Magdalena
G.
Supply Chain
Director, Sodexo
Polska
konto usunięte
Temat: Paryz w dwa dni...
strasznie Ci zazdroszcze bo sama chcialabym moc tam wyskoczyc chociaz na dwa dni...:)masz namiary na jakis tani nocleg w paryzu? Wtbacz że pytam tam oficjalnie, ale sama planuje wybrac sie po raz pierwszy do Paryza a na pewno nie na dluzej niz 3 dni bo niestety praca mi na to nie pozwala:(
Magdalena
G.
Supply Chain
Director, Sodexo
Polska
Bede nocowac w Corail Hotel - wydaje mi sie, ze jak na Paryz super tanio, a i lokalizacja chyba niezla: http://www.corailparishotel.com/
Iwona
W.
http://www.facebook.
com/lacoccopl
Ja tez zazdroszcze i słuze pomocą.Ja polecam citytour bus.Nie wiem jak one nazywja sie dokładnie.Autobusy z otwartym dachem. Przekonalismy sie do nich bardzo szybko.Bardzo lubimy chodzic, zwiedzac ale tez nie mielismy duzo czasu i chcielismy wykosztrac go jak sie tylko da.Mozesz wykupic sobie bilet na 2 dni.Jezdza po najwazniejszych atrakcjach Paryza.Mozesz wysiasc zwiedzic,i wsiasc do nastepnego autobusu i jechac dalej.Ta opcja jest naprawde fantastyczna.Lokalzacja hotelu REWELACYJNA.Zwiedz koniecznie Wieże(Wejscie pierwsze z Lewej-mała kolejka,wejscie na piechotke a pózniej wjedz kolejka na szczyt).NotreDame-przy okazji Dzielnica Łacinska(knajpki,wąskie uliczki).Louvre-WARTO(w piatki od 17-21 bardzo malo turystów).Moja ukochana dzielnica Montmartre i Safcre Coeur(WARTO WARTO!!!!!). Chyba nalepiej dojechac jest metrem..Polecam knajpke na Place de Clichy(pyszne angielskie sniadania PYSZNE wogóle jedzonko-to była NASZA knajpa)Droga z Moulin Rouge(bulvar de la chapelle ???)wychodzi na ta własnie knajpke(na rogu Rue Caulaincourt i de clichy??? obok hotelMercure(nasz hotelik).Jest prawie na samym rogu kamienicy.Załuje ze nie znam nazwy.Ale mnie poniosło ale naprawde jestem zakochana w Paryzu.Mam nadziej ze tam wróce(wrócimy razem bo tak tak romantycznie).
Mam nadzieje ze na cos przydadza sie te moje wypociny.Achhhhh
Ja jede za tydzien do Barcelony-kolejne fantastyczne miasto!!!!Wrrrrr
IK
Magdalena
G.
Supply Chain
Director, Sodexo
Polska
Iwona K.:
Ja tez zazdroszcze i słuze pomocą.Ja polecam citytour bus.Nie wiem jak one nazywja sie dokładnie.Autobusy z otwartym dachem. Przekonalismy sie do nich bardzo szybko.Bardzo lubimy chodzic, zwiedzac ale tez nie mielismy duzo czasu i chcielismy wykosztrac go jak sie tylko da.Mozesz wykupic sobie bilet na 2 dni.Jezdza po najwazniejszych atrakcjach Paryza.Mozesz wysiasc zwiedzic,i wsiasc do nastepnego autobusu i jechac dalej.Ta opcja jest naprawde fantastyczna.Lokalzacja hotelu REWELACYJNA.
Zwiedz koniecznie Wieże(Wejscie pierwsze z Lewej-mała kolejka,wejscie na piechotke a pózniej wjedz kolejka na szczyt).NotreDame-przy okazji Dzielnica Łacinska(knajpki,wąskie uliczki).Louvre-WARTO(w piatki od 17-21 bardzo malo turystów).Moja ukochana dzielnica Montmartre i Safcre Coeur(WARTO WARTO!!!!!). Chyba nalepiej dojechac jest metrem..Polecam knajpke na Place de Clichy(pyszne angielskie sniadania PYSZNE wogóle jedzonko-to była NASZA knajpa)Droga z Moulin Rouge(bulvar de la chapelle ???)wychodzi na ta własnie knajpke(na rogu Rue Caulaincourt i de clichy??? obok hotelMercure(nasz hotelik).Jest prawie na samym rogu kamienicy.Załuje ze nie znam nazwy.Ale mnie poniosło ale naprawde jestem zakochana w Paryzu.Mam nadziej ze tam wróce(wrócimy razem bo tak tak romantycznie).
Mam nadzieje ze na cos przydadza sie te moje wypociny.Achhhhh
Ja jede za tydzien do Barcelony-kolejne fantastyczne miasto!!!!Wrrrrr
IK
hej!
dzieki wielkie za wszelkie wskazowki! oczywiscie, ze sie przydaly.
poruszalam sie glownie na wlasnych nogach, a czasem metrem. czasu za duzo nie mialam. przyjechalam w piatek kolo 18 i od razu ruszylam w miasto. szwedalam sie po Marais. musze powiedziec, ze ta dzielnica bardzo mi sie spodobala. atmosfera wieczorem byla tam super!! mnostwo uroczych knajpek i mnostwo ludzi. szwedalam sie po uliczkach, od Bastille przeszlam krazac do Centre Pompidou i St-Eustache.
a sobota wygladala tak: od Luwru (ale tylko z zewnatrz oczywiscie), szlam Jardin des Tuieries, Place de la Concorde, z daleka podziwialam Grand Palais, potem Champs Elysees, Luk Triumfalny, potem Avenue Kleber do Trocadero, mostem pod wieze Eiffla, pozniej do Musee d'Orsay. potem Boulevard Saint-Germain, pokrecilam sie tam i stamtad metrem pojechalam jeszcze na Montmartre.
a na niedziele mialam zaplanowana jeszcze Dzielnice Lacinska, ale niestety strajk Air France pokrzyzowal mi plany. caly dzien spedzilam w mega stresie na lotnisku, zastanawiajac sie, kiedy uda mi sie w ogole stamtad wydostac. prognozy nie byly za dobre, ale w koncu udalo sie. ah, dlugo by opowiadac...
w kazdym razie Paryz po raz pierwszy zdobyty i musze powiedziec, ze na pewno tam wroce!!!
a a propos Barcelony: napisz cos wiecej! wybieram sie za niecale dwa tygodnie jakos!! :)
Pzdr,
MGP
Janusz
H.
Responsable
informatique, LPP NF
(Francja)
Czesc wszystkim,Szkoda Magdziu, ze nie zastukalas do mnie. Mieszkam tutaj i moze bylbym pomocny podczas pierwszej wizyty.
Pozdrawiam
Janusz
Magdalena
G.
Supply Chain
Director, Sodexo
Polska
Janusz H.:
Czesc wszystkim,
Szkoda Magdziu, ze nie zastukalas do mnie. Mieszkam tutaj i moze bylbym pomocny podczas pierwszej wizyty.
Pozdrawiam
Janusz
Ah Januszu, gdybys sie odezwal po moim pierwszym poscie, moze bym zastukala. Ale dzieki :)
Izabella
N.
HR Director / HR
Partner for
SkiloHR.com
Witam,milo poczytac Wasze komentarze. Tym razem ja wybieram sie do Paryza, sluzbowo, ale prawdopodobnie bede miala kilka godzin w piatek 16/11/07 na zwiedzanie i obmyslam plan :)) Bylam raz w Paryzu przez kilka dni, ale to bylo 13 lat temu (:o)), na pierwszym roku studiow. Jak ten czas szybko plynie :))
konto usunięte
Polecam :Do TAŃCA - "LA SCALA" wejście 12-15€, picie 9€ adres 188bis, rue de Rivoli.
Do JEDZENIA - "LE SAUT DU LOUP" jedz. ok. 40€ adres 107, rue de Rivoli.
do DRINKOWANIA - "LE VIEUX LEON" adres 18, rue de la Grande Truanderie.
do PAMIĄTKI - "GALLERY GUS" adres 7, rue d'Uzes.
dla amatorów zwiedzania to Tour Eiffel, musee du Louvre, Chateau de Versaille et de Vincennes, Bateau mouche sur la Seine, Cartier Juifs, Sacree Coeur, Notre Dame, Place Pigalle...
Może byc??
Janusz
H.
Responsable
informatique, LPP NF
(Francja)
Czesc Iza,Moze moge Ci jakos pomoc. Jesli, potrzebyjesz przewodnika po tym miescie, odezwij sie...
konto usunięte
Czesc Magdalena,ciesze sie, ze znalazlam Twoja notke o Paryzu w dwa dni. Wybieramy sie tam na wiosne i bedziemy tam rownie krotko.
Prosze, napisz mi czy bylas zadowolona z lokalizacji hotelu , ktorego link podalas?
Do innych ludzi przebywajacych w Paryzu: moze polecacie jakies miejsce w centrum badz blisko centrum, nie wiecej za noc niz 80 ...
Bedziemy tam tylko dwie noce .
Dzieki
Magdalena
G.
