Temat: Konkurs "Podaj dalej":)
Beata W.:
Witam.
Celowo weszłam na wątek konkursu,aby jeszcze raz dokładnie zinterpretować jego warunki.
...ciach...
i wszcząć uderzającą w nas dyskusję na szerszym gronie, zamiast normalnie dalej kontynuować miłą rozmowę, którą mieliśmy via email... Jesteśmy zaskoczeni!
...ciach...W punkcie pierwszym owych warunków napisane jest jasno i wyraźnie,że przekazanie zdjęć dziecka jest bezpłatne tylko w obrębie 50km od W-wy.Wynika z tego,że jeśli ktoś mieszka dalej,to albo odbiera zdjęcia osobiście,albo płaci Wam za ich dowiezienie,albo pokrywa koszty przesłania-tak to rozumiem.
...ciach...
Tak też można interpretować te treść, z tym że wpierw trzeba te zdjęcia zrobić i aby je zrobić... trzeba się spotkać, sfotografować dziecko. Następnie my musimy te zdjęcia przygotować w wersji do wydruku, a następnie w jakiś sposób je przekazać osobie, która wygrała. Punkt mówi o tym, że w promieniu 50 km od Warszawy, zrobimy to wszystko za darmo.
...ciach...W punkcie drugim zaś widnieje informacja,że jeśli zwycięzca mieszka w innej części kraju-zostaną pokryte koszta przejazdu w obie strony.Nie jest wyraźnie napisane czyje koszta zostaną pokryte,
...ciach...
dla nas wydawało się to zrozumiałe, że jest to kontynuacja poprzedniego punktu, gdzie jest objaśnione że chodzi o pokrycie naszych kosztów przejazdu w owe miejsce(a) które znajduje się po za 50km od Warszawy. Jeżeli byłoby tak, jak Pani uważa, to po co byśmy wspominali o 50km od Warszawy? Każdy punkt jak widać można interpretować w różny sposób, z tym że czasami interpretowanie czegoś na niekorzyść kogoś innego jest małoprzyjemne dla tej właśnie osoby. W tym przypadku my staramy się zrobić komuś prezent, a dostajęmy taką nagrodę w zamian.
...ciach...
>jednak ja zrozumiałam(i myślę,że KAŻDY,kto to czytał
również tak to odebrał)
tylko Pani tak odebrała te treść.
>,że chodzi o moje poniesione koszta
związane z dojazdem do studia.
Teraz okazuje się nagle,że jeśli chcę,aby Państwo przyjechali do mojego miasta (Bydgoszcz)-muszę pokryć Wasze kaszta dojazdu na kwotę 260zł(?!),natomiast jeśli chcę przyjechać do W-wy,to na własny koszt,bez opcji zwrotu.
Uważam,że to nieuczciwe podejście,
...ciach...
W konkursie była mowa o tym, że wygra jedno dziecko (nagroda o wartości 400~800zł). Tak się złożyło, że ma Pani dwoje sympatycznych synów. Jedna z historii wygrała konkurs. Stwierdziliśmy, że zrobimy dla Pani wyjątek, bo ma Pani dwoje dzieci. Tak by żadne dziecko, nie czuło się urażone... i podarujemy Pani sesję dla obu synów (czyli jakby nie patrzeć, dwukrotność nagrody)... - taki miły ukłon z naszej strony. Zdajemy sobie sprawę, jak to jest z dziećmi. Przecież nie powinno się wzbudzać w nich zbędnej zazdrości i ranić ich uczuć (na zasadzie, Ty jesteś gorsze.. by to moja historia wygrała).
Tymczasem, teraz zarzuca nam Pani nieuczciwość.. ponieważ chcemy prosić o pokrycie kosztów przejazdu w obie strony (czyli 260zł), które naszym zdaniem jasno wynikało z punktu 2. Troche brutalne z Pani strony.
...ciach...
>tym bardziej że warunki
zostały sformułowane dość niejasno-jednak jak się okazuje,niekorzystnie dla Państwa.Jeśli zwycięzca miałby pokrywać koszta przejazdu-trzeba było napisać to wyraźnie,że np."W przypadku osób mieszkających w innej części kraju,dojazd na koszt własny osoby,która wygrała konkurs",bo forma "W przypadku osób mieszkających w innej części kraju,zostaną pokryte koszta dojazdu w obie strony"-ewidentnie sugeruje,że to Państwo pokrywają te koszta.Nie sądzę,aby znalazła się choc jedna osoba myśląca inaczej,tak więc rozumiem,że wywiążą się Państwo z tych deklaracji.
...ciach...
Ponownie zwracam uwagę, że jest Pani jedyną osobą, która tak zrozumiała treść konkursu - żadna inna osoba nie przesłała nam maila z takowym pytaniem i wszystko było jasne dla tych osób. Również dla nas.
...ciach... Punkt trzeci jest jasny w interpretacji.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź na forum,bądź mailem.Beata W. edytował(a) ten post dnia 21.04.08 o godzinie 14:57
Ciekawe jaki ma Pani cel w umieszczaniu tej wiadomości na forum publicznym? Dziwi mnie również fakt, że nie umieściła Pani całej naszej rozmowy prowadzonej drogą elektroniczną (via email).
Jeżeli niechce Pani przyjąć nagrody, bo jest Ona dla Pani za mało frapująca.., to proszę o tym po prostu powiedzieć, a my przekażemy nagrodę innej parze, która pragnie sfotografować swoje dziecko.
Ciepło pozdrawiamy
Artee