Arvind Juneja

Arvind Juneja Współtwórca @
Fangol.pl | Blogger
@ Fitback.pl

Temat: Analiza CV

Często ktoś prosi o pomoc w sprawdzeniu CV.
Często wiele osób oferuje swoją pomoc.

W tym temacie proszę aby wpisywali się Ci którzy chcą zaoferować pomoc z CV (nie zamieszczamy tu próśb ;]).
Marta Perenc

Marta Perenc Zastępca Menedżera
HR

Chwilowo usuwam swój adres e-mail.
Bardzo dziękuję za zainteresowanie. Fajnie jest Wam pomagać.
Nie spodziewałam się tak intensywnego napływu maili.

W najbliższym czasie będę zajęta analizą tych CV, które do tej pory do mnie dotarły (ok 20), dlatego uprzejmie proszę na razie nie prosić mnie o pomoc.
Dziękuje.Marta Weronika Perenc edytował(a) ten post dnia 03.10.08 o godzinie 10:54
Marzena Zasińska-Igła

Marzena Zasińska-Igła Web Product Manager
/ Growth Partner

Ogłoszenie nieaktualne do czasu ogarnięcia wszystkich CV, jakie otrzymałam.
Szczęśliwego Nowego Roku 2009!Marzena Zasińska-Igła edytował(a) ten post dnia 16.12.08 o godzinie 12:07
Piotr Łupiński

Piotr Łupiński Specjalista ds.
szkoleń

Gdy wstawisz zdjęcie, klinkij prawym przyciskiem myszy i wybierz opcję "formatuj obraz", następnie wejdź na zakładkę "UKŁAD", a tam "przed tekstem" i problem z przesuwaniem tekstu powinien zniknąć:)
Piotr Łupiński

Piotr Łupiński Specjalista ds.
szkoleń

Aneta K:
dziekuje mocno, wypróbuje:)

I jak efekt? Udało się?
Wojciech Nurkowski

Wojciech Nurkowski Specjalista....

To ja zapytam odwrotnie, jak wydłubać zdjęcie wklejone w worda spowrotem do JPG-a??
Ryszard Nosalski

Ryszard Nosalski Student, Uniwersytet
Jagielloński w
Krakowie

Bardzo dziękuje Pani Marzeno( marzena.zasinska@agjohnsen.com )za bezinteresowną pomoc oraz fachowe wskazówki dotyczące mojego CV

Serdecznie pozdrawiam
Katarzyna Magdzik

Katarzyna Magdzik Biuro Projektów
Rozwojowych
Górnośląskiej
Wyższej Szkoły ...

Wojciech N.:
To ja zapytam odwrotnie, jak wydłubać zdjęcie wklejone w worda spowrotem do JPG-a??

kopiujesz zdjecie do Painta i normalnie zapisujesz..prostszego sposobu nie znam :)
Justyna J.

Justyna J. event manager

Gorąco dziękuję Pani Marzenie za cenną pomoc przy analizie CV!
Pozdrawiam:)Justyna Kaczmarczyk edytował(a) ten post dnia 13.11.08 o godzinie 16:46
Anna Wróbel (Dudek)

Anna Wróbel (Dudek) Nielsen Services
Poland Sp. z o.o.

Marzena Zasińska-Igła:
Nieodpłatnie ocenię Twoje CV - wyślij je na adres marzena.zasinska@agjohnsen.com i podaj, na jaką ofertę zamierzasz aplikować, a na pewno usłyszysz ode mnie parę fachowych wskazówek. Powiem Ci o tym, czego nie znajdziesz w podręcznikach do pisania CV - bo odnosić się to będzie do Twojego CV, a nie przykładowego CV Jasia Kowalskiego!

Od wielu lat jestem specjalistą od dokumentów w języku polskim i angielskim, wykładowcą od Writingu na kursach językowych przygotowujących do certyfikatów Cambridge, jak również filologiem angielskim. Od roku zajmuję się rekrutacją i przez moje ręce przechodzi dziennie około 100-150 CV. Tak, teraz mogę już powiedzieć, że umiem odróżnić dobre CV od słabego.

Oferta ograniczona do każdych pierwszych 5 osób dziennie - kolejne będą musiały poczekać do następnego dnia. Obiecuję, że ocenię wszystkie :)

Daj sobie pomóc! :)

Z pozdrowieniami,
Marzena Zasińska-Igła

Bardzo dziękuję Pani za szybką i bezinteresowną pomoc w analizie CV.

Pozdrawiam serdecznie,
Ania
Radomir Głazek

Radomir Głazek Multimedia Polska
S.A.

Marzena Zasińska-Igła:
Nieodpłatnie ocenię Twoje CV - wyślij je na adres marzena.zasinska@agjohnsen.com

Pani Marzeno zdecydowanie dziekuję za trafne uwagi w sprawie mojego CV.
Katarzyna B.

Katarzyna B. You never find
something until you
replace it.

Dziękuję za pomoc!
Paweł Gwarda

Paweł Gwarda Tester
oprogramowania

Serdecznie dziękuję Pani Marzenie Zasińskiej za uwagi na temat CV :)

Pozdrawiam:)
Beata R.

Beata R. Kierownik sprzedaży
ds. kluczowych
klientów (KAM),
Atende...

