konto usunięte
Katarzyna
Szach-Bolaczek
Makijaż tekstu.
Zapraszam!
www.MakijazTekstu.pl
Temat: polecam swoje usługi
Hej!Makijażem tekstu zajmuję się od ponad dekady. Wygładzam treści wszelkiego typu i dodaję blasku słowom. Tuszuję niedoskonałości i podkreślam piękno najciekawszych fragmentów publikacji.
Dbam o to, aby teksty, które tworzę czy poprawiam, były bezbłędne, logiczne i interesujące. Za to właśnie klienci cenią moją firmę, a ja mogę szczerze cenić swoją pracę.
Zajmuję się beletrystyką (głównie literaturą dziecięcą) i tekstami naukowymi oraz materiałami reklamowymi i promocyjnymi, takimi jak newslettery, informatory czy broszury.
WIEDZA I UMIEJĘTNOŚCI:
• język polski – zasady pisowni, ortografia, interpunkcja, stylistyka
• zasady edycji tekstu
• edycja zawartości stron intra- i internetowych
• łamanie tekstu (InDesign, Corel Draw).
USŁUGI:
• korekta
• redakcja
• wsparcie w pisaniu wszelkich tekstów, opracowań, streszczeń
• pomoc w przygotowywaniu materiałów informacyjnych, broszur, biuletynów, materiałów reklamowych
• skład i łamanie
• tłumaczenia (z języka angielskiego na polski).
Więcej o moim doświadczeniu (a także wybrane referencje) na stronie:
http://MakijazTekstu.pl
Pozdrawiam i zapraszam do współpracy!
Kasia
Tel.: 606 400 729
E-mail: paniredaktor [at] makijaztekstu.plTen post został edytowany przez Autora dnia 15.12.15 o godzinie 11:58
konto usunięte
Magdalena B.:
Tutaj wszyscy korektorzy mogą się ogłaszać :)
Moja droga, ależ Ty czuwasz! :D
A zatem ja się ogłaszam:
korekta, redakcja językowa, przepisywanie tekstów.
Mam na koncie korektę kilku książek, w tym takich o tematyce informatycznej, a także doświadczenie w korekcie "zdalnej" (zawsze poprawiałam teksty w komputerowych edytorach, w trybie zaznaczania zmian). Korygowałam książki autorskie i tłumaczenia tekstów anglojęzycznych (mogę się wtedy wspierać oryginałem).
Jestem bardzo dokładna i wrażliwa na poprawność języka.
Przyjmę raczej niewielkie zlecenia albo też takie, które nie są "na wczoraj" (pracuję na cały etat i nie mogę korygować od rana do wieczora).
Polecam się z czystym sumieniem ;)Karolina Ida Kamińska edytował(a) ten post dnia 31.01.08 o godzinie 22:37
Sylwia
K.
korektorka/redaktork
a
W takim razie ja również się ogłaszam :)- korekta i redakcja,
- przepisywanie tekstów.
Profesjonalnie i szybko. Umowa-zlecenie lub umowa o dzieło. Niestety, na razie nie wystawiam faktur vat, ale może w przyszłości...
konto usunięte
Witam i polecam swoje usługi.Mam 16 lat doświadczenia w specyficznym wydawnictwie, przy korekcie roczników statystycznych. Praca ta wymaga wielkiej uwagi i dokładności, wydawane są w j.polskim i angielskim. Mam także doświadczenie w korekcie dzienników urzędowych, publikacji naukowych i książek. Pracuję na pełnym etacie, więc jestem zainteresowana pracą zleconą. Czekam na propozycje, pozdrawiamUrszula Kazimierska edytował(a) ten post dnia 10.10.07 o godzinie 14:19
Monika Hałucha redaktorka
Ja w sumie też się wpiszę.Referencje mam w profilu :D
Włodzimierz
Barchacz
Fotograf,
dziennikarz, pisarz
o fotografii, autor
kilku w...
Jestem wolny;).Korekta, redakcja.
Mam na koncie między innymi korektę kilku książek beletrystycznych (w przypadku jednej powieści powierzono mi naniesienie drugich poprawek, gdyż pierwsze, naniesione przez kogoś innego, nie zadowoliły wydawcy) i wielu popularnonaukowych oraz poradnikowych. Także poprawiłem wiele tekstów reklamowych.
Mam doświadczenie w "korekcie zdalnej", że tak powiem :).
Jestem skrupulatny i wrażliwy na poprawność języka.
