Dominika Dąbrowska

Dominika Dąbrowska Personal Real Estate
Agent | Home
Branding |
Inspiracja i...

Temat: sugestie/propozycje do moderatorów

Witajcie,
może nawet niektórzy nie wiecie, ale nasza grupa ma kilku moderatorów. To osoby, które mają trochę większą "moc" administracyjną ;-)
Możemy np kasować wątki, usuwać zbublowane/obraźliwe wątki, zamykać przedawnione tematy.
Przykładem działania moderatora jest np wątek "powitania", który został na stałe przyklejony na pierwszą pozycję.

Jeśli macie jakieś sugestie, chcecie aby takie działania miały miejsce to wpiszcie Wasze uwagi, a Spec-grupa się tym zajmie ;-)

Poniewaz nie sledzimy wszystkich watkow, a tak jak mialo to miejsce przed chwila porobilo sie sporo duplikatow, piszcie tu jak cos trzeba usunac.

Pozdrawiam
DominikaDominika D. edytował(a) ten post dnia 26.07.07 o godzinie 13:18

Dominika D.:
Witajcie,
może nawet niektórzy nie wiecie, ale nasza grupa ma kilku moderatorów. To osoby, które mają trochę większą "moc" administracyjną ;-)
Możemy np kasować wątki, usuwać zbublowane/obraźliwe wątki, zamykać przedawnione tematy.
Przykładem działania moderatora jest np wątek "powitania", który został na stałe przyklejony na pierwszą pozycję.

Jeśli macie jakieś sugestie, chcecie aby takie działania miały miejsce to wpiszcie Wasze uwagi, a Spec-grupa się tym zajmie ;-)

Poniewaz nie sledzimy wszystkich watkow, a tak jak mialo to miejsce przed chwila porobilo sie sporo duplikatow, piszcie tu jak cos trzeba usunac.

Pozdrawiam
DominikaDominika D. edytował(a) ten post dnia 26.07.07 o godzinie 13:18

a można poznać skład tej Spec-grupy, czy to ściśle tajne? :>
Michal Oczak

Michal Oczak sysadmin/webdev

http://www.goldenline.pl/grupa/krakow/ludzie

na samej gorze z zielonym [moderator] po prawej :-)

Michal O.:
http://www.goldenline.pl/grupa/krakow/ludzie

na samej gorze z zielonym [moderator] po prawej :-)

Michał jak zwykle niezawodnie i błyskawicznie :) Dzieki :)
Adam O.

Adam O. przejmuję władzę nad
światem

moze by zalozyc na googlach publiczny kalendarz z planowanymi przedsiewzieciami by nie zachodzily na siebie (np. sauna i gondole ostatnio)
Michal Oczak

jestem jak najbardziej za, juz od dawna o czyms takim myslalem ale nie moglem znalezc sensownego rozwiazania
problem glownie polega na tym ze najpopularniejsze kalendarze wymagaja rejestracji zeby moglo je edytowac kilka osob
dzis znalazlem darmowe wiki z mozliwoscia udostepnienia dla wszystkich do edycji bez rejestracji,z kalendarzem 30boxes

http://glkrakow.pbwiki.com/?full_access=yD9BDwuYT3&l=S
Adam O.

światem

to powiedzcie mi jeszcze co znaczy "wiertarka" w tagach :) domyslam sie ze bylo to juz kiedys walkowane ale nie chce mi sie tak bardzo szukac ;p
Michał Karczewski

Michał Karczewski Project Manager z
doświadczeniem w
projektach
badawczo-ro...

Mi i moim znajomym coraz bardziej przeszkadzają informacje nie związane W OGÓLE z danym tematem w wątku. Szczególnie wnerwiające są durne, osobiste gadki, które powinny być pisane na priv. Domyślam się, że czasem inwencja odbiega od tematu i jesteśmy tu też towarzysko ale litości.... bo przez to ludzie zainteresowani tematem muszą przebrnąć przez ten śmietnik i wykopać konkrety. Są stworzone specjalne wątki do takich gadek.

Fajnie byłoby też zwracać uwagę na to co i jak się cytuje, warto wyciąć teksty do których odpowiedź się nie odnosi, bo znów się robi przewijanie przewijanie przewijanie....

Oto moje sugestie
Marta B.

Marta B. Mówią o mnie kobieta
renesansu

Ja popieram ten postulat. Litości ludzie, do kontaktów prywatnych z bliskimi znajomymi są telefony, maile, komunikatory itp. Czy naprawdę musicie umawiać się na wódkę we dwie/dwóch/dwoje albo na odwiedziny prywatne na forum w wątkach zupełnie do tego nie przeznaczonych? Czy całe GL musi zostać wtajemniczone w Wasze prywatne historie? Potem ludzie się skarżą, że nie mogą odnaleźć w danym wątku własciwych treści i istotnych informacji, bo też im się nie dziwię jak muszą uprzednio zanalizować historię życia i plany na popołudnie osób, które swobodnie mogłyby załatwić temat jednym telefonem do siebie :)
Dominika Dąbrowska

Agent | Home
Branding |
Inspiracja i...

Michał K.:
Mi i moim znajomym coraz bardziej przeszkadzają informacje nie
związane W OGÓLE z danym tematem w wątku
...

Nie jestesmy cenzorami wypowiedzi,ani tez nie czytamy kazdego watku i nie mozemy usuwac tego co niezgodne z tematem. Fakt czasami watek z tematu sportowego przez 3 kolejne strony ciagnie sie na temat piwa. Warto by ograniczyc sie w wylewnych wypowiedziach, ale nie przesadzajmy w druga strone. Np jak Jas chce powiedziec Zosi ze fajnie odbiera na klate i pojawi sie do tego pare innych komentarzy to jest to mile i wiadomo ze nie bedzie Jas szedl specjalnie do nowego watku by jej o tym powiedziec ;-)
Zatem jestesmy duzi i niech kazdy nad tym pomysli sam ;-)
Fajnie byłoby też zwracać uwagę na to co i jak się cytuje...
Bardzo sluszne.
Jesli ktos chce nawiazac do czyjejs wypowiedzi wystarczy ze skopiuje jej imie i nazwisko i np ostatnia badz pojedyncza linie wypowiedzi, a nie calosc, zwlaszcza z komentarzami poprzednich osob. Przyklad
(wykorzystam Twoj post Michale):
Michał K.:
Mi i moim znajomym coraz bardziej przeszkadzają informacje nie
związane W OGÓLE z danym tematem w wątku.
...

;-)pozdrawiamDominika D. edytował(a) ten post dnia 09.08.07 o godzinie 12:01
Michał Karczewski

Michał Karczewski Project Manager z
doświadczeniem w
projektach
badawczo-ro...

Dominika D.:
ale nie przesadzajmy w druga strone. Np jak Jas chce powiedziec Zosi ze fajnie odbiera na klate i pojawi sie do tego pare innych komentarzy to jest to mile i wiadomo ze nie bedzie Jas szedl specjalnie do nowego watku by jej o tym powiedziec ;-)
Zatem jestesmy duzi i niech kazdy nad tym pomysli sam ;-)

to oczyviste, to vciąż na temat, to mile, sympatyczne i przede vszystkim ZACHĄCAJĄCE do siatkóvki. :-)

Napisałem ten post tutaj ale kierując go ogólnie do wszystkich jako że jesteśmy na tyle duzi, że każdy może moderować siebie.Michał Karczewski edytował(a) ten post dnia 09.08.07 o godzinie 14:57
Adam O.

światem

w sumie powielam informacje, ale to wlasciwsze miejsce do tego:

odnosnie watku: http://www.goldenline.pl/forum/krakow/131126 oraz biuletynu rozeslanego na skrzynki...

to bardzo nieladnie rozsylac ten spam!!! zwlaszcza jezeli robi to moderator i do tego zalozyciel grupy!!!!!!!!!! To nie jest kampania spoleczna sprzyjajaca rzucaniu palenia tylko zwykla reklama firmy ktora na tym zarabia!!!

a tekst w stopce jest po prostu szczytem bezczelnosci w tej sytuacji:

"Jeżeli uważasz ten biuletyn za spam, możesz zrezygnować z członkostwa w danej grupie."

SKANDAL!
Adam O. edytował(a) ten post dnia 22.03.12 o godzinie 17:15

konto usunięte

Zgadzam sie z przedmowca w 100% tylko oczywiscie nie chcialo mi sie podniesc tej kwestii na forum;) Ja sobie nie zycze, zeby mi ktos wysylal takie informacje, jak bede chciala rzucic palenie to sama poszukam informacji jak to zrobic i kto moze mi w tym pomoc!
Magdalena Gościniak

Magdalena Gościniak komunikacja,
kreacja, relacje,
wiarygodność,
lojalność >>...

