Ania K. xxxx
Małgorzata Tokarska - Piech radca prawny
Temat: gdzie sie bawić?
spiż???? mnie sie co prawda nie podobało specjalnie, ale muzyka jest różna.ja się świetnie bawiłam w kwadratach na ligocie, ale nie jestem pewna, jak tam wygląda w weekend, bo byłam w czwartek.
Adrian G. Senior Manager - IBM
A może Grzesnicy w niebie albo 3 poziomy?W jakis dzien weekendu na pewno tam nie graja "techniawy".
Katarzyna
Wylon
Menedżer Personalny
Regionu / HR
Business Partner
Kwadraty polecam całym sercem; typowo studencki klub bez udziwnień, jednak uprzedzam, że w wakacje jest zamknięty :(Spiż polecam, ale w czwartki kiedy są "tematyczne" imprezy;
Gugalander spodoba Ci się jeśli jesteś osobą lekko ekscentryczną (cokolwiek to znaczy ;)) nie wiem w jakiej konkretnie muzyce się lubujesz, więc po prostu sprawdź ten adres
Wyższy Wymiar, ale mała sala; byłam kilka razy i podobało mi się, choć ostatnio jakieś młodsze towarzystwo zaczęło się schodzić...
Ania K. xxxx
dzieki bardzo..w spizu byłam 2x i zawsze trafiałam na techno. poszłabym do knajpki gdzie graja rózną muzyczkę z przewagą rocka takiego z latami na karku :-)bawiłam sie tez parę razy fajnie w portret&art tez mało miejsca ale muza fajna bo rózna- to dawny drewniany konik
Katarzyna
Wylon
Menedżer Personalny
Regionu / HR
Business Partner
rocka to możesz sobie puścić chyba tylko z szafy grającej :] jak coś znajdę, to podzielę się wiedzą :)Ania K. xxxx
nie no co Ty....własnie w arcie rock był ;-)Adrian G. Senior Manager - IBM
A moze,jak sie nazywa to takie na na Sokolskiej, tak przy Chorzowskiej?
Tam taka duza gitara jest zdaje sie i cos chyba z Rock mialo w nazwie, albo sie myle :/
Nie wiem nigdy tam nie bylem, ale mam nadzieje, ze z mojego skromnego opisu rozumiecie o jakie miejsce mi chodzi?:)
Katarzyna
Wylon
Menedżer Personalny
Regionu / HR
Business Partner
city rock? :)nigdy tam nie byłam; tylko w chorzowskim i to lata temu, ale rzeczywiście klimat przedni.
konto usunięte
City Rock to jest bardziej pizzeria niż klub ;)W moim skromnym odczuciu w Spiżu jest jeszcze w miarę sympatycznie, gdyż nie wpuszczają dresiarstwa, białych rękawiczek i gwizdków. No i grają raczej house...
Klubu w którym poczułbym się jednak jak w domu chyba w naszych okolicach nie ma. U nas nie ma mody na francuską muzykę klubową, a szkoda bo urzekła ona nawet takiego zatwardziałego rockowca jak ja ;)
Lubię w sumie sosnowieckie Minimum, gdzie mimo dosyć house'owej setlisty można pobawić się bez małoletnich :)
Katarzyna
Wylon
Menedżer Personalny
Regionu / HR
Business Partner
mówiłam, że nigdy tam nie byłam to nie wiem :Pchorzowski był pubem w rockowym klimacie, dlatego skojarzyłam.
Adrian G. Senior Manager - IBM
Błażej S.:City Rock to jest bardziej pizzeria niż klub ;)
Dla mnie jest logiczne, ze jak klub to muzyka klubowa,
a nie rock, wiec czy w ogole gdzies istnieje klub rock-owy?!
konto usunięte
a co to jest muzyka klubowa?Adrian G. Senior Manager - IBM
Dokladnie ciezko mi zdefiniowac, bo nie jestem jakims znawca muzyki, ale ogolnie to wydaje mi sie, ze to jakies techno, house, pop, dance itp. odmiany.Ania K. xxxx
a dla mnie to z klubem własnie nie ma nic wspólnego...klub to dla mnie raczej spokój a nie zagłuszanie,tak ze trzeba rozmawiać ze znajomymi przez sms-y
a ta knajpka z gitarą;-) to faktycznie pizzeria i do tago droga (podobno)
konto usunięte
muzyka klubowa to taka, która jest grana w klubie ;) - idem per idem... :Pa tak na serio to fakt, najczęściej zalicza się do tego jakieś odmiany muzyki elektronicznej, ale są też kluby zorientowane na rock, metal... bądź inne mroczniejsze odmiany muzyki :) - tyle że tych klubów nie ma w Katowicach raczej ;)
Filip
P.
Adwokat/Partner -
BBP Legal (Berger
Brzóska Poniewski
Adw...
Niestety, jeśli chce się dobrej imprezy, to najlepiej ją zrobić w domu (o ile ma się wyrozumiałych lub głuchych sąsiadów). Moim zdaniem nie ma tu dobrych klubów. A jest kilka czynników, które to powodują.
Katarzyna
Wylon
Menedżer Personalny
Regionu / HR
Business Partner
no i zostawisz takie niedopowiedzenie? :> jakie czynniki masz na myśli?konto usunięte
brak takiej grupy ludzi, którzy z satysfakcją przyjęliby klub inny niż te, które istnieją obecnie?Małgorzata Tokarska - Piech radca prawny
ja lubilam wszelkiego rodzaju imprezy w jazz clubie "fantom", przypuszczam, ze w zwiazku z tym w "hipnozie" tez czasem powinny byc... ale to rzadko...a muzyka klubowa... coz - moim zdaniem niewiele ma wspolnego z dance'm :)