konto usunięte
Temat: Rondo Mogilskie będzie miało imię prezydenta Lecha...
Jarosław Rafa:tragiczna śmierć urzędującej głowy Państwa jest sytuacją zasługującą na szczególne upamiętnienie... przykład - premier Sikorski...
Łukasz Podedworski:
Sam nie wiem czy nadanie ulicy, rondu nazwy im. L. Kaczyńskiego (zwłaszcza "już") jest najlepszym pomysłem ale apeluje o pewną kulturę w ocenie dokonań kogoś kto ani przypadkowy ani nic nie znaczącym - nie był... mam nadzieję że przyznasz...
Nie był ani szczególnie lepszy, ani szczególnie gorszy od kogokolwiek innego na stanowisku prezydenta. Nie widze więc powodu aby go szczególnie wyrózniać. Jeszcze raz powtarzam że tragiczna śmierć NIE jest dla mnie powodem do wyróznienia kogoś "indywidualnie"
- jeżeli już, to niech będzie np. ulica "Ofiar 10 kwietnia" upamietniająca wszystkie ofiary katastrofy.A czy ja oczekuję od kogokolwiek określonych poglądów? Nie to miałem na myśli więc pozwolę sobie pominąć wywody na temat kultury...
I nie rozumiem o co ci chodzi z tą kulturą - czy to, że twierdzę to co twierdzę, jest objawem braku kultury? A to ciekawe, bo jakoś nigdy nie przypuszczałem że w pojęciu kultury mieści się obowiązek posiadania określonych pogladów...
podobnie jak Ty wyrażam swoje zdanie - a że uważam że z Twoich wypowiedzi "biła" przykra anty-Kaczyńska wrogość mijająca się z obiektywną oceną więc pozwoliłem sobie na krytykę Twoich wypowiedzi..
Mam nadzieję że nie uraziłem - nie było to moim celem.