Katarzyna L.

Katarzyna L. dziennikarz,
redaktor, pedagog,
spec. trudności w
matemat...

Temat: Dobre rady dla początkujących.

Czy dobre? Zobaczymy co na to przyszli myśliwi.Temat potrzebny: dobre rady zawsze w cenie :)

Dla mnie podstawą jest uczciwość. Bądź uczciwy względem przyrody,kolegów po strzelbie i siebie samego - reszta przyjdzie sama.Katarzyna L. edytował(a) ten post dnia 04.05.10 o godzinie 22:00

Katarzyna L.:
Czy dobre? Zobaczymy co na to przyszli myśliwi.Temat potrzebny: dobre rady zawsze w cenie :)

Dla mnie podstawą jest uczciwość. Bądź uczciwy względem przyrody,kolegów po strzelbie i siebie samego - reszta przyjdzie sama.Katarzyna L. edytował(a) ten post dnia 04.05.10 o godzinie 22:00

to cechy, którym zawsze hołduje:) Dzięki na pewno będę się ich trzymał. Jestem na stażu w kole łowieckim Przepiórka z Radzymina
Darz Bór :)

konto usunięte

Witam,
przede mną pierwsze indywidualne...czekam na rady;)

konto usunięte

Ja marzę o polowaniu na kaczki, albo na gęsi. Robię przygotowania. Poczytałem o kaczkach, zakupiłem sprzęt (odpowiednie buty przyniósł mi Św. Mikołaj, który zaczyna rozumieć czym jest łowiectwo ;]).

Przymierzam się również da zakupu odpowiedniej broni.

Może ktoś opowie swoich pierwszych odczuciach?Mirosław S. edytował(a) ten post dnia 22.12.10 o godzinie 13:00

konto usunięte

Proponuję nabyć dobrego psa, ponieważ polowanie na kaczki bez psa to porażka. Nie sztuka nastrzelać kaczek, ale sztuka je zebrać, zwłaszcza na bagnach, gdzie wodery itp. na nic się nie zdają.

Darz Bór
Paweł Brygier

konto usunięte

Zdecydowanie kolega Paweł dobrze radzi, ja mam psa rasy wachtelhund i jest genialnie uniwersalny. Jak trzeba to wygania kaczki ze stawu, nawet po nie płynie, jest genialny w nagonce przy polowaniach zbiorowych, również wytropi strzeloną zwierzynę (nawet jak jest martwa to daje znać).

Darz Bór
Justyna
Sławomir Kuziak

Sławomir Kuziak I feel you...

Mirosław S.:
Ja marzę o polowaniu na kaczki, albo na gęsi. Robię
A co to za filozofia?
Wyżeł, bagna, stawy, dołki przy wsiach i heja.
Pies bardzo wskazany jeśli nie chcesz umoczyć tyłka. Wodery raczej się nie sprawdzają. Jeśli już to tylko po to by bliżej dojśc lub wskoczyć w tataraki. Postrzałka i tak bez psa z wody nie podejmiesz.
jak kilka razy zmoczone nogawki przymarzną do butow to kupisz psa ;)

A gęsi? Warianty dwa:
-zasiadka przy jeziorze na którym nocują rano i wieczorem. Kilka paczek amunicji i walenie w klucze. Jedna gęś, jedna paczka...
- wabik na żerowiskach i schron w ziemi. Tu efekty mogą być nadspodziewanie dobre.

Następna dyskusja:

Dofinansowania dla Kół z UE

Wyślij zaproszenie do