Temat: Adopcje - pieski
Piękny, roczny owczarek niemiecki - suczka
Mail od mojej przyjaciolki:
Kiara to piękny i inteligentny owczarek niemiecki. W sierpniu skończyła roczek.
Pomimo swoich zalet, nie ma szczęścia do właścicieli. Trzy miesiące temu jej Pani musiała wyjechać za granicę. Pozostawiła ją w miejscu, w którym psina była pozbawiona odpowiedniej opieki. Kiedy dwa tygodnie temu ją zobaczyłam, postanowiłam ratować. Była wychudzona i z ogromnym zapamiętaniem garnęła się do ludzi.
Kiara pojechała ze mną i moim partnerem do Warszawy. Do małego mieszkanka i trybu życia dwojga zapracowanych ludzi. Przeliczyliśmy się sądząc, że potrafimy jej zapewnić to, czego potrzebuje. Szukamy jej lepszego domu, a więc nie byle jakiego. Kiara potrzebuje miłośnika tras rowerowych lub długich spacerów. Kogoś, kto ma dla niej więcej czasu, niż my. Mieszka z dala od zgiełku i wie, jak pracować z rasą inteligentną, ale i wymagającą.
Kiara, kiedy dorośnie, będzie wiernym i doskonałym partnerem swojego właściciela. Teraz jest jeszcze rozbrykaną dziewczynką, potrzebującą stabilnego punktu odniesienia, czyli mądrego Pana lub Pani.
Informacje ogólne: Kiara może służyć za wzorzec rasy owczarek niemiecki, mimo że nie ma papierów. Świadczą o tym nie tylko wygląd, ale także jej cechy charakteru: odwaga, inteligencja, temperament. Kiara ma aktualne (do grudnia) szczepienia. Jest wolna od dysplazji. Odpchliliśmy ją i odrobaczyliśmy. Obecnie karmiona jest karmą, dzięki której szybko powraca do odpowiedniej dla swojego wieku wagi (Royal Canin/German Shepherd)
Ma lśniącą sierść i jest pełna energii. Całkowicie zdrowa.
Proszę o kontakt wyłącznie osoby, które szukają przyjaciela i które mają warunki oraz świadomość, że owczarek niemiecki potrzebuje od człowieka wiele uwagi i miłości.
A oto jej zdjęcia:
http://robertwittek.pl/kiara/content/index.html
Proszę o kontakt na adres dimple@autograf.pl
To tyle od Domu Tymczasowego Kiary. Ja od siebie moge dodac, ze jest psem bardzo milym - latwo ja polubic przy pierwszym spotkaniu. Uczy sie blyskawicznie. Jest bezproblemowa w kontakcie z innymi psami - przynajmniej z moja suka i jej kolezka nie urzadzily zadnej awantury :) To jeszcze szczenior, ale czuc w niej naprawde swietnego przedstawiciela rasy, bo mimo wielu zmian psychicznie jest stabilna i bardzo otwarta.
Naprawde serdecznie polecam ja Waszej uwadze i pamieci. Szczegolnie osobom, ktore interesowaly sie losem Dlugowlosego ON z Krakowa
Maria Walewska edytował(a) ten post dnia 10.10.07 o godzinie 10:41