konto usunięte

Temat: Rondo Mogilskie będzie miało imię prezydenta Lecha...

Jarosław Rafa:
Łukasz Podedworski:

Sam nie wiem czy nadanie ulicy, rondu nazwy im. L. Kaczyńskiego (zwłaszcza "już") jest najlepszym pomysłem ale apeluje o pewną kulturę w ocenie dokonań kogoś kto ani przypadkowy ani nic nie znaczącym - nie był... mam nadzieję że przyznasz...

Nie był ani szczególnie lepszy, ani szczególnie gorszy od kogokolwiek innego na stanowisku prezydenta. Nie widze więc powodu aby go szczególnie wyrózniać. Jeszcze raz powtarzam że tragiczna śmierć NIE jest dla mnie powodem do wyróznienia kogoś "indywidualnie"
tragiczna śmierć urzędującej głowy Państwa jest sytuacją zasługującą na szczególne upamiętnienie... przykład - premier Sikorski...
- jeżeli już, to niech będzie np. ulica "Ofiar 10 kwietnia" upamietniająca wszystkie ofiary katastrofy.
I nie rozumiem o co ci chodzi z tą kulturą - czy to, że twierdzę to co twierdzę, jest objawem braku kultury? A to ciekawe, bo jakoś nigdy nie przypuszczałem że w pojęciu kultury mieści się obowiązek posiadania określonych pogladów...
A czy ja oczekuję od kogokolwiek określonych poglądów? Nie to miałem na myśli więc pozwolę sobie pominąć wywody na temat kultury...
podobnie jak Ty wyrażam swoje zdanie - a że uważam że z Twoich wypowiedzi "biła" przykra anty-Kaczyńska wrogość mijająca się z obiektywną oceną więc pozwoliłem sobie na krytykę Twoich wypowiedzi..
Mam nadzieję że nie uraziłem - nie było to moim celem.
Tomek S.

Tomek S. Korzystaj z życia
zanim ono ciebie
wykorzysta

Krzysztof Wojtach:
Barbara A.:
Krzysztof Wojtach:
A w którym miejscu nazwał go pacanem?
Inny post, nie jego autorstwa, ale też w tamtej dyskusji.

To już Ty sobie dorabiasz filozofie, że Kaczyńskiego nazwał pacanem. Gdybyś chciał być choć troszkę rzetelny i nie zależałoby Ci na jątrzeniu zacytowałbyś całą jego wypowiedź i późniejsze wyjaśnienie " z tamtej dyskusji"...

konto usunięte

Tomasz Jarzębiński:
Mimo wszystko lepszym rozwiązaniem byłaby Warszawa...

Ile zrobił dla Warszawy, a ile dla Krakowa?
Racja - ale uhonorowanie jako głowy Państwa to jakby nie patrząc w sumie prestiż dla Krakowa (zdaje się że czytałem jakąś wypowiedź kardynała Dziwisza w kontekście pochówku na Wawelu) - wiem że to głównie ze względu na okoliczności tragicznej śmierci oraz miejsce tego zdażenia ale pytam ponownie - gdyby nie podobne (w sensie katastrofa lotnicza) okoliczności śmierci to czy Sikorski spocząłby na Wawelu..?? śmiem twierdzić że nie - tylko żeby nie było - nie uważam że na to nie zasłużył - ale wielu jemu współczesnych tak by uważało... W końcu z jakiś powodów Piłsudzki po przewrocie majowym odsunął go od pełnienia eksponowanych stanowisk...
Witek Kurdziel

Witek Kurdziel MOCNYSKLEP.PL,
MOCNYTRENER.PL,
MOCNYBLOG.PL

w swiecie doceniany , w kraju jak zwykle nie

http://wiadomosci.onet.pl/2154604,12,ulice_l_kaczynski...
Jarosław Z.

Jarosław Z. Z twarzy podobny
zupełnie do nikogo.

Właśnie poczułem się zwolniony z żałoby narodowej. Skoro "strona pokrzywdzona" nie ma za grosz wyczucia , empatii, i zaledwie kilka dni po katastrofie wykorzystuje śmierć prezydenta, to ja już do niczego zobowiązany nie jestem. Wiedziałem, że oni prędzej czy później wykorzystają ten dramat, że Jarosław znów będzie manipulował Lechem, ale nie sądziłem że tak szybko. SKANDAL!!!! Czuję się pewnie gorzej, niż metropolita Adam Sapieha, gdy dowiedział się, że na Wawelu będzie pochowany Marszałek Piłsudski.
Witek Kurdziel

Witek Kurdziel MOCNYSKLEP.PL,
MOCNYTRENER.PL,
MOCNYBLOG.PL

swoją drogą jak wyskoczyłem na pierogi do pobliskiego baru to miejscowe menelstwo mniej wiecej podobne wypowiedzi rzucało tzn. ten sam poziom

konto usunięte

Witek Kurdziel:

Jasne, przez Gruzję, ojczyznę Stalina, autora Katynia!

A niby za co miał być doceniany w kraju???Nikolina Šmukler edytował(a) ten post dnia 13.04.10 o godzinie 19:01
Jarosław Z.

