konto usunięte
Temat: pomoc 14 letniej dziewczynie.
witam.Proszę o uszanowanie zasad stanowionych przez autora wątku.
Niniejszy wątek powstaje jako przestrzeń, która ma służyć tylko i wyłącznie wymianie i porządkowaniu informacji mających na celu podważenie pomówienia jakiego dopuściły się osoby powiązane z organizacją pro-life w sprawie opisanej przez GW dnia 07-06-08r.
Jeżeli z jakiś powodów nie zgadzasz się z postawioną tu tezą, uszanuj moją odmienność i nie wypowiadaj się tutaj o jej zasadności, zaproś mnie do dyskusji wysyłając zaproszenie na priv.
Jeżeli coś w pomysłach nie gra, a wiesz co zrobić, żeby grało - pisz.
----------------------------------------------
Na początek co zrobiono w sprawie:
Pomoc zadeklarowało kilka osób
Wysłałem maile do osób powiązanych z Federacją na rzecz Kobiet i Planowania Rodziny z prośbą o kontakt, celem ustalenia priorytetów - po pierwsze czy poszkodowane życzą sobie naszej interwencji.
Poinformowałem Gazetę W.
drogą dyskusji z Krystyną ustaliliśmy, że może okazać się pomocna petycja. jej wersja ad hoc tu proszę nie wypełniać to jedynie wersja robocza[!]. W myśl sugestii powinna zostać ona ulepszona o potwierdzenie wysyłane na e-mail, celem identyfikacji podpisującego się pod ,. - wysłałem do GW.
forma i treść jest tylko propozycją, chętni do zredagowania petycji mile widziani.
co jeszcze?
.
edit
Prokuratura wydała oświadczenie, że do gwałtu nie doszło, źródło tu . Zmienia to diametralnie postać rzeczy. W moim przekonaniu, interwencja ze strony organizacji prolife, w tym przypadku była zasadna.
Pomimo tego, dziękuję Wszystkim za okazane zainteresowanie i chęć niesienia bezinteresownej pomocy.
edit 2
Odpowiedź z Biura Rzecznika Praw Obywatelskich na apel napisany w niniejszym wątku, odsyła do kwestionariusza. Jeżeli można zrobić coś jeszcze, to apelować tak jak wymaga tego statut RPO.
j.Jacek Nowacki edytował(a) ten post dnia 11.06.08 o godzinie 13:32