Ewa Maria Rojek:
Szoł - biznes - publiczne robienie z siebie głupka pod dyktando agentów i menedżerów za pomocą:
a) stroju i makijażu (czyli ogólnie wizerunku)
b) wywlekaniu brudów z prywatnego życia
c) uprawianiu seksu wszędzie i ze wszystkimi po kolei, "przypadkowym"
pokazywaniem gołego tyłka, cycków i sikania w miejscach publicznych
d) prześcigiwaniu się w wygadywaniu głupot
bardzo trafna definicja,niestety ale mi również się z nią kojarzy,dodałbym od siebie jeszcze,iż mi prócz wymienionych przeż koleżanke aspektów kojarzy się jeszcze z wszelkiego rodzaju znajomościami,i brakiem jakichkolwiek zasad,czyli po prostu,kto kogo wygryzie jest lepszy,nie istotne do jakich metod sie posunie.
Zawsze chciałem tworzyć,ale nie po to by się komuś sprzedawać by mógl na tym zarobić,dlatego jestem wolnym strzelcem,nikomu nie wchodze w tylek,a swoje produkcje wydaje w niekomercyjnych wytworniach gdzie liczy się treść produkcji a nie to ile rozebranych szmatek wystąpi w jakimś polskim danceowym teledysku,bo to głowne założenie speców od promowania pseudo gwiazd. Trzymam sie od wszelkiego rodzaju k...stwa z daleka,bo to coś powszechnie uznawanego w tej branży.
czym jest show biznes w polsce?
jesli chodzi o przemysl muzyczny,ostatnio można zaobserwować zjawisko tak zwanych karierowiczow którzy za pieniądze kupują kawalki podpisując się pod nimi,mam tutaj na mysli pewien przyklad pewnej grupy,nie dotkneli ani jednego kawalka pod ktorym sie podpisali,a dziś grają jako czołowa grupa reprezentująca polske na arenie światowej najśmieszniejsze jest to iż wielu szczeniaków to kupiło,i są swiecie przekonani o tym iż to producenci muzyczni,to dla mnie idealny przyklad obecnego show biznesu.
w tej branży nie liczy się prawdziwośc i umiejętności,w przypadku wypromowania sie kobiet,to czy ma duży biust i komu ważnemu dała.
w przypadku meżczyzn takim atutem może być ilośc znajomości i ilośc kasy,napewno show biznes nie kojarzy mi się z promowaniem ludzi utalentowanych,bardziej jestem skłonny stwierdzić że na obecnym etapie show biznes kojarzy mi się z wszystkim co możnaby podsumować jednym słowem
-tandeta.
rafał M. edytował(a) ten post dnia 12.12.07 o godzinie 08:57