Jarosław Z. Z twarzy podobny
zupełnie do nikogo.

Witek Kurdziel:
swoją drogą jak wyskoczyłem na pierogi do pobliskiego baru to miejscowe menelstwo mniej wiecej podobne wypowiedzi rzucało tzn. ten sam poziom

Hmm, czyli nie można mieć swojego, odmiennego, zdania, bo ryzykuje się zakwalifikowaniem do odpowiedniej klasy społecznej. Czy ja jakoś obraziłem pamięć po prezydencie? Nie pamiętam. Nawet więcej, ja się oburzyłem, że się go wykorzystuje tak bezczelnie dla własnych celów i to przez najbliższych.
Owszem, śp. Lech był zasłużony dla Polski w latach '70 i '80, ale jako prezydent wspominać go dobrze nie będę. Byłbym wręcz zakłamany gdybym stwierdził inaczej, uważam go za najgorszego prezydenta po '90 roku, takie miałem zdanie o nim przed tragedią, takie mam teraz. Co nie zmienia, że śmierć prezydenta i tylu innych ważnych dla Państwa ludzi mną wstrząsnęła.
Barbara A.

Barbara A. Tłumacz przysięgły
języka duńskiego

Tomek S.:
Krzysztof Wojtach:
Barbara A.:
Krzysztof Wojtach:

To już Ty sobie dorabiasz filozofie, że Kaczyńskiego nazwał pacanem. Gdybyś chciał być choć troszkę rzetelny i nie zależałoby Ci na jątrzeniu zacytowałbyś całą jego wypowiedź i późniejsze wyjaśnienie " z tamtej dyskusji"...
Wróciłam zobaczyć odpowiedź i nie znalazłam - oprócz powyższego cytatu. Czy ktoś może mi to wyjaśnić?

konto usunięte

Witek Kurdziel:

Może my go właśnie za dobrze poznaliśmy... Za granicą nie słyszeli o Irasiadzie, Spieprzajdziadu i podobnych wynalazkach. No a poza tym ci zzagranicy stoją tam, gdzie stało zomo. No dobrze, ale o świętych nie warto źle mówić, za to grozi inkwizycja.
Natalia Stankiewicz

Natalia Stankiewicz www.merea.com.pl

Barbara A.:
Tomek S.:
Krzysztof Wojtach:
Barbara A.:
Krzysztof Wojtach:

Wróciłam zobaczyć odpowiedź i nie znalazłam - oprócz powyższego cytatu. Czy ktoś może mi to wyjaśnić?
Cenzura :P

konto usunięte

I jeszcze będzie pochowany na Wawelu, obok Piłsudskiego!!! Rany boskie!!!

konto usunięte

Barbara A.:

Już wyjaśniam.
Wyciąłem, ponieważ był to wpis zrobiony ze sklonowanego profilu.

konto usunięte

Nie wiem, czy to coś da, ale złączmy się: http://www.facebook.com/pages/Lech-Kaczynski-na-Wawelu...

konto usunięte

Nikolina Šmukler:

Kościół od dawna mówił, że miejsca nie ma. Więc pewnie Piłsudskiego wyrzucą. Właśnie preparują dokumenty, że to Żyd i komuch, jutro media opiszą, a naród poprze.

konto usunięte

Grzegorz Janoszka:
Nikolina Šmukler:

Kościół od dawna mówił, że miejsca nie ma. Więc pewnie Piłsudskiego wyrzucą. Właśnie preparują dokumenty, że to Żyd i komuch, jutro media opiszą, a naród poprze.

Proszę Cię...

konto usunięte

Grzegorz Janoszka:

Grzesiek, zmień dilera. To, co ci wciskają to nie jest dobry stuff. Holendrzy mają dobry, uwierz mi - tobie najwyraźniej sprzedali jakieś gówno :>

p.

otóż to jesteś Grzegorzu w Holandii, nie przeżywasz tego tak jak w kraju, a tutaj wszyscy tym żyją, flagi na około, rozmowy zaczynające się od tragedii, nastrój jest żałobny, do tego baardzo paskudna była pogoda w niedziele w Krakowie, która jeszcze zwiększyła przygnębienie.

konto usunięte

Nikolina Šmukler:
Absolutnie, też jestem PRZECIW! Byłam przeciwna, by był honorowym obywatelem Krakowa i pomimo całej tragedii (nie on jeden zginął)jestem przeciwna i temu.

A ja jestem za tym, by Rondo Mogilskie nosiło imię Szymanek-Deresz.Nikolina Šmukler edytował(a) ten post dnia 12.04.10 o godzinie 15:03

A czym sie wyróżniała ta Pani?

Żałosna jest ta ponowna antykaczyńska nagonka...

konto usunięte

Aleksandra Parzyszek:
http://www.mmkrakow.pl/8885/2010/4/12/krakow-bedzie-ro...

co Wy na to?

przeciw...Znajdzie się jeśli już dogodniejsze miejsce od tego.

Wyślij zaproszenie do