konto usunięte
Agnieszka
B.
Producent, Traffic
Manager, Art Buyer
Joanna Kwaśny Radca prawny
Temat: Once
Anna Hajduk:
Zupełnie mnie rozczarował...Pierwszy raz w życiu po 30 minutach wyszłam z kina...Czy ktoś z Was podziela moje zdanie?Hmm????????
Aniu, TAK!
Oj jak się ciszę, że nie tylko mnie rozczarował ten film. Zupełnie nie rozumiem szumu wokół tego gniotu. Nudny, banalny, a muzyka...zupełnie mnie nie zachwyciła. Przewodnia piosenka jeszcze mogłaby zrobić minimalne pozytywne wrażenie, gdyby nie była powtarzana co 20 min w trakcie filmu. Ona podobno dostała Oskara hmmm Jeśli to prawda to tylko potwierdza regułę, w którą wierzę.
Besos
Karolina C
Dulnik
Ekspertka w
dziedzinie
komunikacji
wewnętrznej,
interpers...
hmmWięc będę pierwszym głosem na tak :)
Film ciepły i piękny. Wcale nie banalny, wręcz przeciwnie. Smakował odrobinę niedopowiedzeniem z "Między słowami".
Krzysztof
B.
Supply Chain
Dyrektor Europa
AVANTOR MATERIALS
kurcze to nieprawdopodobne bo znajomi mówią, że film poprostu jest ciepluteńki i miły. sam się wybieram za... jak przyjadę z długiego weekendu. ale warto posłuchać opini wieczorowych
Dorota
Dąbrowska
Starszy Specjalista,
NBP
Karolina Dulnik:Karolino, dołączam się do Twojej opinii. Film bardzo fajny, powiedziałabym nawet, że taki do przemyślenia.
hmm
Więc będę pierwszym głosem na tak :)
Film ciepły i piękny. Wcale nie banalny, wręcz przeciwnie. Smakował odrobinę niedopowiedzeniem z "Między słowami".
Muzyka mi się bardzo podobała, zresztą wcześniej już ją słyszałam w filmie "Piękność w opałach". Również polecam :)
Karolina C
Dulnik
Ekspertka w
dziedzinie
komunikacji
wewnętrznej,
interpers...
Prawda? Szczególnie w świecie, w którym często ulegamy takim motylim uczuciom. Historia o tym, że czasami warto przeżyć coś pięknego niezupełnie do końca, żeby zostało piękne.
Dorota
Dąbrowska
Starszy Specjalista,
NBP
Karolina Dulnik:
Prawda? Szczególnie w świecie, w którym często ulegamy takim motylim uczuciom. Historia o tym, że czasami warto przeżyć coś pięknego niezupełnie do końca, żeby zostało piękne.
Również historia o wyborach jakich musimy dokonywać w życiu, czasami nie do końca takich jakie byśmy chcieli...
konto usunięte
A mnie tak poruszył, że nie byłam w stanie wysiedzieć w kinie...Zupełnie nie rozumiem zachwytu nad tą żałosną historyjką,banalnymi tekstami piosenek i niewiarygodnie piskliwym głosem głównego bohatera.
Po pierwszej scenie miałam wrażenie,że cała historia będzie po prostu satyrą na ulicznych artystów...
Joanna Kwaśny Radca prawny
Karolina Dulnik:
W takim razie polecam "Spragnionych miłości" :)
Film cudo...piękny, subtelny, pozostawiający niedosyt
Pomimo, że pomysł w "once" z założenia być może miał być podobny do "Między słowami", moim skromnym zdaniem nie dorasta filmowi Coppoli nawet do pięt:/
Aniu mam podobne odczucia;)
konto usunięte
Nie idźcie na ten film do kina!!! Zaproście przyjaciół, ugotujcie coś dobrego, zapalcie niekoniecznie papierosa a jak kto woli to i winko bedzie na miejscu i poczujcie ten brak scenariusza, dobrych zdjęć itp itd. no i muzyka fantastyczna chociaż to nie Thin Lizzy ;-)
Mariusz
F.
filmoznawca/film
animowany/krytyk/dyr
ektor festiwalu
OFAFA
Fatalnie zainwestowane półtorej godziny. Jedynym plusem tego filmu jest odpowiednio wymasowana przepona, bo po trzydziestu minutach poziom infantylizmu tak mnie rozbawił, że śmiałem się niemal do końca.
Michał
N.
http://miejskidetekt
ywkulturalny.blog.pl
/
Muzyka pięknie istnieje w tym filmie. Po prostu jest. Tym, którzy ją czują umożliwia idealne porozumienie, takie braterstwo szóstych zmysłów. Pełni szczęścia nie dostąpią muzyczni analfabeci, jak mąż Markety, który zignorował specjalnie napisaną dla niego piękną piosenkę.
Karolina C
Dulnik
Ekspertka w
dziedzinie
komunikacji
wewnętrznej,
interpers...
prawie jak musical ;)konto usunięte
Joanna Kwaśny:
Anna Hajduk:
Zupełnie mnie rozczarował...Pierwszy raz w życiu po 30 minutach wyszłam z kina...Czy ktoś z Was podziela moje zdanie?Hmm????????
Aniu, TAK!
Oj jak się ciszę, że nie tylko mnie rozczarował ten film. Zupełnie nie rozumiem szumu wokół tego gniotu. Nudny, banalny, a muzyka...zupełnie mnie nie zachwyciła. Przewodnia piosenka jeszcze mogłaby zrobić minimalne pozytywne wrażenie, gdyby nie była powtarzana co 20 min w trakcie filmu. Ona podobno dostała Oskara hmmm Jeśli to prawda to tylko potwierdza regułę, w którą wierzę.
Besos
Jeju, dzięki, już się bałam, ż jestem jakaś nienormalna- w wątku obok mnie skrzyczeli, ze mi sie film nie podobał...
konto usunięte
Dołączam do grupy tych pozytywnie nastawionych. Mnie się bardzo podobał. Świetny film i świetna muzyka. A teksty piosenek, choć nieskomplikowane, bardzo dobrze dopełniały historię. Jestem jak najbardziej za.
Karolina C
Dulnik
Ekspertka w
dziedzinie
komunikacji
wewnętrznej,
interpers...
Kusząca, przecież to kwestia gustu, nie bycia w "normie" (cokolwiek to znaczy...) :)
Dorota
Skrzypczak
(Rupert)
Opiekun Klienta
Według mnie film jest świetny. Prosta a zarazem ujmująca fabuła, cudowna muzyka. Myślę, że film nie był robiony pod publikę i nie należy (na szczęście) do tych typowych komercyjnych bajek.Myślę, że osobie, które lubi troszkę cięższe filmy, na których można się troszkę pośmiać z żartów na poziomie i zarazem wzruszyć na pewno się spodoba. Osobiście gorąco polecam !
konto usunięte
Mariusz Frukacz:
Fatalnie zainwestowane półtorej godziny. Jedynym plusem tego filmu jest odpowiednio wymasowana przepona, bo po trzydziestu minutach poziom infantylizmu tak mnie rozbawił, że śmiałem się niemal do końca.
Zgadzam się z Tobą w zupełności,osobiście nie byłam w stanie dotrwać do końca:)
konto usunięte
Dorota Rupert:
Według mnie film jest świetny. Prosta a zarazem ujmująca fabuła, cudowna muzyka. Myślę, że film nie był robiony pod publikę i nie należy (na szczęście) do tych typowych komercyjnych bajek.
Myślę, że osobie, które lubi troszkę cięższe filmy, na których można się troszkę pośmiać z żartów na poziomie i zarazem wzruszyć na pewno się spodoba. Osobiście gorąco polecam !
Uważam,że nieistotne jest właściwie tak naprawdę czy film jest robiony pod tzw."publikę", czy należy do perełek kin studyjnych, ale profesjonalizm wykonania i przekazania historii tych dwojga.
Moim zdaniem pomysł być może niebanalny, ale wykonanie...
no cóż, nie dla mnie.
Następna dyskusja: