konto usunięte

Temat: Marsz dla Życia i Rodziny w ten weekend w Warszawie

za http://marsz.org :

Już 25 maja 2008 r. po raz kolejny ulicami Warszawy przejdzie Marsz dla Życia i Rodziny. Spotkamy się o godzinie 12.00 na ulicy Nowy Świat (od strony Ronda De Gaulle'a) i przejdziemy ulicami Nowy Świat, Świętokrzyską, Czackiego, Plac Piłsudskiego, Moliera, Senatorską, Podwale, Mostową do Podzamcza.

Marsz zakończymy Piknikiem Rodzinnym.

Wydarzenia towarzyszące takie jak: (...) przegląd filmów organizowany przez Frondę odbędą się w Bibliotece Uniwersytetu Warszawskiego (ul. Dobra 56/66) (...) 24 maja o godz. 19.00 (przegląd filmów).

Przyjdź z Rodziną i Przyjaciółmi!

Tuż przed Marszem warto wysłać do znajomych smsa:

Pamiętaj! 25 maja wyrusza Marsz dla Życia i Rodziny. Start: Nowy Świat (od strony ronda de Gaulla), godz. 12.00. Przyjdź z Rodziną i Przyjaciółmi!

konto usunięte

WOW, ciekawe, jaki odsetek maszerujących będą stanowić ludzie w wieku rozrodczym ;-)

Jerzy B.:
WOW, ciekawe, jaki odsetek maszerujących będą stanowić ludzie w wieku rozrodczym ;-)

Mysli Pan ze takich nie interesuje Zycie i Rodzina?

konto usunięte

Tomasz T. Z.:
Jerzy B.:

Myślę, że takich interesuje życie i rodzina, a nie ideologia i spór o podpaski... tak długo, jak ideologia będzie ważniejsza niż zawartość garnka...

Jerzy B.:
Tomasz T. Z.:
Jerzy B.:

Myślę, że takich interesuje życie i rodzina, a nie ideologia i spór o podpaski... tak długo, jak ideologia będzie ważniejsza niż zawartość garnka...

Czy Pan w takim razie widzi sens jakichkolwiek wiecow?

konto usunięte

Tomasz T. Z.:
Jerzy B.:
Tomasz T. Z.:
Jerzy B.:

Czy Pan w takim razie widzi sens jakichkolwiek wiecow?

Ależ oczywiście. Jak najbardziej zza zrzeszaniem i propagowaniem swoich poglądów. Ale nie lubię kołtuństwa. I powiedzmy, że mam poczucie absurdu, gdy marsz organizują ludzie, którzy nie mają formalnie żadnego interesu w propagowanych hasłach a nie uczestniczą Ci, którzy taki interes powinni mieć :-D i którzy niby są podmiotem takiego marszu :-D

Jerzy B.:
Ależ oczywiście. Jak najbardziej zza zrzeszaniem i propagowaniem swoich poglądów. Ale nie lubię kołtuństwa. I powiedzmy, że mam poczucie absurdu, gdy marsz organizują ludzie, którzy nie mają formalnie żadnego interesu w propagowanych hasłach a nie uczestniczą Ci, którzy taki interes powinni mieć :-D i którzy niby są podmiotem takiego marszu :-D

Odwazne tezy Pan tutaj glosi.

konto usunięte

Fakt, może najpierw powinienem przeczytać kto to organizuje... niestety dotychczasowe pogłoski jakie do mnie dochodziły wyglądały w tym temacie następująco:
"dzieci Wasze i zmartwienia Wasze".

Sprawa Alicji Tysiąc jest wręcz pokazowym tego przykładem. Kobieta ma -26 dioptrii. Może zorganizować w ramache tego marszu zbiórkę na jej potrzeby? Byłoby to ucieleśnienie ideałów a nie tylko nawoływanie do nich ;-)

konto usunięte

Pan Bielec jest jak skała.
Pumeks, to taka skała jest; nawet ostra chwilami.

Czemu jednak, wciąż kręcąc nosem, tkwi jak kolec w d... - tu, na forum "IV Rzeczpospolita" - gdy widać, że to nie Jego Rzplita?

Na GL tyyyyyle grup, grupek i grupeczek...
Panie Bielec, Pan'se miejsca nie możesz znaleźć, czy jak?

z.

tatra Z.:
Czemu jednak, wciąż kręcąc nosem, tkwi jak kolec w d... - tu, na forum "IV Rzeczpospolita" - gdy widać, że to nie Jego Rzplita?

W wirtualnej rzeczywistosci nazywa sie to 'trolowaniem'.

konto usunięte

Tomasz T. Z.:
tatra Z.:

W wirtualnej rzeczywistosci nazywa sie to 'trolowaniem'.

No zobacz, znów mnie obrażasz, znów nie wniosłeś nic specjalnego do wątku i w dodatku jesteś nielogiczny. Skoro uważasz mnie używając stereotypowego i prymitywnego slangu za trola, to czemu mnie karmisz?
Przy okazji - każda osoba, która operuje tym pojęciem dla mnie jest tak samo przegrana, jak ta operująca słowem czarnuch, żyd, mason itd. w pejoratywnym znaczeniu...

konto usunięte

tatra Z.:
Pan Bielec jest jak skała.
Pumeks, to taka skała jest; nawet ostra chwilami.

Na GL tyyyyyle grup, grupek i grupeczek...
Panie Bielec, Pan'se miejsca nie możesz znaleźć, czy jak?

z.

Ależ ja chętnie obudzę się w IV RP. Problem w tym, że moja IV RP nie jest taka jak Twoja IV RP. I co z tym zrobisz?
Może należałoby nazwać grupę: IV RP dla myślących tylko tak jak ja chcę, żeby myśleli ;-))

Nie martw się - konserwatywne struktury zawsze mają ten sam zgrzyt: zero możliwości zrozumienia i porozumienia z osobami reprezentującymi choć trochę odmienne od nich poglądy.

konto usunięte

To ile pieniędzy przekażą manifestanci Alicji Tysiąc, która ze względu na skostniałe poglądy omal nie została zabita a teraz jest kaleką z trudem dającą radę opiece dzieciom i pozbawioną wsparcia instytucji, która głosi chęć rodzenia dzieci nawet w imię zabijania ich matek?Jerzy B. edytował(a) ten post dnia 24.05.08 o godzinie 12:57

konto usunięte

Akurat przeczytałem: http://kobieta.gazeta.pl/wysokie-obcasy/1,53662,521482...

Październik: Dziewiąty miesiąc. Już po wszystkim. Nie mam nic.

Ola: - Dziecko od razu zmarło, rzeczywiście nie mogło żyć samo. Wyglądało jak każdy noworodek, tylko główkę miało malutką. To był chłopiec, mój tato nazwał go Jaś i zrobił mu nawet zdjęcie.

Do końca liczyła na cud. Pamięta wszystko jak przez mgłę. Dostała coś na uspokojenie, bo wpadła w histerię i krzyczała. Tak bardzo chciała przytulić synka. Chciała podciąć sobie żyły. Zobaczyła ją salowa, narobiła krzyku.

Od tej chwili pomaga jej psychoterapeuta, a babcia chodzi za nią krok w krok. Babcia: - Niektórzy chcieliby, żeby kobiety rodziły takie dzieci. Wnuczka sama chciała, ale byłoby jeszcze gorzej, gdyby ktoś ją zmusił. To przecież nieludzkie, wystarczy popatrzeć na Olę. Poprosiła rodziców, żeby zrobili mu normalny pogrzeb, z księdzem. Kapłan z jej parafii długo zastanawiał się, czy dziecko bez mózgu mogło mieć w ogóle duszę. Może to ciało, istotka, a nie prawdziwy człowiek? Znaleźli innego duchownego, ten przynajmniej nie robił problemów. Jasia pochowali w rodzinnym grobie.

- Kiedy inne dzieci przychodzą na świat, kupuje im się mnóstwo rzeczy. On nie dostał nawet bucików, które kupiłam mu z jego ojcem. Nikt o nich nie pamiętał, byłam wtedy jeszcze w szpitalu. Nawet nie wiem, czy na pewno powiększył grono aniołków. Bo kim on właściwie był?

konto usunięte

A nie lepiej [ech, te lepieje ;) ] pisać'se blooga?

Może Pan o tym pomyśli, Panie Bielec.
Pan ma dużo do powiedzenia. To czuć.

pozdrawiam i życzę udanego startu na nowej niwie
z.

konto usunięte

tatra Z.:
A nie lepiej [ech, te lepieje ;) ] pisać'se blooga?

Może Pan o tym pomyśli, Panie Bielec.
Pan ma dużo do powiedzenia. To czuć.

pozdrawiam i życzę udanego startu na nowej niwie
z.

Prawda, że trudno strawić spotkanie z kimś, kto ma choć nieco inne poglądy i w dodatku tak boleśnie wskazuje na pustkę tutaj lansowanych?

Panie tatra z., czemu nie poda Pan tu swojego nazwiska? Ta społeczność generalnie cechuje się tym, że ludzie piszą pod swoimi nazwiskami...

konto usunięte

konto usunięte

i jeszcze:
http://marsz.org/aktualnosci/56

Obrazek

konto usunięte

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,5433639...

"Alicja Tysiąc pozwała do sądu ks. Marka Gancarczyka, redaktora naczelnego "Gościa Niedzielnego", i wydawcę gazety Kurię Metropolitalną w Katowicach za naruszenie dóbr osobistych."

To zastanawiające, że w Polsce NIEKTÓRZY katolicy nie szanują prawa, które sami zaakceptowali m.in. powszechnymi wyborami czy umową konkordatową a jednocześnie w ramach miłosierdzia starają się ukamieniować kobietę zamiast jej pomóc w utrzymaniu dzieci...Jerzy B. edytował(a) ten post dnia 08.07.08 o godzinie 08:48

konto usunięte

Jerzy B.:
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,5433639...

"Alicja Tysiąc pozwała do sądu ks. Marka Gancarczyka, redaktora naczelnego "Gościa Niedzielnego", i wydawcę gazety Kurię Metropolitalną w Katowicach za naruszenie dóbr osobistych."

... podając nieprawdziwe informacje na temat przedmiotowego artykułu (właśnie TVN to podał).

To zastanawiające, że w Polsce NIEKTÓRZY katolicy nie szanują prawa, które sami zaakceptowali m.in. powszechnymi wyborami czy umową konkordatową a jednocześnie w ramach miłosierdzia starają się ukamieniować kobietę zamiast jej pomóc w utrzymaniu dzieci...Jerzy B. edytował(a) ten post dnia 08.07.08 o godzinie 08:48

Następna dyskusja:

Co dla nas oznacza IV RP?

Wyślij zaproszenie do