konto usunięte
Temat: jak pozyskać dobrego programistę?
przecież każdy dobry programista ma już robotę.?
konto usunięte
Rafał
G.
Programista
aplikacji
internetowych
konto usunięte
konto usunięte
Adam T.:Tyle, że na to też trzeba kasy i czasu ;) Łatwiej chyba "odkupić" dobrego...
Innym sposobem na pozyskanie dobrego programisty jest nauczenie początkującego programisty jak być dobrym.
konto usunięte
Marcin
Lulek
Programista -
WebReactor
Mirosław O. netBOMB.pl
MALINA W.:
a jak pozyskać dobrego programistę do start-upu?
Rafał
G.
Programista
aplikacji
internetowych
konto usunięte
MALINA W.:
Marcin
Lulek
Programista -
WebReactor
konto usunięte
Marcin Lulek:ano właśnie.
panie Jerzy,
ja bym nie usiadl zeby pisac za darmo cos za "udzial w zyskach" ktorych nigdy moze nie byc ;-)
chyba ze z zalozenia pracuje nie dla pieniedzy bo tak tez bhywalo.Marcin Lulek edytował(a) ten post dnia 27.08.08 o godzinie 16:01
Marcin
Lulek
Programista -
WebReactor
MALINA W.:
ale myślę, że jestem w stanie znaleźć takich szaleńców:))
Mirosław O. netBOMB.pl
Marcin Lulek:
ja bym nie usiadl zeby pisac za darmo cos za "udzial w zyskach" ktorych nigdy moze nie byc ;-)
konto usunięte
Marcin Lulek:
MALINA W.:
ale myślę, że jestem w stanie znaleźć takich szaleńców:))
Malino,
wiesz to samo w sobie nie jest zlym pomyslem, problem jest w tym ze takie spolki sie szybko rozpadaja, albo nie przynosza zyskow, albo ... albo...
efekt koncowy jest taki ze serwis jest pisany po lebkach, albo w ogole nieukonczony, albo zwyczajnie programista zostaje zwyczajnie bez kasy goly i wesoly :P
tu gdzies na forum byly watki o marketingowcach i switnych pomyslach oraz udziale w przedsiewzieciu :]
problem w tym ze tak naprawde caly ciezar i odpowiedzialnosc przez dlugi okres czasu spoczywa tylko na barkach programisty, ciezko sie tak pracuje, szczegolnie ze ryzyko jest duze, niestety.
Marcin
Lulek
Programista -
WebReactor
MALINA W.:
Sądzisz, że przygotowanie startupa to tylko broszka programisty?
Śmiała teza:)
Marcin
Kopczyński
Po prostu szczęśliwy
człowiek :)
MALINA W.:
konto usunięte
Marcin Lulek:
panie Jerzy,
chyba ze z zalozenia pracuje nie dla pieniedzy bo tak tez bhywalo.Marcin Lulek edytował(a) ten post dnia 27.08.08 o godzinie 16:01
Marcin
Lulek
Programista -
WebReactor
Jerzy B.:
Może nieprecyzyjnie się wyraziłem. Za dodatkowy udział w zyskach. Tak się kluczowych pracowników utrzymuje w firmie. Pracując dobrze mają też np. udział we wzroście wartości akcji, które otrzymali od firmy.
Wojciech
Sznapka
CTO @ STS Zakłady
Bukmacherskie
Marcin Lulek:
natomiast programisci.. hmm, tez maja pomysly ;-) i niekoniecznie potrzeba do tego dodatkowej osoby :D tak wiec do tej pory sukces glownie zalezal od programisty ktory sobie cos wymyslil i wcielil w zycie ;-)Marcin Lulek edytował(a) ten post dnia 27.08.08 o godzinie 16:32
Marcin
Lulek
Programista -
WebReactor
Wojciech Sznapka:
Otóż to, jak ja bym wszystkie moje pomysły chciał realizować, to musiałbym się zwolnić z pracy na etat i rzucić studiami (to by mi chyba nawet na dobre wyszło), a i tak by mi czasu nie wystarczało ;-)
Następna dyskusja: