Rafał D. freelancer
Temat: Powiązana z artykułem galeria
Jak wyświetlić powiązaną z artykułem galerię?Wiem jak wyświetlić galerię w artykule ale potrzebuję mieć tą galerią obok artykułu w prawej kolumnie..
Rafał D. freelancer
Marcin K. E-commerce & Web
Rafał D. freelancer
Marcin Kraszewski:
Czy możesz bardziej wyjaśnic co chcesz osiągnąć? Jaką galerię i w którym miejscu chcesz zobaczyć.
Dominik Szewior decolights.pl
Rafał D. freelancer
Dominik "dodo" Szewior:
W ustawieniach wyświetlania modułu galerii zaznacz, żeby wyświetlał się tylko przy wyświetlaniu danego artykułu.
Rafał D.:
Dominik "dodo" Szewior:
W ustawieniach wyświetlania modułu galerii zaznacz, żeby wyświetlał się tylko przy wyświetlaniu danego artykułu.
Ok, a która galeria ma moduł w którym można podać id artykułu??
(pod Joomla 1.5)
Rafał D. freelancer
Rafał D. freelancer
Dominik "dodo" Szewior:
W 1.5 nie ma statycznych stron, wszystko odbywa się poprzez edycję artykułów, a o "byciu elementem statycznym" decyduje to, czy jest on przypisany do sekcji, czy nie.
Artykuł musisz i tak wpiąc w jakieś menu, bo jak inaczej się do niego ludzie dostaną? Zatem jak już wepniesz w menu, to wykorzystując "Select Menu Item(s) from the List" przypisujesz moduł galerii do konkretnego artykułu/strony statycznej.
Rafał D.:
Bardzo bym tak chiał zrobić ale w gdy założyłem Sekcję "Filmy" i kategorie "Horror" i "Sensacja" to w "Select Menu Item(s) from the List"
mam Menu Selection:
filmy
Horror
Sensacja
nie mam artykułów w np. Sensacja..
Nie mam więc jak przypisać dokładnie modułu.
Dlaczego?
Rafał D. freelancer
Rafał D.:
Nie wiem czy to wada, może jest w tym jakiś sens?
Już wiem jak to działa: artykuł należy przypisać do jakieś pozycji MENU (nie ważne, czy widocznego, czy nie) i wtedy każdy moduł można przypisać do konkretnego artykułu :)
Dzieki za wskazówkę sql, może się kiedyś przyda.
Rafał D. freelancer
Rafał D.:
Co do zapytania sql, gdzie konkretnie (jakim pliku) można je zastosować?
konto usunięte
Następna dyskusja: