Szczepan J.
- 1
- 2
Marian
Kulig
Doradca i trener,
Doradztwo
Gospodarcze
Fabisiewicz i Dud...
Szczepan J.
Marek P. Browar Piwoteka!
Temat: Czy lubicie Portera z Cytryną??
Szczepan Maślanka:
Jako wielki fan Piwa Porter. Czasami w okresie zwiekszonej przeziebialności czasem wyciskam do niego cytrynę (w zaleznie od zachcianki), zamieniając Piwo w napój wręcz leczniczy - czy wy tez tak robicie?? czy macie może jakies inne sposoby, na alternatywne spożywanie "bałtyckiego portera" - którym są wszytkie dostepne w Polsce portery??
Słyszałem o piciu piw białych (szczególnie belgijskich witbierów lub niemieckich piw w typie kolsch) z cytryną. Ale żeby tak psuć smak portera bałtyckiego? Hmmmm... (z prawdziwym smutkiem i ubolewaniem) :-)
Szczepan J.
Robert
S.
Ekspert finansowy -
kredyty,
ubezpieczenia,
inwestycje
Jeżeli już z czymś mieszać portera to tylko ze spirytusem - powstaje wtedy wyborna (i mocno) porterówka ;-)
Marian
Kulig
Doradca i trener,
Doradztwo
Gospodarcze
Fabisiewicz i Dud...
Szczepan Maślanka:
to było : hmmmm???
czy to było hmmmm!! ( za zachwytem w głosie) :D??
Raczej z zastanowieniem. Czy nie spróbować...
;-)
Szczepan J.
konto usunięte
Robert S.:Taka porterówka oj bywa wyborna... Tylko jakoś ciężko po niej zacząć następny dzień ;-)
Jeżeli już z czymś mieszać portera to tylko ze spirytusem - powstaje wtedy wyborna (i mocno) porterówka ;-)
konto usunięte
Jeżeli porter to tylko Żywiec i do tego 50ml Krupniku, a nie jakieś cytryny ;)Szczepan J.
Szczepan J.
Michał
Z.
Reklama, marketing,
PR
Piłem pszeniczniaka z cytryną, ale tylko z plasterkiem. Portera nie próbowałem, hmm, może się skuszę ;)Szczepan J.
Krzysztof
Kaczyński
Proofreader w firmie
Helion
Michał Zębik:Teraz jeszcze czekam aż ktoś na grupie napisze o pszeniczniaku, albo porterze ze Sprite'm, bo ludzi pijących Żywca/Tyskie/Lecha ze Sprite już w życiu poznałem, choć jakoś tak... cieszy mnie to nie bardzo.
Piłem pszeniczniaka z cytryną, ale tylko z plasterkiem. Portera nie próbowałem, hmm, może się skuszę ;)
Szczepan J.
Michał
Z.
Reklama, marketing,
PR
Szczepan Maślanka:
Piłem pszeniczniaka z cytryną, ale tylko z plasterkiem. Portera nie próbowałem, hmm, może się skuszę ;)Teraz jeszcze czekam aż ktoś na grupie napisze o pszeniczniaku,
albo porterze ze Sprite'm, bo ludzi pijących Żywca/Tyskie/Lecha
ze Sprite już w życiu poznałem, choć jakoś tak... cieszy mnie
to nie bardzo.
a feee.
do czego to prowadzi zbyt daleki liberalizm... !!!
do soku w piwie (bleee), do sprite`a w piwie (blee2x)
ale co ma do tego cytryna?? - nie zmienia smaku portera, nie osładza a jedynie co wyostrza.
Podobnie dobrze się komponuje z pszenicznym - Litwini piją tak na przykład Baltasa. Ja z resztą i tak wolę bez dodatków, a do sprite'a w piwie na pewno nie dojdzie tak samo jak do picia przeze mnie Żywca/Tyskie/Lecha
Szczepan J.
Michał
Z.
Reklama, marketing,
PR
Szczepan Maślanka:
Podobnie dobrze się komponuje z pszenicznym - Litwini piją tak
na przykład Baltasa. Ja z resztą i tak wolę bez dodatków, a do
sprite'a w piwie na pewno nie dojdzie tak samo jak do picia przeze mnie Żywca/Tyskie/Lecha
a co ci nie odpowiada w polskich lagerach?? poza tym, że z polskich piw nie wiele marek już na prawde jest "wartych spróbowania"
Po prostu nie piję już wyrobów wielkich koncernów - oczywiście jakościowo nie można im wiele zarzucić, ale to nie jest piwo które bym wypił z przyjemnością. No a poza tym wszystkie te piwa są takie same.
Z lagerów polecam piwka tradycyjne regionalnych browarów np. Wyborne Ciechana, Świeże Browaru Kormoran czy Żywe Amberu - różnica jest kolosalna. Z resztą poza lagerem jest cała gama innych, świetnych gatunków piwa.
Szczepan J.
- 1
- 2