Karolina L.:
Zgadzam sie z przedmowca w 100% tylko oczywiscie nie chcialo mi sie podniesc tej kwestii na forum;) Ja sobie nie zycze, zeby mi ktos wysylal takie informacje, jak bede chciala rzucic palenie to sama poszukam informacji jak to zrobic i kto moze mi w tym pomoc!

Adam Olszyński:
to bardzo nieladnie rozsylac ten spam!!! zwlaszcza jezeli robi to moderator i do tego zalozyciel grupy!!!!!!!!!! To nie jest kampania spoleczna sprzyjajaca rzucaniu palenia tylko zwykla reklama firmy ktora na tym zarabia!!!

a tekst w stopce jest po prostu szczytem bezczelnosci w tej sytuacji:

"Jeżeli uważasz ten biuletyn za spam, możesz zrezygnować z członkostwa w danej grupie."

SKANDAL!

dlatego Panu Wojciechowi odpisałam... w końcu jak spamuje, niech odbiera również tony listów...
Wojciech M.

Wojciech M. Dzisiaj jest
wspaniały dzień...
:)

Codziennie dostaję ogromne ilości próśb o rezesłanie biuletynu
i staram się z tego wybierać wyłącznie te które mają niewiele wspólnego z komercją(takich jest jak na lekarstwo :) )

Oczywiście jestem przeciwny spamowaniu dlatego proponuję przedyskutowanie kwestii wysyłania biuletynu.

moje propozycje:

1) nie rozsyłamy informacji komercyjnych
2) rozsyłamy wyłącznie informacje pilne

czekam na wasze propozycjeWojciech Mucha edytował(a) ten post dnia 05.09.07 o godzinie 16:02
Michał B.

Michał B. Konsultant ds.
należności

Wojciech M.:
Codziennie dostaję ogromne ilości próśb o rezesłanie biuletynu
i staram się z tego wybierać wyłącznie te które mają niewiele wspólnego z komercją(takich jest jak na lekarstwo :) )

Oczywiście jestem przeciwny spamowaniu dlatego proponuję przedyskutowanie kwestii wysyłania biuletynu.

moje propozycje:

1) nie rozsyłamy informacji komercyjnych
2) rozsyłamy wyłącznie informacje pilne

czekam na wasze propozycjeWojciech Mucha edytował(a) ten post dnia 05.09.07 o godzinie 16:02

Zdecydowanie pierwsza propozycja

NIE ROZSYŁAMY INFORMACJI KOMERCYJNYCH :)
Waldek M.

Waldek M. Build Engineer @
Speechmatics,
Cambridge

Michał B.:
NIE ROZSYŁAMY INFORMACJI KOMERCYJNYCH :)

Podpisuję się ręcami i nogami. Jeśli osoba prosi o przesłanie jakiejś wiadomości, a może dzięki temu zarobić ona lub ktoś inny - jest to sygnał, że należy takiej wysyłki odmówić.
Adam O.

światem

a ja jestem tylko za pilnymi informacjami :| w koncu jak ktos nalezy do grupy to ja czyta... jak jest martwą duszą to go i biuletyn nie ozywi :P
Dominika Dąbrowska

Agent | Home
Branding |
Inspiracja i...

Pojawiły się ostatnio informacje na forum o "braku porzadku".

Poniewaz jest to nasze wspolne miejsce "ogloszen" wszelakiej masci i mniej badz bardziej zacietych dyskusji, czekamy na Wasze propozycje "posprzatania".
Szczegolnie autorow watków prosze o zglaszanie faktu, zamkniecia badz usuniecia danego tematu, wlasnie tutaj, w tym poscie. Proponuje by po takim zgloszeniu odczekac 24h, jesli nie bedzie sprzeciwu pousuwamy badz pozamykamy co stare i niepotrzebne ;-)Dominika D. edytował(a) ten post dnia 18.09.07 o godzinie 12:04
Michal Oczak

skoro uzytkownicy tacy niesmiali to moze ja zaczne i prosze o opinie :-]

zauwazylem ze tematy polityczno/agitacyjne nie ciesza sie duzym zainteresowaniem i to nie tylko w okresie wyborow i podobnie jak wiekszosc(?) wypowiedzi w tych tematach jestem za ich zamykaniem/kasowaniem/odsylaniem na inne grupy do tego przeznaczone

drugie spostrzezenie to spore zainteresowanie wynajmem mieszkan, moze kolejny przyklejony temat z tym zwiazany by pomogl?