Borys
Musielak
Właściciel
Filmaster.TV, twórca
centrum
co-workingowego R...
Temat: "Przerwane objęcia" Almodóvara
Pedro Almodóvar rozwija się jako scenarzysta, reżyser i ogólnie, jako artysta, z każdym swoim filmem, przynajmniej z każdym filmem po "dzikim" okresie, kiedy kręcił zwariowane komedie pokroju "Zwiąż mnie" czy "Kika"."Przerwane objęcia" nie są tu wyjątkiem. W swoim najnowszym filmie, hiszpański mistrz na swój sposób wykrzykuje swoją miłość do tworzenia kina, a jednocześnie udaje mu się opowiedzieć nam świeżą, zabawną i dramatyczną historię o miłości, zazdrości i chorym pożądaniu.
Więcej subiektywnych opinii o filmie naskrobałem w mojej recenzji na Filmasterze: Wyznanie miłosne Almodóvara
Premiera w kraju (nie licząc tej z festiwalu Era Nowe Horyzonty w lipcu) w piątek (a w niektórych kinach wcześniej).
Ciekaw jestem opinii, bo spotkałem już wiele, od bardzo pochlebnych ("dzieło życia") do bardzo negatywnych ("film o niczym, nudny i zbyt długi").
Co sądzicie?
michuk
PS. Tak, wiem, temat pewnie ożyje dopiero po premierze, ale zawsze można narobić smaku, no nie? :)Borys Musielak edytował(a) ten post dnia 21.09.09 o godzinie 11:52