konto usunięte
Temat: Witam :)
Cieszę się, że jako grupa rośniemy w siłę ;)Duże macie doświadczenie w korekcie?
konto usunięte
Karina
M.
Psy i kino - moja
miłość :-)
Katarzyna
Szach-Bolaczek
Makijaż tekstu.
Zapraszam!
www.MakijazTekstu.pl
Karina M.:
Ja raczej nie zasługuję na miano korektorki. Nie kształciłam się w tym kierunku, ale od października mam zamiar zacząć studia podyplomowe. Mam nadzieję, że uda mi się nabrać trochę
większej pewności w tej dziedzinie.
Katarzyna
Szach-Bolaczek
Makijaż tekstu.
Zapraszam!
www.MakijazTekstu.pl
konto usunięte
Karina M.:
Witam :)
No i chyba mam tremę, pisząc tutaj. Nie lubię być oceniana, a
jak się zbierze tutaj trochę "zboczeńców" od korekty*, to pewnie nie będzie o to trudno ;-).
konto usunięte
Katarzyna S.:
ja kiedyś pierwszego dnia w nowej firmie zaznaczyłam na jednej stronie kilkadziesiąt podwójnych spacji
graficy nie wiedzieli, o co chodzi z tymi kurzymi stopkami ;-))
wcześniej nikt nie widział w tym problemu, a i znaczka takowego nie znali; ja sama nie wiem, skąd go znam...
Monika Hałucha redaktorka
konto usunięte
Monika H.:
Znaczek likwidujący spację to taka pionowa strzałka :)
/Uwielbiam podwójne spacje, bo znalezione zawsze wzbudzają podziw u mnie w firmie :-D/
A ja pierwszy raz na tym forum - witam wszystkich :-)
Magdalena B.:
Dzięki :) (taka skierowana do góry?)
Katarzyna
Szach-Bolaczek
Makijaż tekstu.
Zapraszam!
www.MakijazTekstu.pl
konto usunięte
konto usunięte
konto usunięte
konto usunięte
konto usunięte
Uschi P.:
Niestety, często dostaję pdfy (dobrze, jeśli już wydrukowane i nie muszę tego robic sama...) - wersje, która została już złożona do drukarni. Wtedy trzeba operować znakami na wydruku (właściwie nie wiem, czy trzeba, ale klient sobie tak życzy...)
Bartosz C. Konsultant językowy
Katarzyna
Szach-Bolaczek
Makijaż tekstu.
Zapraszam!
www.MakijazTekstu.pl
Krzysztof Szymczyk Korektor.Opole.Pl
Katarzyna
Szach-Bolaczek
Makijaż tekstu.
Zapraszam!
www.MakijazTekstu.pl
Krzysztof S.:
Przepraszam za wmieszanie się do dyskusji, ale ten wątek zwie się nie "Mały podręcznik korekciarstwa", jeno "Witam". I jak sama nazwa wskazuje... itd.
No więc wyluzujcie, Ludziska, i WITAJCIE! :)
Pewnie nie będę zbyt aktywnym członkiem grupy, bo korekty (żmudnej i czasochłonnej) mam POTĄD, więc swój bezcenny czas wolę poświęcić innym pasjom, a to: sexowi, flirtom und so weiter (tak, tak, zapewneście nie wiedzieli, ale nasze kochane GoldenLine pełne jest takich atrakcyjnych grup i grupek, o czym donoszę uprzejmie a zgryźliwie). A może jednak nie będzie tak źle - może się na coś jeszcze i Wam przydam. Tak czy owak poczuwam się do PRZYNALEŻNOŚCI.
Pozdrawiam Wszystkich Współbraci oraz Współsiostry Korektorostwo!
Następna dyskusja: