konto usunięte
konto usunięte
Temat: Kolejność
z tego co wiem panie wyciągają do panów, a starsi do młodszych - to chyba główne zasady.konto usunięte
jesteś pewien że przejrzałeś wątki na tym forum i nie było żadnego w tym temacie?
Monika
A.
Marketing
Communication
Academy
konto usunięte
Monika A.:
http://www.goldenline.pl/forum/savoir-vivre-czyli-sztu...
..et voilla. dzięki, Monika.
Monika
A.
Marketing
Communication
Academy
Szymon
Maliński
Specjalista, Śląski
Urząd Wojewódzki
można podać nogę.konto usunięte
a łokieć?
Adam
Jarczyński
Marketingu &
Branding & PR
Precedencja w biznesie - ranga odgrywa kluczowa rolę.Jednak - są jak zwykle odstępstwa. Prezes firmy, który jest młodszy od zasłużonej pracownicy - przepracowała w firmie 40 lat - nie popełni gafy, jak ukłoni się pierwszy.
Prywatnie - zasada starszeństwa i płci. Choć jak powyżej, jest kilka odstępstw.
Pozdrawiam,
Adam
Aleksander
Rak
Fortune Auto Finance
- Internal Control &
Management Info...
Panie Adamie,Oczywiście zgadzam się z tą sytuacją, ale wydaje mi się, że z kontekstu z tego co Pan napisał wynika, jakby w "normalnej" sytuacji to, że prezes ukłoni sie pierwszy, było gafą.
Myślę, że to tylko tak wynikło z kontektsu i tak naprawdę, to Pan tak nie uważa, ale na wszelki wypadek chciałbym to wyjaśnić:
Moim zdaniem nie ma możliwości popełnienia gafy przez to, że pierwsi się kłaniamy.
Bycie "zbyt uprzejmym" - nawet wobec osób "niższych rangą" - raczej nie jest gafą.
Adam
Jarczyński
Marketingu &
Branding & PR
Aleksander R.:
Panie Adamie,
Oczywiście zgadzam się z tą sytuacją, ale wydaje mi się, że z kontekstu z tego co Pan napisał wynika, jakby w "normalnej" sytuacji to, że prezes ukłoni sie pierwszy, było gafą.
Myślę, że to tylko tak wynikło z kontektsu i tak naprawdę, to Pan tak nie uważa, ale na wszelki wypadek chciałbym to wyjaśnić:
Moim zdaniem nie ma możliwości popełnienia gafy przez to, że pierwsi się kłaniamy.
Bycie "zbyt uprzejmym" - nawet wobec osób "niższych rangą" - raczej nie jest gafą.
Zgadzam się z Panem całkowicie. Uprzejmym trzeba być zawsze - przynajmniej starać się.