konto usunięte

Temat: ubrania

Witam

ostatnio robiłam porządki w szafie i znalazłam sporo rzeczy w których już nie będę chodziła,a może komuś się przydadzą,w stanie dobrym-bardzo dobrym,

Chyba ze wie ktoś gdzie mogłabym je oddać,żeby jeszcze komuś mogły posłużyć:)?

nie chciałabym ich tak po prostu wyrzucac:)

konto usunięte

pck, a może założysz temat na grupie szafa lub daj/weź?

konto usunięte

wlasnie juz zalozylam i aby pomoc i oddam gratis....

konto usunięte

Może napisz mi na priv co masz, to sobie chętnie wezmę ;)

konto usunięte

na Malborskiej są siostry zakonne .. i one przyjmują każdą odzież a potem rozdają
u

konto usunięte

Marta...to sa takie koszulki sportowe-musislam czesc szafy wymienic bo zmienilam prace-w sensie na biurowa taka z ludzmi noi w zime przytulilam kilka kg:D

Ula-dzieki za info-codzien tamtedy przejezdzam to poszukam:)

konto usunięte

Karolina S.:
Marta...to sa takie koszulki sportowe-musislam czesc szafy wymienic bo zmienilam prace-w sensie na biurowa taka z ludzmi noi w zime przytulilam kilka kg:D

Ula-dzieki za info-codzien tamtedy przejezdzam to poszukam:)

to jest ukryty budynek naprzeciwko hotelu i knajpy - koło kiosku takiego białego

u.

konto usunięte

Kontenery na ubrania. Stoją sobie na ulicach takie.

konto usunięte

Marcin Arkadiusz B.:
Kontenery na ubrania. Stoją sobie na ulicach takie.
z kontenerów rzekomo dla PCK odzież tam zapakowana trafia do odzieży używanej i jest sprzedawana. Wielka afera o to była z 1,5 roku temu, więc lepiej oddać komuś wprost ...

konto usunięte

Ahas.. to nie wiedziałem.
Niezły shit..

Stoi coś takiego u mnie na ulicy, dlatego napisałem o tym ;)

konto usunięte

dzieki Marcin,ale wlasnie jakos nie jestem zwolenniczka tego typu kontenerow;]

oddam wprost i mam swiadomosc,ze faktycznie komus sie jeszcze przydadza;]

konto usunięte

Marcin Arkadiusz B.:
Ahas.. to nie wiedziałem.
Niezły shit..

Stoi coś takiego u mnie na ulicy, dlatego napisałem o tym ;)
Stoi to wszędzie, ale firma, która 'opłaciła' te kontenery wypowiedziała aferę PCK, że trafia to nie do potrzebujących lecz jak wspomniałam do sklepów z odzieżą.Tutaj więcej wyszukany za pomocą google po haśle kontenery pck dla zainteresowanych tematem.
http://www.roztocze.net/newsroom.php/17738_Kontenery_P...
Ewa Jagielnicka

Ewa Jagielnicka trener języka
angielskiego

Sama ostatnio oddałam dość sporo odzieży siostrom na malborskiej, ale odniosłam wrażenie, że mają tego sporo i nie wiedzą co z tym robić...
Współpracuję z domem dziecka na kazimierzu, gdzie pomagam dzieciakom w angielskim i organizuje różne zbiórki rzeczowo-pomocowe itp. Mam też stały kontakt z wieloma potrzebującymi rodzinami z tej okolicy. Jeśli masz zbędną odzież, ale w dobrym stanie, znajdę osoby, którym się naprawdę przyda.
pozdrawiam,
Ewa

konto usunięte

Albo może zapodać w posta na 48h?
Pewnie komuś się przyda parę ciuchów.

A jak gnojki z pck wałki kręcą to cóż.. świat schodzi na psy :/
Agnieszka B.

Agnieszka B. Specjalista,
Analityk, Kupiec

Marcin Arkadiusz B.:
Albo może zapodać w posta na 48h?
Pewnie komuś się przyda parę ciuchów.

A jak gnojki z pck wałki kręcą to cóż.. świat schodzi na psy :/

ale to nie wina PCK. PCK jedynie podpisała umowę z firmą Wtórpol, na sygnowanie pojemników na odzież swoim logo. W zamian za to otrzymywała pieniądze, do firmy Wtórpol, które mogła przeznaczać na szczytne cele, oraz zgodnie z umową otrzymywała też ubrania lepszej jakości. Reszta ubrań, która nie nadawała się na przekazanie potrzebującym była przerabiana na wióry do pościeli, paliwo, czy rzeczywiście trafiała do szmateksów. To był taki handel wymienny.

konto usunięte

tak, tak.. niczyja wina.. samo_się..

"..O firmie Wtórpol, która sortuje odzież z kontenerów oznaczonych logo PCK, a najlepsze rzeczy – zamiast oddawać biednym – sprzedaje do ciuchlandów, pisaliśmy już wielokrotnie. Zarząd Polskiego Czerwonego Krzyża zapewniał nas wówczas, że rozważy zerwanie umowy z nieuczciwym partnerem. Słowa dotrzymał. Za niespełna dwa tygodnie lubelski okręg PCK rozwiąże umowę z firmą ze Skarżyska Kamiennej. Czerwony Krzyż może jednak stracić na tym ponad 130 tys. zł. ..".

Reszta w sieci do poczytania.. jak pisała Ela :)
Ciekawa lektura..

Edit:

Pff.. padłem.. :)))
Ciuchy, które się nadawały na wióry dawali do szmateksów?
A po "cha" im takie coś?
Soorry.. dziewczyno.. baje to tak, ale nie nam ;PPPMarcin Arkadiusz B. edytował(a) ten post dnia 22.06.09 o godzinie 19:16

Ja co roku po poryadku w syafie oddaje ciuchz do Towaryzstwa sw Brata Alberta na ul. Jakuba na Kazimierzu

konto usunięte

Maria Barańska:
Ja co roku po poryadku w syafie oddaje ciuchz do Towaryzstwa sw Brata Alberta na ul. Jakuba na Kazimierzu
Cześć Marysiu, chyba Ci się klawiatura przekręciła na niemiecką, wciśnij sobie ctrl+ lewy shift ;)

konto usunięte

Marcin Arkadiusz B.:
Edit:

Pff.. padłem.. :)))
Ciuchy, które się nadawały na wióry dawali do szmateksów?
A po "cha" im takie coś?
Soorry.. dziewczyno.. baje to tak, ale nie nam ;PPPMarcin Arkadiusz B. edytował(a) ten post dnia 22.06.09 o godzinie 19:16
Odwrotnie, rzeczy, które nie nadawały się do niczego były przerabiane, zgodnie z umową, na tzw. czyściwo, rzeczy średniej jakości były przekazywane do PCK, a porządne, markowe rzeczy w dobrym stanie trafiały na lewo do lumpeksów, wielu Krakowian znalazło w ten sposób swoje ubrania na wieszakach w second-handach i stąd wyniknęła afera.

konto usunięte

Ja tylko miałem lol'a z postu Agnieszki ;)
No bo jak to przeczytać?:

"..Reszta ubrań, która nie nadawała się na przekazanie potrzebującym była przerabiana na wióry do pościeli, paliwo, czy rzeczywiście trafiała do szmateksów. ..".

Sens zdania jest jasny ;)

Wyślij zaproszenie do