Dokonuję korekt i redaguję teksty od lat.
Chętnie podejmę dłuższą współpracę.
Dopisane 26.01.
Znów pilnie, tanio wezmę korektę!:)
Adres: wlodekbar@gazeta.plTen post został edytowany przez Autora dnia 02.07.13 o godzinie 22:14
Monika J. ✈✈✈
Bardzo chętnie nawiążę współpracę z osobami zainteresowanymi korektą dokumentów, przepisywaniem.UoD, umowa zlecenie, dodatkowa, poza pracą pon-pt.
Pozdrawiam.
Bożena
Sitek
Autorka, lektorka,
pianistka,
prezenterka,
redaktorka
Też się przyłączę:- redagowanie (teksty, kolumny: Quark, InDesign)
- korekta (j.w.)
- pisanie, opracowywanie (także - teksty literackie, reklamowe, biuletyny etc.)
Gwarantowana wysoka jakość (wieloletnie doświadczenie redakcyjne).
Pozdrawiam
Bożena
bozenasitek@tlen.pl
Anna
Płaskoń-Sokołows
ka
redaktor językowy,
korektor,
copywriter,
specjalista ds. ...
Jak miło, że ktoś swtorzył tę grupę! Może więc i ja się zareklamuję:- mgr filologii polskiej, od 2003 r. doskonalę się jako korektor i redaktor językowy. Przez cztery lata pracowałam przy książkach naukowych w wydawnictwie uniwersyteckim, redagowałam miesięczniki branżowe, biuletyny, a od 2010 roku dla jednego z krakowskich wydawnictw "udoskonalam" beletrystykę dla jednego z krakowskich wydawnictw
- doświadczenie w pracy zdalnej
- stały dostęp do Internetu i edytora plików pdf
- gwarancja jakości i terminowości wykonywanych zleceń
Zapraszam wydawnictwa zainteresowane współpracą: ply1@wp.pl
:-)Anna Płaskoń-Sokołowska edytował(a) ten post dnia 20.07.11 o godzinie 15:29
Agnieszka
Dąbrowska
Tłumaczenia
medyczne,
copywriting,
redakcja,
adiustacja, ...
Ja również pragnę się przyłączyć i polecić:- tłmaczenie ang-pol-ang ze szczególnym uwzględnieniem tekstów MEDYCZNYCH - duże doświadczenie.
-redakcja
-korekta
-tworzenie tekstów na zamówienie.
Krótkie terminy, długotrwała współpraca mile widziana.
Pozdrawiam
Krystyna
Koziorowska
redakcja,
adiustacja, korekta,
łamanie tekstów
Szukam pracy - etat, zlecenia:• redakcja, adiustacja, korekta
• łamanie w Quarku
• nanoszenie poprawek we wszystkich programach edytorskich
Polecam się!
Magdalena
Buraczewska-Świą
tek
poetka, pedagog,
copywriterka,
dziennikarka,
konsultant d...
Bardzo chętnie podejmę współpracę na umowę o dzieło w zakresie:* tworzenia tekstów o dowolnej tematyce (łącznie z tekstami reklamowymi, literackimi, mailingami oraz wypełniającymi strony www),
* redagowania tekstów (od strony wizualnej i językowej)
* przepisywania tekstów
* korekty tekstów
Każde zlecenie traktuję poważnie, a ustalonego terminu realizacji bezwzględnie przestrzegam. Mam dość spore doświadczenie wynikające z napisania i wydania tomiku Słone paluszki (wyd. Nowy Świat 2007 - buraczewska.pl) oraz współpracy z różnymi zleceniodawcami.
Koszt wykonania zlecenia: w zależności od rodzaju i pracochłonności
Małgorzata
O.
menedżer sportu,
pilot wycieczek,
specjalista ds.
marketi...
Ja też chętnie podejmę współpracę na umowę o dzieło albo zlecenie.Poprawiam cudze błędy od ponad 20 lat: agencja prasowa, firma wydawnicza (tłumaczenie i redakcja instrukcji do gier komputerowych), wydawnictwa książkowe plus 7 lat pracy na stanowisku proofreadera w dużej agencji reklamowej. Na stałe już nie chcę, ale chętnie przyjmę jakieś zlecenia jako pracę dodatkową.
ma_oni@op.pl
konto usunięte
Oferuję swe usługi w zakresie:– szeroko pojętej korekty ;)
– przepisywania tekstów.