Supply Chain
Director, Sodexo
Polska
Iwona Klis:
Czesc Magdalena,
ciesze sie, ze znalazlam Twoja notke o Paryzu w dwa dni. Wybieramy sie tam na wiosne i bedziemy tam rownie krotko.
Prosze, napisz mi czy bylas zadowolona z lokalizacji hotelu , ktorego link podalas?
Do innych ludzi przebywajacych w Paryzu: moze polecacie jakies miejsce w centrum badz blisko centrum, nie wiecej za noc niz 80 ...
Bedziemy tam tylko dwie noce .
Dzieki
Hej,
lokalizacja hotelu, w ktorym mieszkalam - super. Standard sredni, ale wydaje mi sie, ze w tej cenie nic lepszego sie nie znajdzie. A jezeli tak, to bedzie to kosztem lokalizacji. Dla mnie atrakcyjne miejsce bylo kluczowe, tak wiec wybralam ten hotel i na miejscu bylam zadowolona.
Pzdr,
MGP
Magda
Jakimiak-Szadzie
wicz
Starszy Specjalista
ds. Marketingu i PR
Hej Wszystkim,miło poczytać Wasze wrażenia (pospisywałam adresy i rady), bo ja lecę z lubym w czwartek na 2 dni ;)))))
Jeżeli macie jeszcze jakieś rady, możecie polecić knajpki, etc. - chętnie posłucham.
Pozdrawiam
Magda
Przemysław
M.
Experienced Unix
admin with strong
financial background
Magdalena Jakimiak:
Hej Wszystkim,
miło poczytać Wasze wrażenia (pospisywałam adresy i rady), bo ja lecę z lubym w czwartek na 2 dni ;)))))
Jeżeli macie jeszcze jakieś rady, możecie polecić knajpki, etc. - chętnie posłucham.
2-3 dni to z reguły i tak wizyta "wstępna" w Paryżu :-)
Ja pamiętam że pierwszym razem byłem chyba 3.5 dnia, potem dłużej, dłużej, dłużej i ostatnio prawie 2 tygodnie :-)
Poza tym ja jednak wbrew trendom polecałbym raczej po prostu pochodzić sobie po Paryżu, bo na zwiedzanie "żelaznych pozycji" przyjdzie jeszcze czas :-)
Nie mówiąc już o tłoku wszędzie, kolejkach itd.
Teraz niby chłodniej, ale turystów nawet zimą jest ponoć ciągle sporo - szczególnie Azjatów(o ile dobrze pamiętam zeznania znajomego :-)Przemysław M. edytował(a) ten post dnia 04.12.07 o godzinie 20:31
Magda
Jakimiak-Szadzie
wicz
Starszy Specjalista
ds. Marketingu i PR
Dzięki za radę ;) Pewnie tak się kończy - szwendaniem...Nie mogę się doczekać.
Magda
Jakimiak-Szadzie
wicz
Starszy Specjalista
ds. Marketingu i PR
Byłam ;))) i już wróciłam ;(((.Było bosko - warto nawet na dwa dni pojechać!
Maciej
H.
General Manager,
PROMINENT The
Original Lounge Bar
Magdalena Godzimirska-Pietrzak:
Bede nocowac w Corail Hotel - wydaje mi sie, ze jak na Paryz super tanio, a i lokalizacja chyba niezla: http://www.corailparishotel.com/
Idąc za Twą rekomendacją zarezerwowałem właśnie na weekendzik w lutym :) Zdjęcia wyglądają obiecująco :)
konto usunięte
Witam, ja właśnie wróciłem z Paryża. Byłem 4 dni na sylwestra. Było rewelacyjnie. Pogoda genialna w środku zimy 6-8 stopni. Pola elizejskie wypełnione turystami, miasto nocą to jedna wielka iluminacja. Po prostu dech zapiera.Pozdrawiam
Magdalena
G.
Supply Chain
Director, Sodexo
Polska
Maciej Heród:
Idąc za Twą rekomendacją zarezerwowałem właśnie na weekendzik w lutym :) Zdjęcia wyglądają obiecująco :)
Zaznaczam, ze jest tam dosc skromnie. Zdjecia sa wyjatkowo korzystne ;) Ale lokalizacja super.
Maciej
H.
General Manager,
PROMINENT The
Original Lounge Bar
Maciej Heród:
Zaznaczam, ze jest tam dosc skromnie. Zdjecia sa wyjatkowo korzystne ;) Ale lokalizacja super.
Tak jak powiedziałaś - lokalizacja najważniejsza :)Co do standardu przekonam się wkrótce bo w piątek wylatuje.
P.S. Mam nadzieje ze Air France nie zawiedzie.... Aż mnie ciary przeszły jak dwa dni temu wznowili strajki