Iza Skrzypek:
Ania Dudek:
Marzena Zasińska-Igła:
Nieodpłatnie ocenię Twoje CV - wyślij je na adres marzena.zasinska@agjohnsen.com i podaj, na jaką ofertę zamierzasz aplikować, a na pewno usłyszysz ode mnie parę fachowych wskazówek. Powiem Ci o tym, czego nie znajdziesz w podręcznikach do pisania CV - bo odnosić się to będzie do Twojego CV, a nie przykładowego CV Jasia Kowalskiego!

Od wielu lat jestem specjalistą od dokumentów w języku polskim i angielskim, wykładowcą od Writingu na kursach językowych przygotowujących do certyfikatów Cambridge, jak również filologiem angielskim. Od roku zajmuję się rekrutacją i przez moje ręce przechodzi dziennie około 100-150 CV. Tak, teraz mogę już powiedzieć, że umiem odróżnić dobre CV od słabego.

Oferta ograniczona do każdych pierwszych 5 osób dziennie - kolejne będą musiały poczekać do następnego dnia. Obiecuję, że ocenię wszystkie :)

Z pozdrowieniami,
Marzena Zasińska-Igła

Polecam!!!
Pani Marzena szybko i dobrze ocenia CV.
dziekuje za pomoc.

Pani Marzeno,
czy mogłabym również skorzystać z Pani fachowej pomocy?
Będę wdzięczna za odpowiedź - wówczas prześlę CV na priv.
Pozdrawiam,
Beata
Urszula Tarnowska

Urszula Tarnowska Opis nastąpi
niebawem

Marzena Zasińska-Igła:

Z pozdrowieniami,
Marzena Zasińska-Igła

Witam Pani Marzeno,

Czy moge zwrocic sie do Pani z prosba o pomoc w analizie mojego cv? Bede bardzo wdzieczna za wszelkie uwagi z Pani strony.
Jezeli dysponuje Pani odrobina wolnego czasu uprzejmie prosze o informacje.

Serdecznie pozdrawiam
UlaUrszula Tarnowska edytował(a) ten post dnia 28.11.08 o godzinie 00:54

konto usunięte

Czytając poniższy wątek nasunęła mi się pewna uwaga. Wg mnie takie praktyki niosą ze sobą możliwosc pewnych nadużyć. Jesli dajecie już Państwo swoje CV komukolwiek do oceny, sugeruję oczyścić je ze wszystkich danych kontaktowych. Jest to prosty sposób tworzenia sobie bazy danych, nie do końca wg mnie zgodny z etyką HR, nie mówiąc już o kwestiach ochrony danych osobowych - nie wiem jak Pańswto umówiliście się między sobą. Samo sprawdzanie CV jest jak najbardziej ok - miło ze strony osoby, która udostępnia swoją wiedzę fachową i pomoc, natomiast kwestia co dalej z takim CV. Jeśli Państwo ustaliliście, że osoba poprawiająca CV może dołączyć je do swojej bazy to ok. Jako rekrutant chciałam zwrócić Państwa uwagę na taką ewentualność.

pozdrawiam
Grzegorz A.

Grzegorz A.
Owner/Developer/Cons
ultant

Porywajaca wypowiedz Pani Ani!
jesli ktos prosi o analize i poprawki to chyba w jakim celu i nie jest to cel ozdobny tylko praktyczny i ma służyc zmianie miejsca pracy. nazywanie tego "nie do końca wg mnie zgodny z etyką HR" to bzdura jakiej dawno nie słyszałem, kwestia danych osobowych dotyczy każdego CV, bez względu jaką drogą do nas dotarło.

konto usunięte

Tak, z tym że aplikując na jakies stanowisko automatycznie zgadzamy się na przetwarzanie danych, a dodatkowo i tak należy umieścić taką klauzulę. Natomiast poprawa CV - to "tylko" poprawa CV, a nie aplikowanie gdziekolwiek - chyba, że obie strony uzgodnią to między sobą. Po drugie dane osobowe są uzywane do róznych celów, a handel nimi na rynku kwitnie. Nie uważam tego za bzdurę, poprostu zwracam uwagę na pewnien aspekt.
zresztą ten portal poświęcony jest przede wszystkim "pracy", a takie gdomadzenie danych jest dla mnie drogą na skróty. Albo wysyłamy CV do poprawy z jednoczesną zgodą na umieszczenie go w bazie, albo jest to nieuczciwa praktyka i tyle. Gdziekolwiek podając swoje dane prywatne trzeba wyrazić zgodę na ich przetwarzanie itd. Mnie obchodzi komu i po co je udostępniam.
Barbara Seidler

Barbara Seidler "Statek w porcie
jest bezpieczny, ale
nie po to buduje
si...

:]] no Pani Ania ma rację Panie Grzegorzu!!!! Bo co jeśli właśnie rekruterzy opracowują niecne plany handlowania żywym towarem? Spiszą wszystkie adresy i będą ich nachodzić w domach, porywać i sprzedawać ...

Pozdrawiam z przymrużeniem oka
bs
Grzegorz A.

Grzegorz A.
Owner/Developer/Cons
ultant

a jeszcze nie daj boże okaże sie, że jedno z poprawianych CV pasuje do jednego lub dwóch aktualnie prowadzonych projektów...katastrofa!!!

Następna dyskusja:

analiza statystyczna SPSS/R...

Wyślij zaproszenie do