Reszta w moim profilu ;)Robert Z. edytował(a) ten post dnia 26.11.07 o godzinie 18:05
Weronika K. korektorka
Witam!To ja też się ogłoszę:
- korekta tekstów wszelkich,
- redakcja również,
- tłumaczenia z ukraińskiego i na ukraiński.
Ukończyłam filologię polską i ukraińską, od ośmiu lat pracuję jako korektorka w prasie, dodatkowo robię też korektę i redakcję wydawnictw beletrystycznych i popularnonaukowych. Od czasu do czasu tłumaczę też na polski artykuły z prasy ukraińskiej albo z prasy polskiej na ukraiński (chciałabym częściej :)).
Pozdrawiam.
Piotr
Korpowski
freelance -
copywriting,
korekta, redakcja
tekstów
Witam!Jestem wolnym strzelcem i od paru miesięcy całą swoją działalność skupiam wyłącznie na:
- korekcie (Word, PDF, CMS),
- redakcji tekstów,
- copywritingu.
Chętnie wykonam wszelkie korekty stron internetowych.
Opracowuję również:
- case studies,
- wymyślam nazwy,
- zbieram w sieci informacje o dowolnej tematyce.
Obecnie współpracuję z instytucjami bankowymi w Warszawie, drukarnią-naświetlarnią w Poznaniu, agencjami reklamowymi w Poznaniu, Krakowie i Warszawie, wydawnictwem we Wrocławiu. Pracuję wyłącznie zdalnie.
Posiadam doświadczenie wyniesione z wieloletniej i bezpośredniej współpracy z DTP.
Jestem dyspozycyjny - interesuje mnie stała współpraca z wydawnictwami, a także portalami lub wortalami (błędów na nich co niemiara).Piotr Korpowski edytował(a) ten post dnia 14.12.07 o godzinie 13:04
Zbigniew L. Wiele zajęć...
Witam serdecznie!Polecam swoje (i mojej żony) usługi realizowane w biurze Redkor.pl (Bydgoszcz) w zakresie:
1) korekty i przeredagowywania tekstów - dla studentów, wykładowców, publicystów, redakcji i wydawnictw;
2) udostępniania gotowych artykułów z różnych dziedzin, zwłaszcza podejmuję tematykę społeczno-publicystyczną oraz popularnonaukową; inne dziedziny także;
3) wykonywania ekspertyz, opinii i dokumentacji z zakresu wód podziemnych (hydrogeologia, geologia i dziedziny pokrewne).
Ponieważ większość swego czasu poświęcam na pracę wolontariacką, więc nie prowadzę własnej działalności gospodarczej.
Należę do osób rzetelnych, dokładnych w pracy, ofiarnych, kreatywnych, cenię kulturę pracy, dotrzymywanie terminów. Jestem dobrze zorganizowany, przejawiam pozytywne nastawienie do życia.
Szczegóły co do kontaktu ze mną na stronie (założonej przez moją żonę) http://redkor.pl. Zapraszam!Zbigniew Lewandowski edytował(a) ten post dnia 05.09.08 o godzinie 11:58
konto usunięte
Podejmę pracę zdalną:-korekta
-redakcja
-tłumaczenia (język niemiecki).
Z zawodu jestem nauczycielem polonistą, mam doświadczenie w pisaniu tekstów dla serwisów edukacyjnych oraz w tłumaczeniu (głównie tekstów o tematyce unijnej, lecz podejmę się także opracowania tekstów filmowych i literatury pięknej, a także ulotek, reklam, tłumaczenia korespondencji).
Na znalezieniu tej pracy zależy mi szczególnie, gdyż niebawem kończy mi się urlop macierzyński,a ze względów finansowych nie mogę sobie pozwolić na przejście na urlop wychowawczy (w moim przypadku byłby on bezpłatny, a za jedną pensję nie jesteśmy w stanie się utrzymać we trójkę przy obecnych opłatach za mieszkanie). Z kolei, jeśli wrócę do pracyw szkole, nie będzie nikogo, kto mógłby się zająć dzieckiem (dziadkowie pracują, a koszty zatrudnienia opiekunki byłyby dla nas zbyt duże).Agnieszka Jankowska edytował(a) ten post dnia 05.01.08 o godzinie 10:32
konto usunięte
Też się ogłoszę:-)- korekta - nieduże doświadczenie, za to duże zaangażowanie (i chęć zdobycia owego doświadczenia)
- przepisywanie tekstów - szybko i bez błędów;-)
Chodzi mi również o pracę zdalną.
Następna dyskusja: