konto usunięte

Temat: Szkoły językowe

Cześć,

Które krakowskie szkoły językowe,uczące jęz. angielskiego, polecacie i dlaczego? Nie ukrywam, że interesuje mnie głównie część "dlaczego"...

Pzdro,
MMaciej Dudzic edytował(a) ten post dnia 04.06.07 o godzinie 15:43

A o jakie języki Ci chodzi?

Jeśli angielski to z całą szczerością mogę polecić Stairway koło hotelu Monopol na Gertrudy. Dobra kadra i dobre programy, po kursie u nich pytanie nie jest "czy zdam?" ale co najwyżej "czy uda mi się dostać A?"
Łukasz Jezierski

Łukasz Jezierski ICT & Project
Manager

To moze i sie podlacze pod pytanie. Interesuja mnie szkoly ang (ewentualnie niemieckiego) w naciskiem na jezyk biznesowy i/lub techniczny (IT&T). Macie jakies doswiadczenia z takimi szkolami ??

konto usunięte

No to ja w takim razie też zapytam, czy ktoś zna dobrą szkołę, gdzie można podszkolić angielski w mowie?, najlepiej intensywnie w wakacje?. Będę wdzięczna za informacje.

Moi znajomi polecaja Berlitz.Jan Kłusak edytował(a) ten post dnia 17.09.12 o godzinie 12:27
Marcin K.

Marcin K. E-commerce & Web

Maciej D.:
Cześć,

Które krakowskie szkoły językowe,uczące jęz. angielskiego, polecacie i dlaczego? Nie ukrywam, że interesuje mnie głównie część "dlaczego"...

Pzdro,

Nie wiem ale mam pytanie do Ciebie? W jakim rejonie jest zrobione Twoje zdjęcie? Granit?
Anna Magdalena D.

Anna Magdalena D. Szwedzki, literatura

Ewelina T.:
No to ja w takim razie też zapytam, czy ktoś zna dobrą szkołę, gdzie można podszkolić angielski w mowie?, najlepiej intensywnie w wakacje?. Będę wdzięczna za informacje.

Witam,
British Council organizuje intensywne wakacyjne kursy angielskiego wyłącznie z native speakerami.

Osoby zainteresowane poznaniem oferty BC, w tym również możliwości odbycia wakacyjnego kursu angielskiego w Wielkiej Brytanii zapraszam na spotkanie informacyjne, Akademia Rolnicza w Krakowie, al. Mickiewicza 21, Sala C, IV piętro, 13 czerwca (środa), 9:30-11:50 (budynek naprzeciw AGH, nie ten przed fontanną). Cały program zostanie zamieszczony jutro na stronie http://www.bpm.ar.krakow.pl .

Będzie też trochę o studiach w UK, stypendiach.
Zainteresowane osoby proszę o wcześniejsze zgłoszenie się na adres adutka(at)ar.krakow.pl z podaniem: daty spotkania, imienia i nazwiska oraz uczelni.

udział bezpłatny - zapraszam :-)

konto usunięte

Marcin K.:
Maciej D.:
Cześć,

Pzdro,

Nie wiem ale mam pytanie do Ciebie? W jakim rejonie jest zrobione Twoje zdjęcie? Granit?

Zdjęcie zrobione zostało w Rożnowie (okolice Nowego Sącza), a skała to piaskowiec.
Karolina K.

Karolina K. BPM _ Heineken

York
bo: sensownie prowadzone zajecia, podwojni lekarze, wymagajacy lektorzy

konto usunięte

Karolina K.:
York
bo: sensownie prowadzone zajecia, podwojni lekarze, wymagajacy lektorzy

Hmm... a co to znaczy w tym kontekście "podwójni lekarze" ? Szkoła zwala z nóg ;) ?

konto usunięte

Tylko tyle? Nikt więcej nie uczy się angielskiego??? ;)
Łukasz Jezierski

Łukasz Jezierski ICT & Project
Manager

Spodziewalaem sie wiekszej dyskusji w taki temacie. Wkoncu angielski i niemiecki (no moze + jezyki azjatyckie i hiszpanski) sa aktualnie najchetnie wybierane do nauki. Moze ktos ma jeszcze jakies spostrzezenia na temat szkol dzialajacych w krakowie ???

Co racja to racja.

Słyszałam niepochlebne opinie o szkole Mały Rynek - kolega miał nieprzyjemność i po pierwsze zajęcia były z 2 różnymi osobami, z których jedna była jak się zdaje native speakerem, druga natomiast native speakera udawała (ciekawe jak jej to wychodziło i jakim idiotą trzeba być, żeby się o taki wyczyn pokusić hahaha)
Michał Karczewski

Michał Karczewski Project Manager z
doświadczeniem w
projektach
badawczo-ro...

Ja mam takie wnioski:

1. Chodziłem do Profi Lingua i bardzo mi się podobało. Potem zmieniłem grupę i przestało mi się podobać. Jednak polecam Profi Lingua. Grupa ma 2 lektorów, jednego nativ i jednego pl. Wniosek jednak nasuwa się taki, że w jednej szkole może być fajnie i niefajnie, zależy od nauczycieli i grupy.

