konto usunięte

Temat: No to wybrali....

W Gdańsku toto wisi.

Obrazek

Ale to już chyba nie jest zamierzone działanie trafiające w grupę docelową?;)Tomasz Okulicz edytował(a) ten post dnia 02.01.09 o godzinie 18:12

konto usunięte

co chesz, twórcy reklam mają swobodę w twórczym rozwijaniu języka polskiego. już kiedyś o tym była mowa...
Marek Mareksy Szewczyk

Marek Mareksy Szewczyk creative & art
direction, branding,
advertising, graphic
...

Marcin W.:
co chesz, twórcy reklam mają swobodę w twórczym rozwijaniu języka polskiego

tylko, czy to rozwoj, czy regres?
Leszek Dariusz S.

Leszek Dariusz S. dojrzałem do zmiany
pracy

Może to coś od "wybiegania" ?
Marek Mareksy Szewczyk

direction, branding,
advertising, graphic
...

Leszek Dariusz Salomon:

a co z rekcją w takim wypadku?
Edyta G.

Edyta G. menedżer -
diagnozuję i leczę

... już wiem! "S" im zabrakło! ;)
... albo byli po: przybieżeli do Betlejem....
A tak na poważnie to dlaczego nikt nie wyłapał przed drukiem? ten co wykonywał i akceptował też jakoś "swojego sloganu" nie czytał?
Magdalena K.

Magdalena K. Genuine since 1976.

Czytał, czytał :)
Literówki i błędy ortograficzne sprzyjają poświęceniu większej, świadomej uwagi reklamie.
Sami zobaczcie, jakim zainteresowaniem cieszy się jeden mały billboard - działa? ;)

konto usunięte

Nie no, reklama jest edukacyjnie Szczęśliwa... przede wszystkim pod względem Wyboru ;)
Andrzej Ludwik Alw Włoszczyński

Andrzej Ludwik Alw Włoszczyński projektant, eagler i
orloger

Magdalena K.:
Literówki i błędy ortograficzne sprzyjają poświęceniu większej, świadomej uwagi reklamie.
Sami zobaczcie, jakim zainteresowaniem cieszy się jeden mały billboard - działa? ;)
na co działa? na nerwy? na tej zasadzie można każdego tumana usprawiedliwić.

konto usunięte

...na poważnie, to przekaz tej reklamy jest jednym wielkim i bezdennym dnem estetycznym... szpeci billboard i jego otoczenie, a info... ehhh, szkoda słów :P
Katarzyna K.

Katarzyna K. Marketing
Coordinator

Leszek Dariusz Salomon:

A może od "bieżeć" - aby tak po staropolsku pośpieszyć na te cudowne wyprzedaże? :-)))

Magdalena K.:

Ok - mówi się o tej reklamie z powodu takiego czy innego błędu - tyle że reklama powinna mieć jakieś przełożenie a nie tworzyć wokół siebie tylko negatywny szum :)
Skoro nie umieją poprawnie napisać - to czego jeszcze nie potrafią (może liczyć procentów ;p)Kornelia Uchacz edytował(a) ten post dnia 03.01.09 o godzinie 00:44
Marek Mareksy Szewczyk

direction, branding,
advertising, graphic
...

Magdalena K.:

I co z tego? To ja teraz wsiade w jeta i polece 3k km do pl na zakupy... i na pewno do Gdanska... takie to i dzialanie

konto usunięte

Tomasz Okulicz:

hahahahaha :) no fajny kwiatek... kiedyś podobnego strzeliłem w nieco innym miejscu i okolicznościach, w sumie mało kto zauważył, ale kilka osób z konkurencji pogratulowało ;) to była solidna nauczka, od tamtej pory 5x czytam zanim gdzieś coś puszczę ;)
Paulina N.

Paulina N. Możesz zostać
oszukany, jeśli
będziesz zbyt ufny,
ale jeś...

mozna by pomyślec że to celowe działanie:P
takie "byki" niestety sie zdarzają. czynnik ludzki jest zawsze najsłabszym ogniwem.

konto usunięte

Nazwa właściciela nośnika wyjaśnia zagadkę - to czysty "kanał" ;)

konto usunięte

żarty żartami, ale ten billboard pokazuje, jacy ludzie są dopuszczani do tworzenia przekazów. w tym kontekscie nic dziwnego, że w kraju jest taka mizeria reklamowa.

już nie mówię o tym, kto popełnił ten kwiatek, ale o bezmyślnośc i potakiwanie wszystkich ludzi w procesie produkcji tej konkretnej reklamy, z których żaden nie sprostował tego dziecinnego ortografa.
kiedyś za to na mnie napadliście w tej grupie (bodajże za wyśmiane przeze mnie "phytoskładniki") pisząc, że pracownik agencji reklamowej ma brief, musi się go trzymać i koniec. otóż przykład, do czego to prowadzi. szkolny ortograf w briefie i NIKT nie sprostował go, choć reklama musiała przejść przez kilka osób. w ten sposób może "przejść" każda bzdura, bo każdy:
a) myśli że tak musi być
b) nic nie myśli, popycha dalej
c) nie umie poprawnie pisać po polsku
d) nie płacą mu za myślenie, tylko realizację briefu i budżetuMarcin W. edytował(a) ten post dnia 03.01.09 o godzinie 16:15

konto usunięte

a ustawa o języku polskim ? albo jakieś inne prawo ? w szkole nas gnębili, stawiali pały za ortografy i straszyli, że jak nie zdamy będziemy kopać rowy

a teraz dzieci widzą takie coś i są już pewne, że dysleksje, grafie inne to nie ściema tylko prawdziwa choroba cywilizacyjna

konto usunięte

Marek Zoellner:
a ustawa o języku polskim ? albo jakieś inne prawo ? w szkole nas gnębili, stawiali pały za ortografy i straszyli, że jak nie zdamy będziemy kopać rowy

a teraz dzieci widzą takie coś i są już pewne, że dysleksje, grafie inne to nie ściema tylko prawdziwa choroba cywilizacyjna

Spokojna Twoja. Myślę, że autor tego wynalazku na pewno będzie miał nauczkę do końca życia ;)

konto usunięte

a ja jednak myślę, że to mogło być celowe, nawet biorąc pod uwagę ewentualne kary i grzywny

biblią hipermarketów jest Wszystko dla pań Emila Zoli, jak to czytałem, aż się śmiałem, bo dziś robi się dokładnie to samo co sto lat temu

ortograf można zakryć neologizmem właśnie w stylu "bieżeli"

Paweł G.:
Marek Zoellner:

Spokojna Twoja. Myślę, że autor tego wynalazku na pewno będzie miał nauczkę do końca życia ;)

Wyślij zaproszenie do