Aleksander
Bąk
aleksanderbak.pl —
projektuję, bo
lubię.
Temat: Logo Muzeum Polskiej Piosenki w Opolu
Nie żebym miał się serioznie przyczepiać, bo traktuję rozpowszechnione konkursy na znaki z przymrużeniem oka i nawet biorąc w nich udział, staram się podchodzić z dystansem i dużą dozą poczucia humoru. Ostatecznie to przecież całkiem fajna zabawa…:)
Sam popełniam różne różności przy projektowaniu — więc proszę nie traktować mojej wypowiedzi jako negacji samego projektu ani tym bardziej jego autorki. Każdy z nas ma w projektowaniu prawo do swojej kreatywnej interpretacji tematu.
Moje zdziwienie budzą raczej decyzje jury i tylko w takim kontekście zastanawiam się nad dokonanym wyborem. Niestety nie opublikowano uzasadnienia, ktore ułatwiłoby mi może zrozumienie werdyktu.
Wybrany przez Jury znak, przypominający literę E, ze względu na ustawienie go w pionowym układzie — w moim czysto subiektywnym odczuciu — niesie sobą raczej echo pogrzebowego marsza, wygrywanego piosence polskiej na grzebieniu, niż radosną ferię ku pamięci sukcesów artystów polskiej estrady.
Jak podoba się Państwu decyzja muzealnego jury?
A~
--
Wyniki konkursuAleksander Bąk edytował(a) ten post dnia 14.05.08 o godzinie 20:10