2. Dużo dobrego z każdej strony słyszałem o szkole Empiku. Tylko, że trzeba się liczyć, że ceny maja 2 razy większe ale i grupy 3 razy mniejsze.

3. Callan na Straszewskiego. Extra, polecam. Zajęcia miałem 30 min po pracy więc przychodziłem trochę zmęczony, a wychodziłem bardzo wypoczęty i pobudzony :-) Angielski + relaksacja. Jak wiecie metoda Callana trafia w konkretne potrzeby i nie da się tam "załatwić wszystkigo". Cenowo wychodzi więcej niż normalna szkoła ale za to płaci się miesięcznie. Uważam, że każdy powinien przez jakiś czas pochodzić do Callana, choćby mieć porównanie z klasycznymi szkołami i więcej z nich wyciągnąć. Jednak w nieskończoność nie można tam chodzić, w końcu się i tak znudzi - wtedy przerwać :-) Specyficzny tryb nauki ma konkretne
zadanie.

Swojego czasu klasyfikacje szkół w Krakowie zamieszczał Newsweek, poszukajcie w necie.

http://szukaj.onet.pl/lokalizator.html?qt=szko%B3y+j%E...
http://szukaj.onet.pl/lokalizator.html?qt=szko%B3y+j%E...

Good luckMichał Karczewski edytował(a) ten post dnia 07.06.07 o godzinie 09:53
Danuta Kowalczyk

Danuta Kowalczyk Stale dokształcający
się Product
Manager/Brand
Manager z ...

szkoła Callana na Straszewskiego.
niech każdy mowi co chce - jest super, uczysz się akcentu, uczysz się otwierac buzię, łapiesz szybko konstrukcje zdaniowe i mowisz zdaniami zlożonymi bez zastanowienia.
mowią, że to głupota, że się tyle potarza itp. bzdura - jak się czegoś ktoś uczył w szkole to niby jak? tylko przez powtarzanie... mogę powiedzieć, że dla mnie to ideał nie szkoła :) a gramatyki polecam się uczyć gdzieś indziej - dobre są korepetycje albo inne szkoły, ale jeśli interesuje kogoś odwaga w formułowaniu wypowedzi, wypowiadanie się to lepszej formy nie znam :)
Jakub P.

Jakub P. ....Loading....

Temat Rzeka...
Moim zdaniem dobrze jest uczyć się u native speaker'a, indywidualnie, albo u kogoś kto z angielskim związany jest przez większość swojego życia. Ja trafiłem na taką osobę i to bardzo mi pomogło w angielskim.

A propos grup, ćwiczenia się w mówionym angielskim, to wiem, że na AGH ludzie się umawiali w różnych miejscach ze studentami z Angli i nie tylko i spotykali się porozmawiać o wszystkim i o niczym :)

konto usunięte

MOim skropmnym zdaniem najlepsza szkoła językowa to wyjazd na rok za granice do kraju w którym chcemy sie uczyc języka... Warunek jest tylko jeden.... Zero przebywania z Polakami bo z nauki nici :)

konto usunięte

Zdecydowanie polecam Stairway'a na Dunajewskiego, chodzę tam już dwa lata i zamierzam kolejny, zdaje z nimi kolejne certyfikaty bez najmniejszych problemów. Zajęcia TYLKO z native co jest ogromnym plusem i są to rzeczywiscie ludzie ktorym zalezy a nie przychodzą odbębnic swoje, cena moze troche wyzsza niz gdzie indziej ale jest to kurs warty na pewno tych pieniedzy.

Łukasz B.:
MOim skropmnym zdaniem najlepsza szkoła językowa to wyjazd na rok za granice do kraju w którym chcemy sie uczyc języka... Warunek jest tylko jeden.... Zero przebywania z Polakami bo z nauki nici :)

I jeszcze jedno: omijać wszystkich nie-native speakerów - nieważne czy będą z Francji, Hiszpanii, Indii czy z Pakistanu! Ciekawe doświadczenie z EBC, gdzie językiem pierwszym i jedynym był angielski ale w wykonaniu całej mieszanki UE. Efekt był taki, że przenosząc się do Angli do FSA siostra stwierdziła: o ECB można powiedzieć wiele, ale nie to, że ludzie używają tam angielskiego...
Łukasz G.

Łukasz G. KPMG, senior manager

British - poziom bdb ale ceny wyzsze od konkurencji
Lincoln - sam nie chodzilem ale nie znam nikogo kto bylby zadowolony
Lingualand - inne jezyki srednio ale ang maja ok
Profilingua - kursy do egzaminow Cambridge sa nieefektywne, szkola zapomina wspomniec ze ma duzy % nie zdajacych tych egzaminow o czym kazdy pracujacy tam wie

dla biznesu konkretnie, ale juz koszty znacznie wieksze - Berlitz

Następna dyskusja:

Szkoły językowe

Wyślij zaproszenie do