konto usunięte

Temat: Rodowodowa szylkretka MCO szuka domu - Kraków

Dziewczyna szuka domu dla rodowodowej kotki MCO.
Ze względu na silną chęć dominacji, w domu raczej nie powinno być małych dzieci oraz innych zwierząt.

Koteczka jest piękna.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Szczegóły są tutaj:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=3702773#3702773Maja Klonowska edytował(a) ten post dnia 12.11.08 o godzinie 13:48

konto usunięte

Jest PIĘKNA.. To umaszczenie! Boskie! Ech..
Katarzyna Boboryko

Katarzyna Boboryko Because We Can!

Zapoznałam się z stułacją na forum miau.pl nie jestem niestety zarejestrowana na tym forum więc nie mogę tam zrobić posta.

Proszę więc aby ktoś, jeśli to nie problem przekleił tam to co napiszę.

Mam również kotkę MCO, szylkretkę, 1,5 roczną. Podobnie moja Pepsi jest/była agresywna. Za dwa tygodnie dokacamy się, przyjdzie do nac kocurek MCO. Agresja Pepsji stała się jednak nie lada problemem nie tylko ze względu na przyjście małego ale i dlatego, że kotka atakuje obcych...czyli naszych gości.

Hodowczyni, od której bierzemy kocurka poleciła nam skontaktować się z dr. wet Jagną Kudłą. Jest to kocia behawiorystka. Po konsultacji z nią, agresja Pepsi została zdiagnozowana jako agresja terytorialna. Dostaliśmy program terapii i go stosujemy. Powoli widać efekty, ale właściwie jesteśmy jeszcze na początku drogi do wyeliminowania agresji.

2,5 letnia kotka jest już z pewnością przywiązana do swoich właścicieli. Nie wyobrażam sobie, żeby tak oddać kota bo jest "trudny", wzięcie kota, to wzięcie za niego odpowiedzialności.

Najłatwiej jest pozbyć się problemu, jasne, ale może lepiej skontaktować się z behawiorystą, poświęcić kotu troche swojego czasu, energii i troszke pieniążków i kotke wyleczyć.
Oddanie kotki uważam za ostateczność. Jeśli sie ją na prawde kocha należ spróbować wszystkiego, choćby żeby mieć pewność i czyste sumienie, że oddanie jej to jedyne wyjście.

Pozdrawiam
KasiaKatarzyna Boboryko edytował(a) ten post dnia 14.11.08 o godzinie 15:50

konto usunięte

Katarzyna Boboryko:
Proszę więc aby ktoś, jeśli to nie problem przekleił tam to co napiszę.

Zrobione :)
Trzymajmy teraz kciuki za koteczkę i ich mądrych właścicieli :)

konto usunięte

Katarzyna Boboryko:

Kasiu, Pieczarka odpowiedziała mi na forum Miau w sprawie Twojego dopisku, przeze mnie tam zamieszczonego:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=84090&postdays=0&...
Katarzyna Boboryko

Katarzyna Boboryko Because We Can!

Hmmm...fajnie , że Pieczarka pracuje nad kotką, ale nie napisała czy samam ustaliła jak nad nią pracować czy ma specjalistę który to ustala. Najlepiej byłoby skosultować to z behawiorystką.

Dzięki Ala ;)

Wyślij zaproszenie do