Szczepan J.

Wypowiedzi autora zostały ukryte. Pokaż autora
Tomasz Mrozek

Tomasz Mrozek właściciel, DIGITAL
MIND

Temat: motocykl 250 ccm3 to max??

Pytaniem na pytanie: to jakaś prowokacja? :D
Łukasz C.

Łukasz C. Dystrybucja Stali

aż strach zacząć tu polemizować...burza wisi w powietrzu.

istnieje coś takiego w PL jak za duże, za ciężkie i za szybkie?
Nie!

Szczepan J.

Joanna H.

Joanna H. Duńszczyzna!

Konie z pojemnością niekoniecznie idą w parze.

Według mnie na naszych pięknych drogach nie powinno być miejsca dla wariatów, obojętnie na czym się poruszają - choćby i na własnych nogach. Pojemność i konie mechaniczne nie mają tu nic do rzeczy.
Paweł D.

Paweł D. ஜ۩۞۩ஜ

Tomasz Mrozek:
Pytaniem na pytanie: to jakaś prowokacja? :D
Pytanie chyba retoryczne? To jakby zasugerować rowerzystom, że w Polsce nie ma dróg dla rowerów więc niech się na hulajnogi przesiądą (bo dla hulajnóg oczywiście dróg jest masa).

konto usunięte

Szczepan,

Pomijam już sensowność podziału motocykli na te do 50 KM i powyżej (bo to tak, jakby dzielić samochody na kombi i francuskie), ale w takim razie w jakich krajach wg Ciebie jest miejsce na te pow. 50 KM?
Tomasz Mrozek

Tomasz Mrozek właściciel, DIGITAL
MIND

Paweł Drabiński V.:
Pytanie chyba retoryczne? To jakby zasugerować rowerzystom, że w Polsce nie ma dróg dla rowerów więc niech się na hulajnogi przesiądą (bo dla hulajnóg oczywiście dróg jest masa).

Dokładnie, pojemność to nie wszystko wystarczy porównać chociażby Aprillę RS 250 z Yamahą XJ600 Diversion. Ta pierwsza to przecież "tylko" 250tka, a ten drugi to niby ciężka 600tka (ponad 200kg zalana). Wbrew pozorom ten drugi jest o wiele wygodniejszy i łatwiejszy w codziennym użytkowaniu. A to, że nie ma miejsca na motocykle... Hm, a TIRy jakoś się wciskają i nie narzekają :P

Szczepan J.

Łukasz Barański

Łukasz Barański IT Systems
Administrator, USP
Zdrowie

Honda Transalp XL600V - idealne moto na dziurawe polskie drogi
(jesli sie nie chce upalac ;) . Sterownosc bdb.
Predkosc i zawieszenie dostosowane IMHO idealnie do polskich nawierzchni.
Pojemnosc - w najstarszej wersji - 600ccm. Moim zdaniem jest miejsce.

Ale zgodze sie tez, ze w miescie podczas dojazdu do pracy lekka 250'tka
(chocby nawet nieslawne Honda CBF i Yamaha YBR ;) byla by nieco zwinniejsza do przeciskania sie w korkach niz wieksze moto. No i spalanie tez troche mniejsze.Łukasz Barański edytował(a) ten post dnia 23.06.09 o godzinie 20:58
Thomas Voland

Thomas Voland Fotograf
beauty&fashion,
Retuszer, 3D Artist

Szczepan Maślanka:
zwłaszcza przecinaki (scigacze) po prostu nie nadają się na nasze piekne polskie drogi, są za duże, ze szybkie, za ciezkie, i niejednokrotnie zbyt trudne w prowadzeniu.
eee.... yyyy... co?:|
Duże, ciężkie, trudne w prowadzeniu? Na pewno o sportowych motocyklach chciałeś napisać?
Renata S.

Renata S. new job? maybe...

...może nie powinnam zabierać głosu...ale sformułowanie "przecinaki" jakos nie leży mi...i chociaż nie jestem mocarzem...to moja "zieloność"...nie sprawia większych problemów...w końcu to tylko małe 200 (z pełnym bakiem), a drogi nasz? cóż...myślę...mierz siły na zamiary, nie odwrotnie..

konto usunięte

Ja zacząłem od MZ 251 i ciesze się że wybrałem taką drogę osobiście polecam na początek coś w tym stylu może nie koniecznie MZ bo dość zawodne są ale japończyk w tej pojemności da kupę radości każdemu "upalatorowi" i nie będzie się sypał zbyt często teraz śmigam na Bandziorku 600 i nie czuje się jakbym ujeżdżał huragan moim zdaniem zaczynanie od 600 szczególnie 4 cylindrowej to kuszenie losu 250 na pierwszy sezon wystarczy w zupełności ;)
Pozdrawiam początkujących "upalatorów".
Maciej Artur Jankowski

Maciej Artur Jankowski Pomagam ludziom
zrozumieć
technologie

Ja zacząłem od maciupciego Bandita 400tki i to jest to - za szybko nie da się jechać, bo głowę urywa, przyspiesza, na zwrotność nie narzekam - jedzie tam gdzie chcę, jednym słowem - GIT!

konto usunięte

Ja zaczynałem od WFM M06 i Junaka. Jeździłem "litrami" i moim zdaniem miejsce jest na wszystkie maszyny. Trzeba po prostu wiedzieć, że nie zaczyna się od potworów. Myślę, że dobrym pomysłem byłoby wprowadzenie oddzielnych uprawnień na różne pojemności w zależności od doświadczenia. Uniknęlibyśmy sytuacji kiedy drobny 17 latek kupuje Hayabusę bo mówi, że się do niej przyzwyczai. Nie wystarczy umieć to utrzymać w pionie. Trzeba też utrzymać sprzęta podczas hamowania, poślizgu i różnych awaryjnych sytuacji. To niestety wymaga doświadczenia i już.

Następna dyskusja:

Romet R-250

Wyślij zaproszenie do